Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

BANII PENTRU CĂRȚILE DE RASĂ PE MASĂ! DECIZIE FĂRĂ PRECEDENT a unei ASOCIAȚII de FERMIERI!

Publicat: 05 septembrie 2017 - 15:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PENTRU PRIMA OARĂ ÎN ROMÂNIA! Prima organizație care s-a decis să le dea socoteală public fermierilor despre banii încasați din ajutoarele de stat este Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental. Asociația deține registrul genealogic al rasei Bălțata Românească tip Simmental (ACVBR SIM).

Fermierii care sunt membri în asociații trebuie să știe ce sume încasează de la stat asociațiile pentru COP și registrele genealogice, ce se întâmplă cu acești bani, cu cotizațiile plătite de ei, etc. AGROINFO este prima publicație care a deschis acest subiect al registrelor genealogice. Am publicat o serie de dezvăluiri despre ce se întâmplă cu registrele genealogice pentru rasele de ovine, cu certificatele de origine, suspectate a fi false, eliberate pe bandă rulantă doar cu scopul încasării subvențiilor mari din zootehnie, subiect pe care, dealtfel, nu l-am închis și pe marginea căruia vom mai reveni cu dezvăluiri.

AGROINFO este apreciată de fermieri, și nu numai, ca o publicație imparțială, echidistantă. În virtutea acestui fapt, asociația a decis să pună la dispoziția fermierilor, prin intermediul nostru, toată situația financiară pe ultimii doi ani, 2016 și 2017. Ce bani s-au încasat de la stat, cum s-au cheltuit banii, câte animale sunt în COP, câte în registrul genealogic? Asociația dezvăluie evidența financiară a ajutoarelor de stat încasate, cererile de decont făcute la APIA. Fermierii trebuie să aibă acces la aceste date, așa că am hotărât să publicăm informațiile, însoțite de acte.

Deschidem astfel calea și pentru alte asociații ale fermierilor să facă acest pas important și chiar le invităm la transparență totală.

ACVBR SIM a fost înființată în anul 2011, în baza legii asociațiilor, nu a legii 31 privind societățile comerciale și are sediul în județul Brașov.
Obiectivele asociației:
Efectuarea Controlului Oficial al Producţiilor (COP), a lucrărilor de apreciere a tipului corporal pentru animalele aparţinând genofondului angajat în lucrările de formare şi ameliorare a rasei Bălţată Românească;
Administrarea bazei de date pentru organizarea şi conducerea Registrului genealogic al rasei
Acreditarea pentru efectuarea acestor servicii am obținut-o în anul 2011. La acea vreme au fost doar 3 asociații care au depus solicitarea în vederea acreditării (ACVBR, AGCTR, Holstein RO ) , nici o altă persoană fizică sau vreo asociație/federație nu si-au manifestat dorința de acreditare.
Din anul 2011 până-n prezent, ACVBR-SIM a prestat servicii de COP și RG, reprezentarea fermierilor la nivel național și internațional, îndrumare, instruire, informare, spune conducerea asociației într-un comunicat transmis AGROINFO.

În anul 2016, ACVBR SIM a efectuat COP pentru 324 de ferme, cu un total de 10.052 de capete de animale, iar în registrul genealogic figurau 43.373 de animale. Suma decontată de APIA pentru serviciile de COP și registrul genealogic, pentru anul trecut, a fost de 1.940.076 lei.cerere-plata-2016_b

Asociația a depus, în fiecare lună, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cereri de plată pentru decontarea serviciilor de determinare a calității genetice a raselor de animale.

Acest ajutor de stat este acordat asociațiilor care prestează aceste servicii în baza Hotărârii de Guvern 1179/2014.

Subvenționarea este făcută pentru fermierii membri în asociații. Intensitatea sprijinului este de 70%.

Pe lângă acești bani, asociațiile care dețin registrele genealogice ale raselor decontează la APIA, trimestrial, servicii de întocmire și menținere a registrului genealogic. Intensitatea acestui ajutor este de 100%.

Precizăm că asociația ne-a pus la dispoziție toate cererile de plată depuse la APIA anul trecut și anul acesta.

