Adama
Vinasa Rompak

Legea Pajiştilor a fost promulgată

Publicat: 22 decembrie 2011 - 15:49
4 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Legea nr. 214 din 15 noiembrie 2011 pentru organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor a fost promulgată. Aceasta susţine demersurile asociaţiilor crescătorilor de bovine, ovine şi caprine, producători de carne şi lapte pentru obţinerea unei producţii animaliere eficiente, cu respectarea condiţiilor agricole şi de mediu, se arată într-un comunicat de presă publicat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Astfel, „pe lângă contribuţia semnificativă pe care producţia vegetală a avut-o anul acesta la creşterea economiei naţionale, Legea nr. 214 din 15 noiembrie 2011 urmăreşte creşterea şi eficientizarea producţiei zootehnice, dar şi modalităţi prin care se poate mări gradul de absorbţie al fondurilor comunitare în sprijinul fermierilor crescători de animale”, se precizează în documentul citat.

Potrivit acestei Legi a Pajiştilor, autoritatea administraţiei publice locale are obligaţia de a organiza serviciul public pentru menţinerea, întreţinerea şi utilizarea pajiştilor aflate în domeniul public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale.

Turmă de oi_b

Consiliile locale vor organiza licitaţii pentru concesionarea pajiştilor
Pentru punerea în valoare şi folosirea optimă a pajiştilor, consiliile locale, în baza cererilor organizaţiilor şi asociaţiilor locale ale crescătorilor de animale, legal constituite, scot la licitaţie concesionarea suprafeţelor de pajişti, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru o perioadă de minimum 10 ani şi o încărcătură optimă de animale pe hectar, dar nu mai mică de 0,3 UVM/ha. 

Totodată, legea vizează păstrarea suprafeţelor de pajişti declarate de România ca existente în anul de referinţă, care trebuie în continuare utilizate pentru creşterea animalelor şi producerea de furaje, fiind catalogate ca bunuri de interes naţional, se arată în comunicatul de presă.

Vizualizat: 5503 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
nicu mogos
|
01. 02, 2012. Monday 13:08

Ar fi bine sa se aplice legea si la pasunile apartinand culturilor religioase si mai ales composesoratelor care detin importante suprafete, care din pacate sunt administrate dupa placul unor oameni influenti

3.
Sava Nicolae
|
12. 24, 2011. Saturday 21:02

fermieri ce nu sau asociat au dreptul la pasune

2.
PAULK
|
12. 24, 2011. Saturday 14:25

Sapard-ul ma obligat sa fiu SRL! AM acces la licitatie? Ce se intimpla in Ardeal cu pasuniile Composesoratelor unde spagaria este mai ceva ca la consilile locale?
unde gasesc legea complecta si cu toate siretlicurile ei?caci o fi plina de interpretari?

1.
madasa
|
12. 23, 2011. Friday 19:45

e buna legea da nu e bun primaru care trebe sa o respecte

Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii