Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

BANII pentru DESCHIDEREA UNEI AFACERI la ȚARĂ, APROAPE EPUIZAȚI!

Publicat: 09 mai 2017 - 12:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MAXIM 70.000 EURO NERAMBURSABILI PENTRU UN ATELIER LA ȚARĂ! În cinci zile, au fost aproape epuizate fondurile europene nerambursabile pentru deschiderea unei mici afaceri la țară. Din 3 mai 2017 și până astăzi, au fost depuse peste 3.050 de cereri pentru finanțarea unor investiții noi în activități neagricole, atât la nivel național, cât și în teritoriul integrat Delta Dunării (Submăsura 6.2 din PNDR 2020).

Valoarea solicitată prin aceste cereri depășește 160 de milioane de euro, anunță Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale.

Cele mai multe cereri de finanțare s-au depus pentru finanțarea unor investiții neagricole în mediul rural. Vorbim despre investiții mici, cu sprijin financiar foarte accesibil, care permit și celor care desfășoară deja o activitate agricolă în mediul rural să își diversifice activitatea oferind servicii, deschizând ateliere de producție sau pensiuni agroturistice. Interesul foarte mare este normal, pentru că proiectele sunt accesibile și ușor de pus în practică, suma care poate fi obținută fiind de până la 70.000 de euro, a declarat Adrian-Ionuț Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Au mai fost primite proiecte pentru submăsurile 4.1, 6.1 și 6.4, procesul de depunere fiind în plină desfășurare până în data de 31 iulie sau până la epuizarea fondurilor disponibile.

IMPORTANT! Solicitanții care doresc să depună proiecte, dar nu au punctajul minim cerut de pragul lunar actual, vor putea să aplice începând cu data de 1 iunie 2017, ora 00.00, moment în care se va aplica un nou prag de calitate lunar, cu condiția ca submăsura respectivă să mai dispună de fonduri.

La dispoziția celor interesați de obținerea unei finanțări nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 sunt disponibile în această sesiune derulată în perioada 3 mai – 31 iulie 2017 mai multe linii de finanțare pentru proiecte private:
  

  sM 4.1 „Investiții în exploatații agricole (teritoriu național și ITI – Delta Dunării)”
  sM 4.1a „Investiții în exploatații pomicole (teritoriu național și ITI – Delta Dunării)”
  sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”
  sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici (teritoriu național și ITI – Delta Dunării)”
  sM 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole (teritoriu național și ITI – Delta Dunării)”
  sM 9.1 „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol”
  sM 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”.


Termenul limită al acestei sesiunii este 31 iulie 2017, ora 17.00, în limita fondurilor disponibile.

Pentru această sesiune, plafonul maxim de depunere a proiectelor este de 200% față de suma alocată fiecărei submăsuri. Depunerea proiectelor în cadrul sesiunii anuale se oprește la termenul limită prevăzut sau înainte de acest termen, dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse cu un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate ajunge la 200% (excluzând valoarea publică totală a proiectelor retrase). Această prevedere nu se aplică în primele 5 zile calendaristice (respectiv 120 de ore) ale sesiunii și ale etapelor de depunere, când sesiunea va rămâne deschisă indiferent dacă suma alocată va fi epuizată.

Situația în timp real a depunerii proiectelor este disponibilă pe www.afir.info, în cadrul contorului electronic(https://online.afir.info/ContorIntegration/DetaliiDisponibil)

Sursa: AFIR

Vizualizat: 6304 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii