Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CREȘTE AJUTORUL ACORDAT APICULTORILOR!

Publicat: 12 decembrie 2019 - 14:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL MADR. Crește suma pentru ajutoarele acordate în apicultură! Sprijinul dedicat apiculturii din România va crește la 31.492.100 euro pentru cei trei ani de derulare ai Programului, potrivit deciziei din partea Comisiei Europene, i-a anunțat pe apicultori ministrul agriculturii Adrian Oros, la întâlnirea pe care a avut-o cu aceștia miercuri, 11 decembrie 2019.

Directorul Direcției pentru Politici în Sectorul Zootehnie din cadrul MADR a informat că valoarea sprijinului dedicat apiculturii din România va crește la 31.492.100 euro pentru cei trei ani de derulare ai Programului, potrivit deciziei din partea Comisiei Europene, urmând ca în cel mai scurt timp proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea PNA-ului 2020 - 2022 să fie pus în dezbatere publică. În încheierea discuțiilor s-a agreat organizarea unor grupuri de lucru tehnice în vederea elaborării legislației pentru sectorul apicol din Planul Național Strategic și transmiterea în scris a propunerilor de către asociațiile de profil, pentru crearea unui parteneriat constructiv și fructuos.

În deschiderea discuțiilor de la Ministerul Agriculturii cu reprezentanții sectorului apicol secretarul de stat Emil Dumitru a evidențiat utilitatea organizării acestei întâlniri pentru cunoașterea problemelor din domeniu care necesită soluționare și discutarea acestora împreună cu direcțiile de specialitate, înștiințarea membrilor formelor asociative cu privire la demersurile întreprinse de MADR referitoare la autorizarea temporară pentru utilizarea neonicotinoidelor în tratamentul semințelor de floarea soarelui și porumb și a subliniat importanța de a identifica puncte comune de interes și de a conlucra la definitivarea actului normativ referitor la Programul Național Apicol 2020 - 2022 (PNA).

Secretarul de stat a afirmat că propunerile și sugestiile transmise de către membrii mediului asociativ în sectorul apicol au reprezentat o contribuție la elaborarea Legii apiculturii și și-a exprimat aprecierea cu privire la rezultatul și forma acesteia în satisfacerea exigențelor sectorului. Totodată, secretarul de stat i-a îndemnat pe membrii asociațiilor să propună un mod de lucru pentru stabilirea unui grafic de măsuri și acțiuni concrete.

Ministrul agriculturii și secretarul de stat Emil Dumitru s-au întâlnit, în aceeași zi, și cu reprezentanții sectorului avicol și cu crescătorii de suine.

Secretarul de stat Emil Dumitru a subliniat că sectorul avicol a înregistrat un progres semnificativ, specificând totodată că este necesară prioritizarea reproducției. Referitor la combaterea practicilor comerciale neloiale, asociațiile au propus o colaborare inter-instituțională mai strânsă, în vederea asigurării unui mediu concurențial corect. În acest context, secretarul de stat a afirmat necesitatea de a construi un mecanism de verificare și control credibil.

În vederea creșterii gradului de informare a populației, secretarul de stat a menționat că este necesar să se realizeze  noi campanii pentru conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor în privința PPA. Totodată, oficialul a relevat necesitatea unei mai bune cooperări interinstituționale pentru a eficientiza măsurile de prevenție și combatere a PPA. De asemenea, Emil Dumitru a evidențiat necesitatea de a identifica o soluție viabilă astfel încât fermele să-și poată comercializa produșii sănătoși proveniți din ferme.

 

 

Vizualizat: 3747 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii