Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Ce facem cu PRODUCŢIILE RECORD de CEREALE?

Publicat: 16 noiembrie 2017 - 23:24
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PRODUCŢII ISTORICE, în 2017, la grâu, secară şi triticale, rapiţă, orz şi floarea soarelui. Şi la porumb se estimează o producţie foarte bună. UNDE LE DEPOZITĂM? CUM LE VINDEM?

Datele oficiale ale Ministerului Agriculturii arată că producţia de floarea soarelui obţinută în România în 2017 se ridică la 3,167 mil. tone, iar productivitatea medie, de asemenea record naţional, a ajuns la 2.725 kg/ha. În 2016, România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană atât la suprafaţa cultivată, cât şi la producţia de floarea soarelui realizată, cu o producţie mult mai mică: 1,95 mil. tone recoltate de pe 1,016 mil. ha, cu o productivitate medie de 1.923 kg/ha.

La grâu, secară şi triticale s-a depăşit, în 2017, o producţie de 10,16 mil. tone, de pe 2,1 mil. ha. Productivitatea medie a fost de 4.836 kg/ha.

La rapiţă s-au recoltat 1,68 mil. tone, de pe 592.312 ha, cu o producţie medie de 2.844 kg/ha.

La orz şi orzoaică, producţia totală a depăşit 2 mil. tone (4.942 kg/ha), de pe 459.968 ha, iar la mazăre, producţia totală a fost de 298.639 tone, de pe 107.593 ha, cu producţia medie de 2.776 kg/ha.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi şeful său de partid, Liviu Dragnea, se laudă că producţiile record de cereale din acest an ar fi, în primul rând, meritul programului de guvernare. Recoltele bune au fost favorizate mai ales de alocarea la timp a subvenţiilor, dar şi de vreme, susţin cei doi.

CE SPUN FERMIERII!

Laurentiu-Baciu-2017_bLaurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR: Am avut un an foarte bun din punct de vedere climateric, cu câteva excepţii, acolo unde a fost secetă, dar suprafeţele afectate sunt mici. În restul ţării au fost condiţii pentru o producţie foarte bună. Suprafaţa nu a crescut, este aceeaşi sau a crescut nesemnificativ. Şi baza materială, financiară, a fost mai bună decât în alţi ani, ceea ce a permis executarea lucrărilor la timp şi de bună calitate. Când ai bani, îţi poţi permite orice. Banul îţi permite să faci o tehnologie modernă.

Emil Dumitru, preşedinte Federaţia PRO AGRO: Producţiile vin din investiţiile pe care le fac fermierii români. Este meritul fermierilor români, care au investit mai mult în echipamente şi în tehnologie, pe fondul unui an agricol cu precipitaţii, deşi au fost şi zone afectate de secetă, cum este vestul ţării.

Emil-Dumitru_bAVEM DEPOZITE PLINE! ŞI FERMIERI OBLIGAŢI SĂ VÂNDĂ LA RECOLTARE!

România are spaţii de depozitare pentru 24 de milioane de tone de cereale, spunea ministrul Petre Daea, în luna iulie 2017. Este suficient?

Laurenţiu Baciu, LAPAR: La ora asta, toate spaţiile de depozitare sunt pline. Toţi îşi fac probleme cu depozitarea. Foarte multă marfă stă în condiţii neprielnice sau neconforme, pentru că fermierii nu au avut unde să îşi depoziteze producţia. (...) Dacă vorbim de ţinta noastră, ca România, în următorii cinci ani, să producă în jur de 50 de milioane de tone de produse agricole, ar însemna că necesarul ar fi dublu decât avem acum.

Emil Dumitru, PRO AGRO: România are spaţii de depozitare suficiente, numai că presiunea pe care fermierul român o are, vorbim de fermele medii şi de cele de familie, pe achitarea furnizorului este foarte mare, pentru că se cumpără inputuri cu plata la recoltare, deci, inevitabil, fermierul, chiar dacă ar avea unde să depoziteze, va trebui să vândă în perioada de vârf de recoltat pentru a-şi onora obligaţiile către furnizorii de inputuri. De fapt, este o lipsă de capitalizare cronică şi care nu va putea fi înlăturată decât în momentul în care vom avea o creditare facilă şi vom avea o predictibilitate a pieţei pe contractele futures.

