KWS+
Reclama header after big part 2

BANII PENTRU CĂRȚILE DE RASĂ PE MASĂ! DECIZIE FĂRĂ PRECEDENT a unei ASOCIAȚII de FERMIERI!

Publicat: 05 septembrie 2017 - 15:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PENTRU PRIMA OARĂ ÎN ROMÂNIA! Prima organizație care s-a decis să le dea socoteală public fermierilor despre banii încasați din ajutoarele de stat este Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental. Asociația deține registrul genealogic al rasei Bălțata Românească tip Simmental (ACVBR SIM).

Fermierii care sunt membri în asociații trebuie să știe ce sume încasează de la stat asociațiile pentru COP și registrele genealogice, ce se întâmplă cu acești bani, cu cotizațiile plătite de ei, etc. AGROINFO este prima publicație care a deschis acest subiect al registrelor genealogice. Am publicat o serie de dezvăluiri despre ce se întâmplă cu registrele genealogice pentru rasele de ovine, cu certificatele de origine, suspectate a fi false, eliberate pe bandă rulantă doar cu scopul încasării subvențiilor mari din zootehnie, subiect pe care, dealtfel, nu l-am închis și pe marginea căruia vom mai reveni cu dezvăluiri.

AGROINFO este apreciată de fermieri, și nu numai, ca o publicație imparțială, echidistantă. În virtutea acestui fapt, asociația a decis să pună la dispoziția fermierilor, prin intermediul nostru, toată situația financiară pe ultimii doi ani, 2016 și 2017. Ce bani s-au încasat de la stat, cum s-au cheltuit banii, câte animale sunt în COP, câte în registrul genealogic? Asociația dezvăluie evidența financiară a ajutoarelor de stat încasate, cererile de decont făcute la APIA. Fermierii trebuie să aibă acces la aceste date, așa că am hotărât să publicăm informațiile, însoțite de acte.

Deschidem astfel calea și pentru alte asociații ale fermierilor să facă acest pas important și chiar le invităm la transparență totală.

ACVBR SIM a fost înființată în anul 2011, în baza legii asociațiilor, nu a legii 31 privind societățile comerciale și are sediul în județul Brașov.
Obiectivele asociației:
Efectuarea Controlului Oficial al Producţiilor (COP), a lucrărilor de apreciere a tipului corporal pentru animalele aparţinând genofondului angajat în lucrările de formare şi ameliorare a rasei Bălţată Românească;
Administrarea bazei de date pentru organizarea şi conducerea Registrului genealogic al rasei
Acreditarea pentru efectuarea acestor servicii am obținut-o în anul 2011. La acea vreme au fost doar 3 asociații care au depus solicitarea în vederea acreditării (ACVBR, AGCTR, Holstein RO ) , nici o altă persoană fizică sau vreo asociație/federație nu si-au manifestat dorința de acreditare.
Din anul 2011 până-n prezent, ACVBR-SIM a prestat servicii de COP și RG, reprezentarea fermierilor la nivel național și internațional, îndrumare, instruire, informare, spune conducerea asociației într-un comunicat transmis AGROINFO.

În anul 2016, ACVBR SIM a efectuat COP pentru 324 de ferme, cu un total de 10.052 de capete de animale, iar în registrul genealogic figurau 43.373 de animale. Suma decontată de APIA pentru serviciile de COP și registrul genealogic, pentru anul trecut, a fost de 1.940.076 lei.cerere-plata-2016_b

Asociația a depus, în fiecare lună, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cereri de plată pentru decontarea serviciilor de determinare a calității genetice a raselor de animale.

Acest ajutor de stat este acordat asociațiilor care prestează aceste servicii în baza Hotărârii de Guvern 1179/2014.

Subvenționarea este făcută pentru fermierii membri în asociații. Intensitatea sprijinului este de 70%.

Pe lângă acești bani, asociațiile care dețin registrele genealogice ale raselor decontează la APIA, trimestrial, servicii de întocmire și menținere a registrului genealogic. Intensitatea acestui ajutor este de 100%.

Precizăm că asociația ne-a pus la dispoziție toate cererile de plată depuse la APIA anul trecut și anul acesta.

Sumele încasate de la APIA în 2016, atât pentru COP, cât și pentru RG, sunt defalcate pe fiecare lună în tabelul de mai jos, document care aparține asociației.

situatie-2016_b

În anul 2017, asociația a încasat ajutoare de la APIA în valoare de 1.526.933 de lei pentru un număr de 439 de ferme, la care efectuează COP, cu un total de 7.063 de capete de animale și 38.171 de animale în registrul genealogic. Sumele decontate asociației de APIA pentru COP și RG sunt defalcate, pentru anul 2017, pentru fiecare lună, în tabelul de mai jos, transmis nouă de asociație.

situatie-2017_b


Sumele încasate de la APIA de asociație pentru serviciile prestate fermierilor se regăsesc și în bilanțurile  depuse la ANAF.

ACVBR este o organizație profesională inființată pe principii clare si solide, disciplină, muncă, onestitate, seriozitate, performanță, o organizație profesională non profit și nu SRL ( societate comercială ). Organizația NU incasează nici un leu cu titlu de cotizație sau pentru vreo adeverință pe care o eliberează, fie ea de crescător sau de registru.

Asociația a reușit introducerea în testare, la Semtest Craiova, a primilor tăurași de Bălțată Românească. ACVBR  a parcurs pentru tăurașii născuți din mamele de taur, toate etapele de verificare, atât din punct de vedere sanitar veterninar, cât și origine (teste ADN de paternitate, maternitate ). S-a făcut și testarea genomică pentru a se cunoaște valorile de ameliorare care, ulterior, vor trebui confirmate și prin testările clasice ( performanțele fiicelor taurilor introduși în semtest ).

Toate testările au fost efectuate in laboratoare acreditate internațional  din Germania. Tot aici au ajuns și probele de la următorii 10 tăurași ce urmează să fie introduși în testare conform programului de ameliorare.

Din punct de vedere organizatoric, ACVBR-SIM are o colaborare bună cu asociațiile care efectuează serviciile de COP. În România sunt 37 de astfel de asociații, declară conducerea asociației, în comunicatul transmis nouă.

ACVBR a devenit membră cu drepturi depline în mai multe organizații internaționale  de profil:
ICAR – Forul internațional care reglementează la nivel mondial activitatea de identificare și control ( COP, RG ) la bovine, ovine, caprine;
WSFF – Federația mondială de Simmental (august 2016 – Polonia);
ESFF – Federația europeană de Simmental – septembrie 2017 – Izmir.

Așteptăm următoarea organizație a fermierilor să pună pe masă banii primiți de la stat pentru cărțile de rasă.

Vizualizat: 6186 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

19 ianuarie 2021 - 20:04

PLATĂ SUBVENȚII 2021! Ajutorul național tranzitoriu, ANT, sau subvenția mică, cum îi spun crescătorii de animale, este cea mai populară subvenție. Achitarea acestei subvenții pentru anul 2020 către fermierii din vegetal și crescătorii de animale nu poate demara înainte de aprobarea bugetului de stat pentru anul 2021. Vicepremierul Dan Barna a anunțat că bugetul ar putea fi dezbătut în Parlament în prima parte a lunii februarie.

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

19 ianuarie 2021 - 14:41

COMUNICAT MADR. Pentru campania de primăvară 2021, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unor produse pe bază de substanțe active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semințelor de porumb, precum și a semințelor de sfeclă de zahăr tratate cu un produs de protecția plantelor pe bază de neonicotinoide.

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

19 ianuarie 2021 - 10:56

VOCEA OIERILOR. Ionuț Daniel Iorga a întrebat pe un grup Facebook creat de crescătorii români de ovine cât de rentabilă este o stână cu 500 de oi. Ce i-au răspuns oierii?

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

19 ianuarie 2021 - 09:27

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

19 ianuarie 2021 - 07:41

TERENURI AGRICOLE PENTRU TINERII FERMIERI. Agenția Domeniilor Statului (ADS) a deschis ieri, 18 ianuarie 2021, cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor pentru concesionarea terenurilor agricole către tinerii fermieri. AGROINFO vă spune cum depuneți cererea, actele de care aveți nevoie și terenurile agricole care sunt libere de contract.

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

18 ianuarie 2021 - 17:36

ANUNȚ MINISTERUL AGRICULTURII! Printr-un proiect de ordonanță de urgență care modifică Ordonanța subvențiilor, Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, 18 ianuarie 2021, suma destinată pentru plata subvențiilor fermierilor pentru anii 2021-2022.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

18 ianuarie 2021 - 16:56

OFICIAL! Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 18 ianuarie 2021, proiectul de ordonanță de urgență prin care sunt puse în aplicare prevederile Regulamentului (UE) 2020/2220 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 decembrie 2020 de stabilire a anumitor dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anii 2021 și 2022.

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

18 ianuarie 2021 - 12:34

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii informează că Agenția Domeniilor Statului a demarat astăzi, 18 ianuarie 2021, a doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinație agricolă aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului (ADS), în suprafață de până la 50 ha, către tinerii cu vârsta de maxim 40 de ani.

STRIGĂTUL DE DISPERARE AL APICULTORILOR ROMÂNI: ANULAȚI AUTORIZAȚIILE PENTRU NEONICOTINOIDE!

STRIGĂTUL DE DISPERARE AL APICULTORILOR ROMÂNI: ANULAȚI AUTORIZAȚIILE PENTRU NEONICOTINOIDE!

18 ianuarie 2021 - 10:02

SCRISOARE DESCHISĂ. Apicultorii români îi transmit ministrului agriculturii, Adrian Oros, o scrisoare deschisă prin care-i cer să anuleze autorizațiile eliberate pentru acest an pentru utilizarea neonicotinoidelor în tratarea semințelor de sfeclă de zahăr și floarea soarelui. Apicultorii au transmis astăzi scrisoarea către AGROINFO.

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

18 ianuarie 2021 - 09:16

ÎN ROMÂNIA, VÂNĂTOAREA DE SUBVENȚII A LUAT AMPLOARE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va schimba paradigma, modelul, în acest an pentru a-i împiedica pe vânătorii de subvenții să ia banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ministrul a spus pe șleau că sunt asociații profesionale ale fermierilor care-i ajută pe acești vânători de subvenții să ajungă la bani, în dezavantajul adevăraților fermieri și crescători de animale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii