Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Avans din subvenții: 850 de milioane de euro sunt pregătite pentru avansul din plățile directe!

Publicat: 14 septembrie 2015 - 14:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

850 de milioane de euro sunt pregătite de la bugetul de stat pentru un avans din plățile directe. Derogarea Comisiei Europene pentru efectuarea acestor plăți către fermieri este așteptată marți, 15 septembrie, anunță ministrul agriculturii.

De trei ani, de când sunt ministru, am plătit în avans 50%, din componenta europeană. Deci, numai din componenta europeană. Încercăm și-n acest an. Este un an mai dificil și toți miniștrii agriculturii din cele 28 de state membre au solicitat Comisiei Europene, având în vedere că s-au primit cereri până pe 10 iulie, să putem să plătim fără controlul prin teledecteție și controlul în teren. Sper că mâine (marți, 15 septembrie n.r) la reuniunea Consiliului să avem acest accept și să venim cu o plată în avans care să fie undeva între 50% și 70%. Deci, o plată mai mare, spune Daniel Constantin.

Ministrul agriculturii spune că efortul bugetar este uriaș pentru acest avans din plățile directe. Eu am identificat 850 de milioane de euro pe care le putem plăti la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, astfel încât să facem o infuzie de capital către fermieri, să-și poată continua activitatea agricolă, adaugă Constantin. 

Banii vor fi împrumutați de la Ministerul Finanțelor, prin Trezoreria Statului, și vor fi returnați după ce subvențiile cuvenite fermierilor vor veni de la Comisia Europeană. Adică, peste două luni. 

Vizualizat: 4993 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Copa Cogeca insistă să li se dea fermierilor avans din subvenții, fără controale!

Copa Cogeca insistă să li se dea fermierilor avans din subvenții, fără controale!

Copa Cogeca, puternica organizație a fermierilor europeni, care a organizat protestul de la Bruxelles, este nemulțumită de deciziile Comisiei Europene. 500 de milioane de euro sunt insuficienți, iar fermierii trebuie să-și primească avansul din subvenții fără să se aștepte finalizarea controalelor. Iată ce spune Pekka Pesonen, secretar general Copa Cogeca!

UPDATE: Avansul de 70% din subvenții este deocamdată doar o promisiune

UPDATE: Avansul de 70% din subvenții este deocamdată doar o promisiune

A doua zi, după ce Agroinfo a dezvăluit că fermierii nu vor primi un avans din subvenția pe suprafață, dacă nu sunt finalizate verificările APIA din teren, ministrul Agriculturii declară că va cere Comisiei Europene o derogare.

Fermierii vor primi un avans din subvenția pe suprafață doar dacă verificările din teren sunt finalizate!

Fermierii vor primi un avans din subvenția pe suprafață doar dacă verificările din teren sunt finalizate!

Fermierii nu pot spera la un avans din subvenția pe suprafață dacă nu sunt finalizate, la nivel național, toate verificările din teren. În multe dintre județe, nici nu au început eșantioanele de control. APIA este într-o întârziere de o lună.

500 milioane euro ajutoare şi avans de 70% din plăţile directe pentru fermieri

500 milioane euro ajutoare şi avans de 70% din plăţile directe pentru fermieri

Comisia Europeană a anunţat luni, 7 septembrie 2015, că va debloca 500 de milioane de euro pentru a-i sprijini pe producătorii agricoli europeni, după ce câteva mii de fermieri au luat cu asalt Bruxelles-ul exact în ziua în care miniştrii Agriculturii din UE s-au reunit pentru a găsi soluţii la criza prin care trece în prezent sectorul agricol din UE.

Alte articole in aceasta categorie

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

10 august 2020 - 18:14

ANUNȚ PREMIER. Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că Guvernul va aloca sume suplimentare în rectificarea bugetară pentru sectorul agriculturii. Guvernul vrea să adopte în această săptămână cea de-a doua rectificare bugetară din 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii