Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Avans 50% din subvenții! Ce a discutat șeful APIA la Luxemburg despre plățile directe?

Publicat: 20 septembrie 2015 - 14:47
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Mihai Puțintei, directorul general APIA, a fost plecat două zile, 14 și 15 septembrie,  la Luxemburg, la o întâlnire informală a miniștrilor agriculturii din statele membre UE. Iată noutățile despre plățile directe!

Avansul din plățile directe va fi de 50% și banii vor ajunge la fermieri în perioada octombrie-noiembrie 2015!

În privința plăților directe au existat propuneri din partea statelor membre, Polonia, Slovenia, etc. de flexibilizare a condițiilor în care pot fi acordate avansurile destinate fermierilor pe plăți directe. Simplificarea pe care au propus-o statele membre se referea la exceptarea, pentru campania 2015, de la autorizarea la plată a fermierilor cu finalizarea tuturor controalelor administrative, pe teren, prin teledetecție. Deci, simplificarea vizează plata numai după finalizarea controalelor administrative, controalele prin teledetecție și pe teren urmînd să fie instrumentate ulterior și să fie valorificate datele în cadrul plății finale, spune Mihai Puțintei.

O altă discuție a fost despre procentul care să le fie acordat fermierilor în avans. Au fost propuse două procente. Un prim procent de 50% se referă la statele care au finalizat numai controlul administrativ, cum dorește să aplice România. Iar statele care au finalizat toate controalele, inclusiv pe cele prin teledetecție, vor putea aplica un procent de 70% pentru avans, adaugă șeful APIA.

În acest moment, nu există state membre UE care să fi finalizat toate controalele. Probabil, o propunere de modificare a Regulamentului 1307/2013 printr-un regulament-delegat al Comisiei Europene va viza, nu doar exceptarea pe 2015, ci o regulă aplicabilă pe întreaga perioadă de programare până-n 2020. În momentul prezentării propunerii, România, Polonia, parcă și Slovenia au fost susținătoarele acordării plăților în avans, în perioada octombrie-noiembrie, un motiv fiind și seceta cumplită de anul acesta, spune Puțintei.

Producțiile mici la hectar și culturile calamitate de secetă au determinat Comisia Europeană să fie de acord cu propunerea statelor membre. Șeful APIA spune că avansul din plățile directe nu se va acorda punctual din 16 octombrie. Fermierii vor intra în posesia banilor până la data de 30 noiembrie 2015.

Riscul acordării unui avans din subvențiile pe suprafață fără finalizarea controalelor pe teren și prin teledetecție este destul de mare. Șeful APIA este convins că se vor ivi situații în care fermierii, din pricina unor nereguli găsite în teren, vor fi nevoiți să returneze integral sau parțial avansul primit.

Vizualizat: 4821 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Subvențiile se pot plăti în avans din 16 octombrie, fără finalizarea controalelor pe teren!

Subvențiile se pot plăti în avans din 16 octombrie, fără finalizarea controalelor pe teren!

Vestea bună este că putem să plătim în avans subvențiile, fără să terminăm controalele pe teren și prin teledetecție, anunță ministrul agriculturii. Comisia Europeană i-a aprobat României o derogare.

Avans din subvenții: 850 de milioane de euro sunt pregătite pentru avansul din plățile directe!

Avans din subvenții: 850 de milioane de euro sunt pregătite pentru avansul din plățile directe!

850 de milioane de euro sunt pregătite de la bugetul de stat pentru un avans din plățile directe. Derogarea Comisiei Europene pentru efectuarea acestor plăți către fermieri este așteptată marți, 15 septembrie, anunță ministrul agriculturii.

Copa Cogeca insistă să li se dea fermierilor avans din subvenții, fără controale!

Copa Cogeca insistă să li se dea fermierilor avans din subvenții, fără controale!

Copa Cogeca, puternica organizație a fermierilor europeni, care a organizat protestul de la Bruxelles, este nemulțumită de deciziile Comisiei Europene. 500 de milioane de euro sunt insuficienți, iar fermierii trebuie să-și primească avansul din subvenții fără să se aștepte finalizarea controalelor. Iată ce spune Pekka Pesonen, secretar general Copa Cogeca!

Alte articole in aceasta categorie

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

10 august 2020 - 18:14

ANUNȚ PREMIER. Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că Guvernul va aloca sume suplimentare în rectificarea bugetară pentru sectorul agriculturii. Guvernul vrea să adopte în această săptămână cea de-a doua rectificare bugetară din 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
LATI
|
09. 21, 2015. Monday 22:08

stimate coleg ai dreptate.Anul acesta au venit toate calamitatile peste agricultorul roman:sece
ta, ministrul agriculturi, directorul apia, vai de noi cu asemenea personaje la conducerea agriculturi.

1.
UN FERMIER
|
09. 21, 2015. Monday 12:42

AVETI DREPTATE D-LE DIRECTOR GENERAL..
.DA , MULTI FERMIERI V-OR RETURNA BANII TOTAL SAU PARTIAL DAR NU VA PUNETI INTREBAREA DE CE ?
PENTRU CA MASURILE STABILITE DE INSTITUTIA PE CARE O CONDUCETI PRODUCE UN GENOCID IN RINDUL FERMIERILOR
SE SCOT DE LA PLATA HA DE TEREN LUCRATE SI DECLARATE CORECT DAR DIGITIZATE FOARTE PROST (SA NU SPUN GRESIT ) DE CATRE CONSILIERII PE CARE II AVETI IN INSTITUTIE.
SITUATIA ESTE CATASTROFALA PRIN MASURILE PE CARE LE INPUNETI,SI VOM AJUNGE SA LUCRAM TERENUL FARIMITAT(ASA SE VREA) CUM ERA INAINTE.
TOATE COMASARILE FACUTE DE CATRE FERMIERI DUPA UN INDELUNGAT TIMP SI EFORT VOR DISPAREA
SITUATIA DIN TEREN NU -VA CORESPUNDE NICIODATA CU CEA DIN CALCULATOR PENTRU CA APIA NU LUCREAZA DUPA COORDONATELE DATE DE O.C.P.I
SI ATUNCI CHIAR DACA ESTI FOARTE CORECT DIGITIZAT AI POSIBILITATEA SA FII SCOS DE LA PLATA ...DEFINITIV (DACA DAI DE UN CONSILIER COMPETENT !!!!!)
VA ROG D-LE DIRECTOR GENERAL ANALIZATI SI REGLEMENTATI SITUATIA CIT SE MAI POATE.SI CRED CA MULTI FERMIERI SUNT DE ACORD CU MINE
DACA NU LASATI-NE SI PLECATI LA ALT JOB CA IN RITMUL ACESTA NU STIU CIT MAI FUNCTIONEAZA APIA (CA NU O SA MAI AVETI OBIECTUL MUNCII )

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii