Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ANUNȚUL FĂCUT DE UN ȘEF APIA despre PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚII!

Publicat: 22 noiembrie 2018 - 17:11
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SE ÎNTÂMPLĂ PÂNĂ LA 30 NOIEMBRIE 2018! Până la 30 noiembrie 2018, toți fermierii eligibili pentru încasarea avansului la subvențiile pentru anul 2018 își vor primi banii, anunță directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Botoșani. În județul Botoșani, circa 80% din fermierii eligibili la plată și-au încasat deja avansul pe suprafață, spune șeful APIA. Angajații APIA din țară muncesc la foc continuu, inclusiv sâmbăta și duminica.

Începând cu data de 15 octombrie 2018, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Botoșani a demarat plata avansului pe suprafață pentru campania 2018, în cuantum de 102 euro pe hectar. Până la data de astăzi (22 noiembrie 2018 n.r.) am autorizat la plată un număr de 27.600 de fermieri din totalul de 35.000 de fermieri, care reprezintă circa 80% din numărul cererilor depuse. Pot să vă spun că până la 30 noiembrie, care este termenul limită, toți fermierii vor primi plata în avans, a declarat Bogdan Cîmpanu, șeful APIA Botoșani, pentru televiziunea locală Somax.

Șeful APIA a adăugat că se lucrează la foc continuu pentru autorizarea la plată a tuturor fermierilor eligibili să încaseze avansul. Angajații APIA nu vor beneficia, în această perioadă, de sâmbete și duminici libere. Cum s-a întâmplat și în anii trecuți, lucrătorilor APIA li se vor da obligatoriu, așa este legal, zile libere după încheierea campaniei de plată.

Potrivit regulamentelor europene în vigoare, termenul până la care APIA poate achita avansul la subvenții este 30 noiembrie. De la 1 decembrie, ar trebui să înceapă plata finală.

Informațiile oficiale furnizate de APIA susțin că fermierii primesc la avans 70% din plățile directe pe suprafață și din sprijinul cuplat la ovine și caprine și 85% din plățile compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală, în cazul celor care au angajamente încheiate cu APIA.

Vizualizat: 11380 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Gurincu
|
11. 24, 2018. Saturday 16:57
Mincinosiiiii... Cei care am avut control pe teren, cand primim avansul?????
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii