Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CANALUL SIRET-BĂRĂGAN trece la MADR. Lucrări FINALIZATE: Doar 6 km din 191 km!

Publicat: 02 decembrie 2018 - 20:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROIECT PENTRU IRIGAŢII. Ministerul Agriculturii a propus trecerea, prin Ordonanţă de Urgenţă, a Canalului Siret-Bărăgan, în lungime de 191 km, din administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Naţională „Apele Române”, în administrarea MADR, prin Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, publicat de MADR la finalul lunii noiembrie 2018, se aprobă transmiterea cu titlu gratuit a obiectivului de investiţii “Canal magistral Siret- Bărăgan”, în lungime de 191 km, din administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Naţională “Apele Române”, în administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, după cum urmează:
a) etapa I-a, cuprinzând canalul pe zona acumularea Călimăneşti – Râmna, în lungime de 51,5 km;
b) etapa a II-a, cuprinzând canalul pe zona Râmna –Ialomiţa (Acumulare Dridu), pe lungime de 139,5 km.

Obiectivul de investiţii “Canal magistral Siret-Bărăgan” se realizează astfel:
a) lucrările aferente etapei I-a, cuprinzând canalul pe zona acumularea Călimăneşti – Râmna, în lungime de 51,5 km, se realizează de către MADR, prin ANIF;
b) modul de realizare a lucrărilor aferente etapei a II-a, cuprinzând canalul pe zona Râmna –Ialomiţa (Acumulare Dridu), pe lungime de 139,5 km, se aprobă prin Hotărâre a Guvernului.

Prin aceeaşi ordonanţă de urgenţă, obiectivul “ Canal magistral Siret–Bărăgan – Etapa I-a” se declară infrastructură principală de irigaţii de utilitate publică.

Proiectul de act normativ mai prevede că finanţarea actualizării documentaţiei tehnico-economice, precum şi continuarea lucrărilor de execuţie şi reabilitarea obiectivului ”Canal magistral Siret–Bărăgan Etapa I-a,” se asigură de la bugetul de stat, în condiţiile prevăzute de art.III din Legea nr.269/2015 privind aprobarea OUG 4/2015 pentru modificarea OUG 82/2011, cu modificările ulterioare.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, “Apele Române” şi ANIF încheie protocolul de predare – preluare a bunurilor imobile din domeniul public al statului, precum şi a obiectivelor şi lucrărilor în curs de execuţie, aferente obiectivului “Canal magistral Siret–Bărăgan –Etapa I-a, care se aprobă prin ordin comun al ministrului Apelor şi Pădurior şi al ministrului Agriculturii. Prin excepţie, sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea din municipiul Focşani rămâne în patrimoniul şi în administrarea Administraţiei Naţionale “Apele Române”.

Programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România, aprobat prin HG 793/2016, se completează cu obiectivul ”Canal magistral Siret– Bărăgan Etapa I-a,” şi se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea MADR.

În proiectul de OUG se mai precizează că până în prezent, lucrările la obiectivul “Canal magistral Siret-Bărăgan- Etapa I-a“ sunt în diverse stadii de execuţie:

- lucrările sunt finalizate şi recepţionate pe circa 5,7 km
- pe circa 28,8 km lucrările sunt în diverse stadii de execuţie
- pe o lungime de circa 15,5 km lucrările la canal nu sunt începute, iar lucrările executate pe diverse porţiuni, menţionate anterior, se află în prezent în conservare.

Din anul 2010, lucrările executate se află în conservare, ceea ce a atras după sine instalarea unui proces de degradare a lucrărilor executate, fiind necesară finalizarea de urgenţă a lucrărilor neexecutate, precum şi reabilitarea lucrărilor aflate în conservare.

Prin finalizarea obiectivului “Canal magistral Siret–Bărăgan-Etapa I-a“  sepoate asigura apa pentru irigaţii pentru circa 120 mii ha, subliniază MADR.

 

Vizualizat: 2073 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

AFIR: CINE BENEFICIAZĂ DE BANI PENTRU IRIGAȚII!

AFIR: CINE BENEFICIAZĂ DE BANI PENTRU IRIGAȚII!

COMUNICAT OFICIAL! În vederea pregătirii unei noi sesiuni de depunere a cererilor de finanțare, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale reamintește tuturor celor interesați că infrastructura secundară de irigații este sprijinită prin intermediul submăsurii (sM) 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

GRATIS! Campania de IRIGAŢII 2017 LANSATĂ cu APĂ GRATUITĂ de la canalul magistral!

GRATIS! Campania de IRIGAŢII 2017 LANSATĂ cu APĂ GRATUITĂ de la canalul magistral!

Petre Daea, ministrul Agriculturii, Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Florin Ionuţ Barbu, directorul general ANIF, au dat startul campaniei de irigaţii pentru 2017 pe 12 mai, prin vizita oficială făcută la nodul hidrotehnic Pietroiu - Ştefan cel Mare din judeţul Ialomiţa. 

UN MILIARD DE EURO pentru IRIGAȚII!

UN MILIARD DE EURO pentru IRIGAȚII!

IRIGAȚII CU AJUTOR DE LA AMERICANI ȘI SPECIALIȘTI DIN ISRAEL. Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii din România dispune de 1,015 miliarde de euro, conform Legii nr.269-2016 şi aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 793/2016, pentru perioada 2016 – 2020, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis AGROINFO.

„Insula Verde” veştejită. PROIECT DE IRIGAŢII secat de la FINANŢARE

„Insula Verde” veştejită. PROIECT DE IRIGAŢII secat de la FINANŢARE

La sfârşitul anului trecut, OUAI Insula Verde, organizaţie a udătorilor cu sediul în satul Dudescu, comuna Zăvoaia, judeţul Brăila, a accesat un proiect pe Submăsura 4.3.I - Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice - Componenta infrastructura de Irigaţii. Proiectul nu şi-a urmat cursul firesc spre finanţare. Pentru că AFIR i-a pus pas!

Alte articole in aceasta categorie

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 06:32

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care au solicitat anul acesta subvenția APIA pentru pășune că trebuie să prezinte până la data de 15 octombrie 2020 documentele în baza cărora vor încasa banii. Informațiile de care au nevoie fermierii, pentru a respecta acest termen, au fost comunicate de APIA pentru AGROINFO.

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

26 septembrie 2020 - 14:39

O varietate de orez veche de 7.000 de ani descoperită în China a fost transformată în cultură comercială care poate fi plantată în deşert, având potenţialul de a ajuta la atenuarea crizei alimentare în regiunile şi ţările cu un climat uscat.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii