Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

BRUXELLES: 1.385 DE FERME DIN ROMÂNIA, AFECTATE DE PLAFONAREA SUBVENȚIILOR!

Publicat: 17 iulie 2018 - 09:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DISCUȚII APRINSE DESPRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR. Sunt 1385 de ferme care ar putea fi afectate de plafonare, adică 0,1% din totalul exploatațiilor agricole. Banii eonomisiți cu plafonarea plăților directe până la suma de 100.000 de euro, așa cum este propunerea Comisiei Europene, rămân în România și trebuie să fie folosiți pentru creșterea ajutorului financiar acordat fermelor mici și mijlocii, a spus directorul general al Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, DG Agri, din Comisia Europeană.

În cadrul reuniunii Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, a avut loc o dezbatere extrem de importantă și intensă, pe tema fișei financiare legislative pentru propunerile cu privire la politica agricolă comună pentru perioada de după 2020, la care a participat reprezentantul Comisiei DG AGRI.

În intervenția pe care am avut-o, am ridicat problema plafonării plății pe fermă de la 60.000 de euro și a consecințelor imediat negative pe care le va avea această propunere. România trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această problemă stringentă. Cu siguranță, avem nevoie să sprijinim fermierii mici și mijlocii, dar sunt și fermieri mari care rămân în afara jocului, a anunțat europarlamentarul român, Daniel Buda, membru în Comisia de Agricultură din Parlamentul European, pe pagina sa Facebook.

Eurodeputatul român l-a întrebat pe directorul general DG Agri din Comisia Europeană ce se întâmplă cu banii care sunt economisiți din plafonarea plăților directe.

Sigur, înțelegem care sunt constrângerile bugetare, daniel-buda-dezbateri_bdar în același timp vreau să vă spun că eu provin din România, țară care dacă mergem pe această variantă a plafonării, avem 2 milioane de hectare care rămân în afara posibilității de a fi plătite. Am nevoie de niște răspunsuri clare pe acest subiect. Ce se întâmplă cu acești fermieri? Este clar, avem nevoie să sprijinim fermierii mici și mijlocii, dar avem și fermierii mari care rămân în afara jocului aș putea să spun. Care este răspunsul Comisiei cu privire la această plafonare de 60.000 de euro pe fermă? Ce se întâmplă cu diferența de bani? Rămân în statul membru și vor fi redistribuiți fermelor mici sau se vor întoarce la bugetul UE? A spus Daniel Buda în intervenția sa din Parlamentul European.

Domnule Daniel Buda, cunosc foarte bine situația din România. comisia-europeana-dg-agri_bDoar 0,1% din populația agricolă a României va fi afectată de plafonare. Sunt 1385 de ferme care ar putea fi afectate de plafonare, adică 0,1% din populația dumneavoastră agricolă. Deci, ca să punem totuși lucrurile în perspectivă. Nu este vorba de un segment foarte reprezentativ, noi evaluăm pe baza cifrelor noastre că există o economie potențială pentru România de 153 de milioane de euro și asta pentru că am propus să se deducă costurile de lucru. Deci, multe ferme care ar putea fi afectate de aceasta, nu vor fi afectate pentru că își vor putea deduce costurile cu forța de muncă. Totuși, dacă după acest calcul ele tot vor intra în plafonare, banii care se plafonează, rămân în statul membru, nu se întorc la bugetul european, iar statul membru trebuie să folosească acești bani pentru fermele mici și mijlocii, i-a răspuns Jerzy Bogdan Plewa, director general DG Agri, Comisia Europeană.

Vizualizat: 2821 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii