Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

APIA, URGENȚĂ MAXIMĂ pentru PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Publicat: 09 septembrie 2019 - 18:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

URGENT! STABILIREA VALORILOR PE HECTAR PENTRU SUBVENȚIILE APIA 2019! Termen limită pentru Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Centrele județene APIA din toată țara trebuie să comunice la APIA Aparat Central până joi, 12 septembrie 2019, rezultatele controlului administrativ efectuat dosarelor de subvenții ale fermierilor, susțin sursele noastre din APIA Aparat Central.

Datele comunicate din teritoriu vor fi folosite de APIA pentru stabilirea cuantumului pe hectar pentru fiecare schemă de plată pe suprafață, necesar pentru plata avansului la subvențiile cuvenite fermierilor pentru anul 2019.

Potrivit surselor noastre din APIA București, joi, 12 septembrie 2019, trebuie să fie finalizat la nivel național controlul administrativ al cererilor pentru subvenții, depuse de fermieri în acest an, să fie procesate toate documentele din dosarele de subvenții, pentru a se putea stabili suprafața finală eligibilă la plată pentru toate schemele care compun subvenția pe suprafață. Odată determinată suprafața agricolă eligibilă, APIA va stabili valoarea pe hectar pentru fiecare schemă de plată pe suprafață. Este vorba despre schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru mediu și climă (plata pe înverzire) și plata pentru tinerii fermieri.  Sunt schemele de plată pentru care APIA le va plăti un avans fermierilor români începând cu data de 15 octombrie 2019.

Controlul în teren al exploatațiilor agricole pentru care se solicită subvenții APIA are termen 1 octombrie 2019. Aceleași surse APIA susțin că în acest moment ar fi în plină desfășurare în fermele de animale controalele făcute de Agenția Națională de Zootehnie și de echipele de la direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. De la plata avansului ar putea fi excluse subvențiile din zootehnie pentru că estimarea unui cuantum pe cap de animal ar putea crea probleme la APIA, așa cum s-a întâmplat când s-a decis acordarea unui avans din sprijinul cuplat la bovine. După o recalculare a sumelor, APIA a constatat că trebuie să le ceară crescătorilor înapoi o parte din subvenție. APIA nu ar fi recuperat nici acum sumele integrale.

Comisia Europeană a anunțat, în august 2019, că plăţile în avans pentru fermierii europeni, pentru anul 2019, includ până la 70% din plăţile directe, care vor fi plătite fermierilor începând cu mijlocul lunii octombrie 2019, și 85% din plăţile pentru dezvoltare rurală.

 

Vizualizat: 5168 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!