Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ATENȚIE LA INTERDICȚIA legată de GUNOIUL de GRAJD! VĂ LASĂ FĂRĂ SUBVENȚII APIA!

Publicat: 11 decembrie 2017 - 09:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CALENDAR APLICARE GUNOI DE GRAJD! Fermierii care beneficiază de subvenții agricole trebuie să respecte o serie de norme de ecocondiționalitate. Printre aceste reguli se numără și perioada de interdicție pentru aplicarea gunoiului de grajd pe terenul agricol, conform documentelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Aceasta perioadă este definită prin intervalul de timp în care temperatura medie scade sub valoarea de 5 grade C, iar cerințele culturii față de nutrienaerului sunt reduse și riscul de scurgere la suprafață a azotului este mare.

Gunoiul de grajd se administreaza de regulă toamna, la lucrarea de bază a solului (arătura cu întoarcerea brazdei), în condiții meteorologice favorabile, în special pe timp noros și cu vânt slab.

Calendarul de interdicție a aplicării îngrășămintelor organice, potrivit Codului de bune practici agricole:

Îngrășăminte organice solide – teren arabil și pășuni – 1 noiembrie – 15 martie (perioadă de interdicție)
Îngrășăminte  organice lichide – teren arabil – culturi de toamnă – 1 noiembrie – 1 martie (perioadă de interdicție)
Îngrășăminte  organice lichide – teren arabil – alte culturi – 1 octombrie – 15 martie (perioadă de interdicție)
Îngrășăminte  organice lichide – pășuni – 1 octombrie – 15 martie (perioadă de interdicție)

De asemenea, fermierii trebuie să se asigure să nu depășească cantitatea de 170 kg azot/ha provenit din aplicarea îngrășămintelor organice pe terenul agricol în decursul unui an. În acest scop, trebuie să urmeze un plan de fertilizare cu respectarea standardelor privind cantitățile maxime de îngrășăminte cu azot care pot fi aplicate pe terenul agricol prevaăute în tabelele 7.4 si 7.5 din Codul de bune practici agricole și să asigure o distribuire uniformă a iîgrășămintelor pe terenul agricol.

Ecocondiționalitatea – componentă PAC ce condiționează acordarea sprijinului financiar din fonduri europene și naționale de respectarea de către fermieri a unor norme de bază legate de mediu, de siguranța alimentară, de sănătatea și bunăstarea animalelor, precum și de respectarea bunelor condiții agricole și de mediu.

Potrivit legislației europene și naționale, orice fermier care solicită plăți în cadrul schemelor și măsurilor de sprijin trebuie să respecte aceste norme pe tot pacursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea acestora (inclusiv pe cele nesolicitate la plată și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției).

Pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală  se aplică cu prioritate cerințele specifice acestor măsuri, iar normele privind ecocondiționalitatea se aplică în raport cu angajamentele asumate în cadrul acestor măsuri.

Nerespectarea de către femieri a normelor privind ecocondiționalitatea conduce la aplicarea sanctțunilor administrative de reducere a plăților sau excluderea de la plată pentru unul sau mai multț ani, dupa caz.

Nu se aplică sancțiuni administrative pentru nerespectarea normelor privind ecocondiționalitatea fermierilor care beneficiază de Ajutoare Naționale Tranzitorii (ANT), precum și celor care participa la Schema simplificată pentru micii fermieri (conf. art. 1, alin.(2) din Anexa 1 la Ordinul MADR nr. 999/2016).

Sursa: APIA Gorj

Vizualizat: 6456 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii