Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CADASTRUL SCHIMBĂ REGULA pentru BANII ÎN PLUS LA SUBVENȚIA pe HECTAR!

Publicat: 25 februarie 2018 - 14:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUNT SUTE DE EURO ÎN PLUS PE HECTAR! FERMIERI, ATENȚIE LA MODIFICĂRI! SĂ NU VĂ TREZIȚI CĂ APIA VĂ CERE SĂ RETURNAȚI SUBVENȚIILE PRIMITE! Parcelele agricole cadastrate se supun deja altor reguli, potrivit ultimelor modificări făcute în criteriile de eligibilitate pentru schemele de plată din agricultură.

Este vorba despre plățile compensatorii pe care fermierii le încasează în plus la subvenția pe hectar și pentru care agricultorii au încheiat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) angajamente pentru o perioadă de 5 ani. Astfel, pentru Măsura 10 agro-mediu și climă și Măsura 11 agricultură ecologică a fost introdus în NOILE REGULI de eligibilitate și cadastrul. Ordinul ministrului agriculturii 38/19 februarie 2018 care modifică Ordinul 619/2015 privind criteriile de eligibilitate pentru schemele de plată din agricultură, în perioada 2015-2020 este în vigoare!

În cazul măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală pentru angajamentele care se aplică la nivel de parcelă, prevăzute în art. 33 alin. (2) lit. (a) și (b) (Măsura 10 agro-mediu și climă și Măsura 11 agricultură ecologică) din ordonanță, nu există posibilitatea schimbării parcelelor, prin modificarea amplasamentului sau prin micșorarea suprafeței, pe tot parcursul celor 5 ani de angajament. În caz contrar, APIA va proceda la recuperarea plăților efectuate pentru aceste suprafețe pentru toți anii de angajament. Angajamentele asumate de către fermieri pentru măsurile compensatorii, prevăzute în art. 33 alin. (2) din ordonanță (Măsura 10 agro-mediu și climă, Măsura 11 agricultură ecologică, Măsura 13 plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice), care se aplică la nivel de suprafață total angajată, sunt condiționate de menținerea suprafeței angajate pe toată perioada de angajament, parcelele putând fi schimbate anual.

Fac excepție parcelele pentru care suprafețele rezultate în urma înregistrării sistematice a imobilelor prin Programul național de cadastru și carte funciară instituit potrivit dispozițiilor art. 9 alin. (23) din Legea cadastrului și publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și înscrise în registrul agricol în sensul art. 9 alin. (3) din Normele tehnice privind modul de completare a registrului agricol pentru perioada 2015-2019 (...), sunt mai mici decât cele aflate sub angajament.

Modalitatea de gestionare a situațiilor privind diferențele între datele cadastrale și declarațiile fermierilor pentru angajamentele multianuale se stabilește în procedurile de implementare tehnică a măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală, în ghidurile solicitantului și manualele de proceduri aferente acestora și în sistemul de sancțiuni, care se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale. (Art.11, alin.3, Ordinul ministrului agriculturii 38/19 februarie 2018)

Vechea versiune a acestui articol din Ordinul subvențiilor este aceasta: Art.11.  (3) În cazul măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală pentru angajamentele care se aplică la nivel de parcelă, prevăzute în art. 33 alin. (2) din ordonanță, nu există posibilitatea schimbării parcelelor, prin modificarea amplasamentului sau prin micșorarea suprafeței, pe tot parcursul celor 5 ani de angajament. În caz contrar, APIA va proceda la recuperarea plăților efectuate pentru aceste suprafețe pentru toți anii de angajament. Angajamentele asumate de către fermieri pentru măsurile compensatorii, prevăzute în art. 33 alin. (2) din ordonanță, care se aplică la nivel de suprafață total angajată, sunt condiționate de menținerea suprafeței angajate pe toată perioada de angajament, parcelele putând fi schimbate anual. 

Așadar, noutatea mare este legată de cadastrarea parcelelor agricole pe care aveți angajamente încheiate cu APIA. Actul normativ este în vigoare și trebuie să țineți seama de aceste prevederi ca să nu vă treziți în situația de a returna la APIA plățile compensatorii primite încă din primul an de angajament.

CUANTUMUL PE HECTAR PENTRU 2018 al acestor plăți compensatorii care suplimentează subvenția pe hectar nu este deloc de neglijat. Suma poate să ajungă și la 400 euro/ha pentru pachetele incluse în Măsura 10 agro-mediu și climă. LISTA AICI!

VALOAREA PE HECTAR PENTRU NOILE PACHETE DE AGRO-MEDIU CARE INTRĂ DIN ACEST AN LA PLATĂ!

Pentru Măsura 11 agricultură ecologică, sumele acordate pe hectar în contul plăților compensatorii, CAMPANIA 2018, sunt mai mari. LISTA O AVEȚI AICI!

 

 

Vizualizat: 8753 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii