Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

BANI pentru FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 15 decembrie 2016 - 16:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FINANȚARE NERAMBURSABILĂ. Bani europeni pentru investiții în exploatații agricole din sectorul vegetal și din cel zootehnic! Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) anunță lansarea din 15 decembrie 2016  a sesiunii de primire a proiectelor pentru o serie de submăsuri din PNDR 2014-2020, printre care și investițiile în exploatații agricole din vegetal și zootehnie și cereri de finanțare pentru micii fermieri.

LANSARE SESIUNI PROIECTE

Submăsura 4.1 - investiții în exploatații agricole sector vegetal. Primire proiecte: 15 decembrie 2016 - 28 februarie 2017, ora 16. Alocare financiară 75 milioane de euro.
Submăsura 4.1 - investiții în exploatații agricole sector zootehnic.Primire proiecte: 15 decembrie 2016 - 28 februarie 2017, ora 16. Alocare financiară 75 milioane de euro
Submăsura 6.5 schema pentru micii fermieri. Primire cereri de finanțare: 15 decembrie 2016 - 15 mai 2017. Alocare financiară 112,33 milioane de euro.
Submăsurile 16.4 și 16.4a cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol. Primire proiecte: 16 decembrie 2016 - 28 februarie 2017, ora 16. Alocare financiară 4 milioane de euro, câte 2 milioane de euro pentru fiecare submăsură.

BUGETUL TOTAL DISPONBIL - 226 de milioane de euro.

Modalitatea de depunere a proiectelor este cea on-line pe pagina oficială a Agenției, www.afir.info, pentru toate cele 4 submăsuri menționate mai sus. Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții au la dispoziție Ghidul Solicitantului care poate fi consultat pe site-ul Agenției, la secțiunea „Investiții PNDR”, în pagina dedicată fiecărei submăsuri de finanțare în parte. 

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru sM 4.1, beneficiarii eligibili sunt persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale/  familiale, societățile comerciale/ agricole, cooperativele agricole și grupurile de producători, dar și institutele de cercetare.

Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile. Acesta se poate majora până la 90% în funcție de dimensiunea fermei și de tipul de beneficiar, dar rata sprijinului combinat nu poate depăși 90% în cazul fermelor mici și medii (cu dimensiunea până la 250.000 SO inclusiv), respectiv 70% în cazul fermelor având între 250.000 și 500.000 SO inclusiv.

Investiții eligibile în cadrul sM 4.1 pot fi : construcția, extinderea, modernizarea și dotarea construcțiilor din cadrul fermei, amenajarea și dotarea spațiilor de desfacere și comercializare, precum și alte cheltuieli de marketing, în cadrul unui lanț alimentar integrat.Valoarea sprijinului poate atinge 2 milioane de euro pe proiect în cazul lanțurilor alimentare integrate.

Conform Regulamentului de selecție  a proiectelor, pentru această sesiune se aplică principiul conform căruia vor fi declarate neconforme proiectele al căror punctaj estimat va scădea în urma evaluării AFIR sub pragul de calitate corespunzător lunii în care au fost depuse. De asemenea, vor fi declarate neconforme proiectele încadrate greșit din punct de vedere al alocării financiare (alocare distinctă).

În cadrul sM 6.5, beneficiarii eligibili pentru acest tip de finanțare acordată prin PNDR 2020 sunt eligibili micii fermieri care au aplicat cel puţin un an Schema simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I (implementată prin APIA), conform Titlului V din Regulamentul (UE) nr. 1307/ 2013, cu modificările și completările ulterioare.

Sprijinul public nerambursabil se acordă anual, începând cu data transferului și până la data de 31.12.2020 și reprezintă 120% din suma anuală calculată a sprijinului pe care fermierul a primit-o în ultimul an în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (maximum 1.500 euro/ an, reprezentând 120% din suma maximă anuală calculată a sprijinului pe care fermierul a primit-o în ultimul an în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I).

Prin intermediul sM 16.4 și 16.4a, valoarea sprijinului este de maxim 100.000 euro pentru ambele submăsuri, iar intensitatea sprijinului este de 100%. Beneficiari eligibili sunt reprezentați de parteneriatele constituite în baza unui Acord de Cooperare din cel puţin un partener din categoriile (fermieri, microîntreprinderi și întreprinderi mici, organizații neguvernamentale, consilii locale, unități școlare - inclusiv universitățile de profil, unitățile sanitare, de agrement și de alimentație publică) și cel puțin un fermier sau un grup de producători/o cooperativă care își desfășoară activitatea în sectorul agricol/ pomicol, în funcție de submăsură.

Investiții eligibile sunt sprijinite cheltuielile prevăzute în planul sau studiul de marketing, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse, din următoarele categorii: studii/ planuri - elaborarea studiilor și planurilor de marketing asociate proiectului, inclusiv analize de piață, conceptul de marketing, costurile de funcţionare a cooperării, costuri directe ale proiectelor specifice corelate cu planul proiectului, inclusiv costuri de promovare (pagina web, broșuri, pliante, bannere, promovare plătită prin social media şi alte rețele de publicitate, radio si televiziune).

 

Vizualizat: 12098 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii