Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

ARGENTINA planifică EXTINDEREA AGRICULTURII în nordul ţării

Publicat: 09 mai 2017 - 10:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La începutul lunii aprilie, Argentina a semnat contracte pentru construirea a 416 kilometri de cale ferată în provinciile nordice Jujuy şi Salta, ca parte a planului său "Belgrano". 

Această etapă face parte dintr-o serie de măsuri prin care se doreşte revitalizarea transportului într-una dintre cele mai sărace zone ale ţării.
Sectorul agricol este unul foarte important pentru economia Argentinei, unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de soia. În nordul Argentinei s-au produs 17,1 mil. tone de cereale în sezonul trecut, pe 14,8 mil. ha de teren agricol şi este una dintre puţinele zone producătoare care încă mai au mult spaţiu pentru extindere. Costul transportului este însă foarte ridicat pentru fermierii din această zonă, mai ales că şi randamentele sunt mai mici decât în centrul ţării.

Aproximativ 15% din producţia totală de soia, grâu şi porumb din Argentina, estimată la aproximativ 100 milioane de tone în sezonul trecut, provine din zonele nordice. Transportul fluvial din nordul Argentinei până pe coasta estică valorează 0,64 USD/tonă, faţă de 0,3 USD/tonă cu trenul.

În sezonul 2016/2017, în Argentina se aşteaptă o creştere a suprafeţei semănate (de la 34 la 36 mil. ha), a producţiei (de la 111 la 125 mil. tone) şi a exporturilor de cereale şi seminţe oleaginoase (de la 82 la 93 MMT). Această creştere vine după o perioadă de creştere mai lentă şi chiar de stagnare (între 2010/2011 şi 2015/16), când au fost aplicate taxe şi cote de export.

Pe larg despre mişcările de pe piaţa agricolă internaţionalăî, în revista Ferma, ediţia 1-14 mai 2017!

Vizualizat: 727 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii