Compania Caussade Semences Romania şi partenerul său zonal în distribuţia produselor sale, SC Fitoplant SRL din Galaţi, au organizat o întâlnire cu fermieri din judeţele dunărene Galaţi şi Tulcea.
Scopul, aşa cum a fost el expus de reprezentantul comercial al zonei, ing. Daniel Vasiliu, a fost acela de a prezenta portofoliul genetic şi a promova noile creaţii din domeniul producerii materialului semincer pentru campania agricolă de primăvară.
Trei hibrizi noi de porumb
Oferta Grupului Caussade Semences cuprinde 30 de hibrizi de porumb, între care, pe lângă varietăţile de referinţă, se regăsesc şi trei produse noi – Corioli CS, un hibrid timpuriu din grupa FAO 300, Tessali CS (FAO 330) şi Pincki CS, un semitardiv din grupa FAO 420. „În acest an, ne dorim să intrăm mult mai energic pe piaţa din această parte de ţară unde am întâlnit fermieri foarte buni profesionişti, care aplică tehnologii performante şi de aceea venim în ajutorul producătorilor agricoli cu o genetică performantă. Ca şi noutăţi pentru cultura porumbului aş recomanda, pe zona Galaţi, hibrizi semitimpurii chiar şi extratimpurii pentru cultura a doua, la floarea-soarelui recomandăm hibrizii cu tehnologia Clearfield datorită infestării unei mari părţi a judeţului cu Orobanche cumana - lupoaie”, ne-a declarat pentru Agroinfo, Daniel Vasiliu.
Sorgul - „cămila verde a deşertului” câştigă teren
„Noi am început parteneriatul cu Grupul Caussade Semences în urmă cu trei ani pe când compania franceză nu intrase în această zonă. Am început cu promovarea produselor şi am început să vindem genetică franceză către fermieri. În urma rezultatelor peste aşteptări, a crescut volumul vânzărilor, astfel produşii Caussade Semence au început să fie cunoscuţi. De asemenea, de anul trecut, hibrizii de sorg au pătruns în judeţul Galaţi, producătorii agricoli convingându-se de avantajele acestei culturi. Fitoplant a găsit un partener care cumpără sorgul pentru furajarea animalelor, asigurând, astfel, desfacerea producţiei. Din acest moment, suntem siguri că această plantă de cultură supranumită şi „cămila verde a deşertului” va câştiga tot mai mult teren în sudul Moldovei”, ne-a declarat ing. Valentina Cojocaru, administrator al Fitoplant.