UN AN AGRICOL BUN, DAR NEFRUCTIFICAT: Deficitul de balanţă comercială va fi probabil, la sfârşitul anului, undeva la 1,3 miliarde de euro

Laurenţiu Baciu, LAPAR: Preţurile n-au fost suficiente niciodată. De câţiva ani buni, preţurile de achiziţie la cereale stau cam pe loc, în timp ce cresc preţurile la inputuri. Şi asta îi obligă pe fermieri să facă tehnologie, ca să aibă producţie mare, să poată să îşi recupereze cheltuielile.

Emil Dumitru, PRO AGRO: Este un an agricol bun pentru România, dar care, din păcate, nu este fructificat, pentru că exportăm în continuare materii prime, exportăm grâu şi porumb şi importăm produse cu valoare adăugată mare, în special carne, şi deficitul de balanţă comercială va fi probabil, la sfârşitul anului, undeva la 1,3 miliarde de euro.

Vizualizat: 2295 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al  culturii de cereale păioase

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de cereale păioase

18 septembrie 2020 - 11:47

Producţia de grâu din România a scăzut brusc în acest an din cauza secetei prelungite. Oficiali din Ministerul Agriculturii au declarat de curând, pentru presa internaţională, că în 10 din 41 de judeţe administrative culturile agricole au fost deteriorate, ajungându-se la daune de până la 100%, în anumite zone. 

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

17 septembrie 2020 - 10:46

Acum trei ani, Franţa şi-a stabilit obiectivul de a interzice complet glifosatul în 2023, înainte ca preşedintele Emmanuel Macron să declare că acest lucru nu este posibil.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

Creştere de 18% a suprafeţelor cultivate cu sorg în Europa

Creştere de 18% a suprafeţelor cultivate cu sorg în Europa

16 septembrie 2020 - 13:22

În pofida climatului cu totul special din această primăvară, Europa a înregistrat în 2020 o creştere substanţială a suprafeţelor cultivate cu sorg, potrivit estimărilor organizaţiei interprofesionale Sorghum ID.

FERMIERII SUNT FRAȚI ÎN NECAZ: VACA, OAIA NU TREBUIE SĂ MOARĂ DE FOAME PÂNĂ VIN AJUTOARELE PROMISE DE GUVERNANȚI!

FERMIERII SUNT FRAȚI ÎN NECAZ: VACA, OAIA NU TREBUIE SĂ MOARĂ DE FOAME PÂNĂ VIN AJUTOARELE PROMISE DE GUVERNANȚI!

16 septembrie 2020 - 11:19

LECȚIE DE SOLIDARITATE ÎNTRE CRESCĂTORII DE ANIMALE! Un crescător de animale din Maramureș demonstrează că fermierii, micii crescători de animale, sunt frați în necazuri. Se ajută unul pe altul și nu mai așteaptă ajutorul autorităților care întârzie să vină. Animalele mor de foame până când se gândesc guvernanții. Anul 2020 este unul greu, lovit de secetă și de criză. Vaca, oaia, capra trebuie să mănânce până-n iunie anul viitor când micilor crescători li se promite că vor fi ajutați cu bani.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Marcel Cucu
|
11. 17, 2017. Friday 21:21
Cred ca ar trebui sa fim responsabili si sa incetam cu ...recordurile! Romania inregistreaza si se faleste cu astfel de "recorduri", in timp ce nu poate asigura necesarul alimentar nici pentru jumatate din populatia tarii, importam pana si paine congelata, si nu doar accidental, ci zeci, sau chiar sute de mii de tone, cumparam carne si produse din carne si lapte si recordurile noastre de cereale se vand pe nimic, caci ele nu intra intr-un proces de integrare, firesc pentru orice tara cu potential agricol semnificativ!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii