Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CADASTRUL, OBLIGATORIU pentru SUBVENȚIA APIA pe HECTAR!

Publicat: 21 februarie 2018 - 07:55
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA 2018! Fermierii care cer subvenția pe suprafață pentru anul 2018 au obligația să folosească informațiile cadastrale când își identifică parcelele agricole în cererea completată și depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Această modificare este în vigoare, apare în Ordinul 38/19 februarie 2018 care modifică Ordinul 619/2015 privind schemele de plată din agricultură în perioada 2015-2020.

Chiar dacă, la insistențele fermierilor din Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), rubrica privind informațiile cadastrale a fost eliminată din adeverința pentru APIA pe care fermierii o solicită la Registrul agricol al primăriilor, pe raza cărora au exploatațiile agricole, aceste informații cadastrale sunt obligatorii la identificarea parcelelor agricole pentru care fermierii solicită subvenția pe suprafață în Campania 2018.

«identificarea parcelei/parcelelor agricole utilizate» înseamnă declararea, localizarea şi delimitarea în cadrul blocului fizic a parcelei/parcelelor agricole utilizate, în aplicaţia electronică GIS, pusă la dispoziţie de către APIA. Pentru identificare se utilizează informaţiile cadastrale ca urmare a înregistrării sistematice a imobilelor prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară, în situaţia în care acestea sunt disponibile şi relevante. Identificarea presupune ca parcela să nu se suprapună peste parcelele declarate de către alţi fermieri şi să nu depăşească limita blocului fizic, este stipulat în Ordinul 38/19 februarie 2018 care modifică Ordinul 619/2015 privind schemele de plată acordate în agricultură în perioada 2015-2020.

Același act normativ definește și parcela agricolă.

«parcelă agricolă» înseamnă o suprafaţă continuă de teren, care face obiectul unei declaraţii din partea unui singur fermier, cu aceeaşi categorie de folosinţă, pe care se cultivă o singură grupă de culturi, în conformitate cu art. 67 alin. (4) din Regulamentul (UE) nr. 1.306/2013 privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 352/78, (CE) nr. 165/94, (CE) nr. 2.799/98, (CE) nr. 814/2000, (CE) nr. 1.290/2005 şi (CE) nr. 485/2008 ale Consiliului; cu toate acestea, în cazul în care se solicită o declaraţie separată privind utilizarea unei suprafeţe care face parte dintr-o singură grupă de culturi în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1.307/2013, utilizarea respectivă limitează suplimentar, dacă este necesar, suprafaţa respectivă.

Adeverința pe care o solicitați Registrului agricol al primăriilor pentru atașarea la cererea unică de plată depusă la APIA este reprodusă mai jos din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale 38/19 februarie 2018. ATENȚIE! Eliberarea acestei adeverințe nu trebuie să fie condiționată de plata taxelor sau impozitelor datorate primăriei.

adev-apia-pag-unu_badev-apia-pag-doi_b

Vizualizat: 14456 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Nae Contra
|
02. 22, 2018. Thursday 08:07
Veniti voi sa faceti cadastru . Cand am spus ca in Romania exista anumite curente care nu vor sa ne ridicam din mocirla , multi au zis ca am fluturi in cap . Daca la Bruxelles scapa unul o flatulenta , la Bucuresti deja s-a kkt pe el .
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii