Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ANUNȚUL ȘEFULUI APIA AȘTEPTAT DE TOȚI FERMIERII!

Publicat: 20 iunie 2017 - 09:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ADEVERINȚE APIA PENTRU SUBVENȚIA ÎN AVANS! Fermierii români vor beneficia și anul acesta de adeverințe-punte eliberate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru contractarea unor împrumuturi bancare garantate cu sumele care urmează să fie încasate din subvenții, anunță Adrian Pintea, directorul general APIA.

O altă veste bună anunțată de șeful APIA este demararea plăților în avans pe data de 15 octombrie 2017. Fermierii români vor beneficia de un procent din avansul la subvenția pe suprafață, aferentă anului 2017.

Au fost foarte multe solicitări de la fermieri și, bineînțeles, vorbim de fermierii mari. Într-adevăr, și dacă nu ai o restanță la plată și să începem undeva cu 15 octombrie, și cu siguranță vom începe, plata avansului aferent anului 2017, împreună cu domnul ministru Daea am luat hotărârea să aprobăm și pentru anul 2017 acele convenții cu băncile. Pentru că, de acum și până-n octombrie, totuși, sunt 4 luni, perioadă în care fermierii pot să-și ia aceste sume. Am transmis deja acele convenții către bănci, așteptăm feadback-ul, de joia, vinerea trecută deja băncile au început să răspundă la aceste convenții în care nivelul cuantumului este cel din hotărârea de Guvern, aprobat pentru campania 2016.

Vom acorda 80% din valoarea maximă a sumelor din anul 2016. Bineînțeles, APIA garantează cu acea adeverință și poți să te prezinți la bancă și să-ți iei subvenția în avans, cu o dobândă de 2% plus ROBOR. Adică, asta este suma pe care o va putea lua fiecare fermier, a declarat Adrian Pintea, șeful APIA, pentru AGRO TV.

APIA va începe eliberarea adeverințelor cu care fermierii să-și garanteze împrumuturile bancare imediat după finalizarea controlului administrativ al cererilor unice depuse în campania 2017.

Este un ajutor și sunt mulți, chiar foarte mulți fermieri care ne-au solicitat acest lucru. Acestor convenții o să le putem da efectiv drumul după finalizarea controalelor administrative. Este o reglementare europeană care spune că poți să beneficiezi de aceste adeverințe și dacă ești cumva în eșantionul de control și nu ai fost încă controlat, fiind 80% din valoare (din valoarea subvenției cuvenită fermierului n.r.) se poate acorda această sumă, a adăugat Pintea.

Vizualizat: 15300 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii