Din totalul producţiei agricole (vegetale şi animale) a Uniunii Europene, Franţa deţine o cotă de 18,1%) fiind urmată de Germania (13,4%), Italia (12,3%) şi de Spania (10,6%), conform clasificării stabilite de Agreste.
În 2012, în Franţa s-au produs 68,1 milioane tone de cereale, de pe 9,378 milioane ha, din care 35,5 milioane tone de grâu (4,865 mil. ha) şi 15,3 milioane tone de porumb (1,7 mil. ha). Astfel, Franţa este cel mai mare producător de grâu din UE, cu 28% din totalul producţiei, urmată fiind de Germania, de România şi de Polonia. De asemenea, Franţa ocupă primul loc şi la producţia de porumb şi la cea de orz, cu 27%, respectiv 21% din totalul producţiei UE.
Franţa ocupă locuri fruntaşe şi în ceea ce priveşte şeptelul şi producţia animală. În 2012, Franţa avea 19,1 milioane capete bovine, urmată de Germania, cu 12,5 milioane capete, Marea Britanie, cu 9,7 milioane capete şi Irlanda, cu 6,3 milioane capete. Franţa este pe locul al doilea la producţia de lapte de vacă, cu 24,5 milioane tone, după Germania (29,7 mil. tone).
La efectivul de porci, Franţa ocupă locul trei, cu 13,8 milioane capete, fiind devansată de Germania (28,3 mil. capete) şi de Spania (25,3 mil. capete) şi urmată de Danemarca (12,3 mil. capete).
În sectorul creşterii ovinelor, Franţa ocupă locul 5, cu 8,8 milioane capete, în faţa Italiei (7 mil. capete), devansată fiind de Marea Britanie (22,9 mil. capete), Spania (16,3 mil. capete), Grecia (9,6 mil. capete) şi de România (9,1 mil. capete). La efectivul de capre, Franţa se clasează pe locul al 3-lea cu 1,3 milioane capete, după Grecia (4,2 mil. capete) şi Spania (2,6 mil. capete).
Franţa a avut 490 mii de ferme în anul 2010, faţă de 664 mii în anul 2000. Suprafaţa medie/fermă a crescut şi este acum de 56 de hectare. Din totalul fermelor, un sfert au mai puţin de 6 hectare şi un un sfert se întind pe mai mult de 82 hectare, iar 19% dintre ferme au peste 100 hectare.