Sumele încasate de la APIA în 2016, atât pentru COP, cât și pentru RG, sunt defalcate pe fiecare lună în tabelul de mai jos, document care aparține asociației.

situatie-2016_b

În anul 2017, asociația a încasat ajutoare de la APIA în valoare de 1.526.933 de lei pentru un număr de 439 de ferme, la care efectuează COP, cu un total de 7.063 de capete de animale și 38.171 de animale în registrul genealogic. Sumele decontate asociației de APIA pentru COP și RG sunt defalcate, pentru anul 2017, pentru fiecare lună, în tabelul de mai jos, transmis nouă de asociație.

situatie-2017_b


Sumele încasate de la APIA de asociație pentru serviciile prestate fermierilor se regăsesc și în bilanțurile  depuse la ANAF.

ACVBR este o organizație profesională inființată pe principii clare si solide, disciplină, muncă, onestitate, seriozitate, performanță, o organizație profesională non profit și nu SRL ( societate comercială ). Organizația NU incasează nici un leu cu titlu de cotizație sau pentru vreo adeverință pe care o eliberează, fie ea de crescător sau de registru.

Asociația a reușit introducerea în testare, la Semtest Craiova, a primilor tăurași de Bălțată Românească. ACVBR  a parcurs pentru tăurașii născuți din mamele de taur, toate etapele de verificare, atât din punct de vedere sanitar veterninar, cât și origine (teste ADN de paternitate, maternitate ). S-a făcut și testarea genomică pentru a se cunoaște valorile de ameliorare care, ulterior, vor trebui confirmate și prin testările clasice ( performanțele fiicelor taurilor introduși în semtest ).

Toate testările au fost efectuate in laboratoare acreditate internațional  din Germania. Tot aici au ajuns și probele de la următorii 10 tăurași ce urmează să fie introduși în testare conform programului de ameliorare.

Din punct de vedere organizatoric, ACVBR-SIM are o colaborare bună cu asociațiile care efectuează serviciile de COP. În România sunt 37 de astfel de asociații, declară conducerea asociației, în comunicatul transmis nouă.

ACVBR a devenit membră cu drepturi depline în mai multe organizații internaționale  de profil:
ICAR – Forul internațional care reglementează la nivel mondial activitatea de identificare și control ( COP, RG ) la bovine, ovine, caprine;
WSFF – Federația mondială de Simmental (august 2016 – Polonia);
ESFF – Federația europeană de Simmental – septembrie 2017 – Izmir.

Așteptăm următoarea organizație a fermierilor să pună pe masă banii primiți de la stat pentru cărțile de rasă.

Vizualizat: 6113 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

26 septembrie 2020 - 14:39

O varietate de orez veche de 7.000 de ani descoperită în China a fost transformată în cultură comercială care poate fi plantată în deşert, având potenţialul de a ajuta la atenuarea crizei alimentare în regiunile şi ţările cu un climat uscat.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

25 septembrie 2020 - 07:24

ARENDĂ MAI MARE. Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ținută joi seara, 24 septembrie 2020, că redevenţele plătite de unele societăți către Agenția Domeniilor Statului (ADS) sunt mai mici de un sfert din cât se plătește arenda de către proprietarii de teren. Poate vă mai  uitaţi un pic pe contractele acelea, i-a spus șeful Executivului secretarului de stat MADR, George Scarlat, care l-a suplinit la ședință pe ministrul agriculturii.

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

24 septembrie 2020 - 14:06

PRODUCȚIE PORUMB. În ciuda unei creșteri cu 16% a suprafețelor europene de porumb în 2020, culturile au fost afectate de vreme dificilă în această vară: condiții nefavorabile în momentul răsăririi, valuri puternice de căldură cu maxime record în august și septembrie, secetă pedologică şi atmosferică extremă, toate acestea împiedică producătorii să își atingă obiectivele pentru acest sezon.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Produsele Syngenta recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la culturile de tomate în spații protejate.
Află ce fungicide și insecticide au fost utilizate cu succes în lotul demonstrativ Syngenta de la Seleuş, Arad.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii