Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ANUNȚUL LUI DAEA O SĂ-I BUCURE pe FERMIERI!

Publicat: 26 martie 2018 - 21:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII DE PRIMIT! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat astăzi, 26 martie 2018, că doar 12.000 de fermieri români mai au de primit subvențiile aferente anului 2017. Potrivit șefului de la Agricultură, până acum, 850.000 de fermieri au banii cuveniți din subvenții în conturile bancare. Suma plătită este de 2,5 miliarde de euro. De asemenea, ministrul agriculturii a mai spus că depunerea cererilor unice pentru subvenții până la 15 mai îi eliberează pe fermieri de grija costurilor din ferme.

Ministrul agriculturii a spus, în cadrul conferinței Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC, organizată de Euractiv, că anul 2017 a fost unul excepțional din punct de vedere al absorbției banilor europeni din Fondul European de Garantare Agricolă, unde gradul de absorbție a ajuns la 99,9%.

În trecut au fost disfuncționalități, care au venit împotriva fermierului și a autorităților, ca urmare a extinderii termenului de depunere a cererilor, astfel că acum am interzis depunerea cererilor după 15 mai. Depunerea cererilor până la 15 mai  dă posibilitatea fermierilor să decidă cum e mai bine să facă, astfel încât să dispară presiunea privind costurile asupra fermelor. Pentru prima dată am reușit să începem acordarea subvențiilor încă din luna decembrie 2017.

Urmând logica ancorării în realitate a respectării cu strictețe a procedurilor și a normelor juridice instituite, atât la UE, cât și în țară, am purces imediat după 1 ianuarie 2018 la continuarea acordării subvențiilor și la această dată suma acordată este peste 2,5 miliarde de euro, vom vedea ce se va întâmpla și astăzi. Mai sunt doar 12.000 fermieri care din varii motive, fie de procedură, având în vedere sprijinul cuplat (în vegetal n.r.), fie datorită unor condiții care nu sunt în echipajul normelor instituite având nevoie de anumite interpretări suplimentare pentru a decide dacă  dosarul respectiv este eligibil. Acești 12.000 de fermieri sunt în situația în care așteaptă la această dată suma cuvenită pentru suprafețele pe care le cultivă, a spus Daea.

Petre Daea a mai spus că, până la această dată, 850.000 de fermieri și-au primit subvențiile aferente lui 2017. Cât privește Campania APIA 2018, ministrul Daea spune că din trei în trei ore este urmărită afluirea fermierilor către centrele locale APIA.

Până la 26 martie au fost depuse 236.887 de cereri pentru o suprafață de 685.202 ha, a spus șeful APIA, Adrian Pintea.

Vizualizat: 2645 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii