Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Cu Megafol, evitaţi stresul provocat de erbicide!

Publicat: 17 martie 2022 - 15:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Biostimulatorul Megafol vă ajută să evitaţi efectele stresului cauzat de erbicide plantelor. Cum acţionează şi de ce este acesta un produs unic pe piaţa biostimulatorilor pentru agricultură.

Cu Megafol, evitaÅ£i stresul provocat de erbicide_bErbicidele moderne nu diminuează producţia culturilor agricole, însă, din păcate, de multe ori, în contact cu erbicidele, plantele reacţionează sensibil la produsele chimice. În unele cazuri, în care erbicidarea se face cu întârziere sau pe vreme friguroasă, putem observa simptome de fitotoxicitate, ce afectează negativ atât dezvoltarea plantei, cât şi cantitatea recoltată.

Din fericire, plantele pot neutraliza fiziologic o mare parte a erbicidelor. Depinde de rapiditatea acestui proces dacă au loc arsuri sau decolorări ale frunzelor plantelor. 

 

Mod de acţiune unic


Într-o manieră unică, biostimulatorul Megafol sprijină procesul de diminuare a stresului provocat de erbicide. Datorită efectului fiziologic, Megafol stimulează producerea moleculei responsabile de neutralizarea substanţelor chimice. Aplicând erbicidele în amestec cu 1 l/ha Megafol, puteţi diminua eficient stresul produs de erbicid, precum şi efectele vizibile ale fitotoxicităţii. 

Biostimulatorii se caracterizează, în general, prin capacitatea de diminuare a stresului provocat plantelor, sprijinind redresarea echilibrului osmotic şi oxido-reductiv al acestora. Însă acest efect se realizează doar ulterior producerii stresului, când deteriorarea plantei s-a produs deja. În general, aceste produse au la bază aminoacizi, care pot fi asimiliaţi rapid şi uşor de către plante şi care sprijină acumularea altor substanţe. Astfel, cresc efectul negativ al erbicidului, în loc să îl diminueze.

 

Cu Megafol, evitaţi stresul provocat de erbicide (1)_b

 

Protecţie chiar de la aplicare


Printre biostimulatorii care reduc stresul plantelor, Megafol este un produs special creat pentru redresarea echilibrului osmotic şi oxido-reductiv, sprijinind întru totul diminuarea efectelor stresului. Efectul său special constă în faptul că stimulează semnificativ producerea moleculei glutation, crescând nivelul de glutation din plantă chiar din momentul aplicării, împiedicând astfel apariţia fitotoxicităţii provocate de erbicid. 

MEGAFOL_bPrin acest efect şi mecanism de funcţionare, Megafol este unic printre biostimulatori. Biostimulatorii cu rol de reducere a stresului care nu au fost dezvoltaţi cu un scop ţintit accentuează simptomele de stres asupra plantelor dacă sunt aplicaţi odată cu erbicidul şi „vindecă” planta doar ulterior. 

În schimb, Megafol administrat odată cu erbicidul, într-o concentraţie de 0,3% (1 l/350 l lichid/ha), va creşte cantitativ elementele cu rol de protecţie din cadrul celulelor plantei, astfel că va bloca mult mai rapid componentele chimice şi va diminua vizibil apariţia simptomelor de fitotoxicitate, chiar dacă condiţiile meteo nu sunt favorabile. 

În scopul prevenirii fitotoxicităţii cauzate de erbicidare, vă recomandăm doar Megafol!

www.malagrow.ro

Vizualizat: 1171 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Ploaie torenţială

Ploaie torenţială
Un beţiv se împiedică şi cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: Detalii