Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ANUNȚUL noului PREMIER pentru FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 04 ianuarie 2017 - 17:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROMISIUNEA PRIM-MINISTRULUI. Plata la timp a subvențiilor agricole, sprijin financiar substanțial pentru fermierii români, încurajarea consumului de produse românești, refacerea sistemului de irigații sunt promisiunile făcute de prim-ministrul desemnat Sorin Grindeanu pentru agricultorii din România.

Într-o Românie normală, fermierii români ar trebui să aibă șanse egale în competiția cu cei europeni. Da, stimați colegi, îmi doresc o România normală în care fermierii români să aibă șanse egale cu cei europeni. Și asta înseamnă plata la timp a subvențiilor astfel încât agricultorii români să nu suporte costuri suplimentare pentru dobânzi la credite contractate, a spus Sorin Grindeanu, în discursul său de la Parlamentul României, susținut cu prilejul votului de învestitură a cabinetului său.

Prim-ministrul a mai spus că fermierii români nu vor mai sta la mila cerului, vor avea terenurile agricole irigate, și că vor beneficia de un sprijin substanțial pentru sectorul cărnii de porc și pentru cel al cultivării tomatelor.

AGROINFO A PUBLICAT ÎN PREMIERĂ AICI SUMELE ANUNȚATE PENTRU AGRICULTORI ÎN PROGRAMUL DE GUVERNARE PSD!

Într-o țară normală se investește în sistemul de irigații pentru ca fermierii și producția agricolă să nu mai depindă de capriciile vremii. Agricultura continuă să reprezinte o componentă foarte importantă în Produsul Intern Brut (PIB) și în creșterea economică a României. Deci, dacă vrem să avem o economie sănătoasă trebuie să avem o agricultură sănătoasă, cu un sistem de irigații care să asigure o producție consistentă, indiferent de nivelul de precipitații.

Îmi doresc o țară normală în care produsele alimentare consumate de cetățenii români să vină, în special, din producția internă pentru că avem, slavă Domnului, pământ bogat care ne poate oferi hrană sănătoasă pentru toți cetățenii acestei țări.

Consider absolut anormal ca o țară cum e România să importe 50.000 de tone de tomate și să exporte numai 3. Este anormal ca în România importurile de carne de porc să fie de o sută de ori mai mari ca exporturile. Importăm 230.000 de tone și exportăm numai 20.000 de tone. Nu este normal să fim în această situație. Și ne-am propus, prin programul de guvernare, să oferim sprijin fermierilor români pentru aceste două produse, tomatele și carnea de porc, astfel încât să acoperim cea mai mare parte a consumului intern cu produse sănătoase realizate aici, în România, a mai spus Sorin Grindeanu.

Vizualizat: 8109 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii