Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AJUTOR DE 100.000 DE EURO pentru ROMÂNII CARE VOR SĂ-ȘI FACĂ O FERMĂ!

Publicat: 16 decembrie 2019 - 14:56
4 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV. ULTIMELE VEȘTI DESPRE AJUTOARELE DIN AGRICULTURĂ. Sprijinul pentru instalarea noilor fermieri ajunge la 100.000 de euro. De bani vor beneficia și fermierii care au depășit vârsta de 40 de ani. Perioada de instalare pentru tineri fermieri va fi de 7 ani. Ultimele vești despre plățile din agricultură sunt aduse de la Bruxelles de europarlamentarul Daniel Buda (PPE) și Mihail Dumitru, directorul general adjunct DG Agri Comisia Europeană.

MIHAIL DUMITRU, director general adjunct Directoratul General pentru Agricultură, Comisia Europeană: Noi am propus ca fiecare stat membru să aloce cel puțin 2% din echivalentul Pilonului 1 (plăți directe n.r.), deci, ei pot fi plătiți atât de Pilonul 1, cât și Pilonul 2, pentru tinerii fermieri, pentru instalare tineri fermieri, care înseamnă atât plăți redistributive ca să primească tinerii fermieri mai mult subvenție pe hectar și, în plus, am mărit suma de instalare de la 70.000 de euro la 100.000 de euro. În același timp, am mai creat niște facilități. De exemplu, dacă permitem cumpărarea de pământ prin instrumente financiare numai pentru tinerii fermieri. Și acolo am creat această facilitate, se pot împrumuta, dacă există un fond de creditare, cum există în România, băncile vor putea sprijini inclusiv cumpărarea de pământ. Și aici intervin politicile naționale, sunt o serie întreagă de elemente care trebuie luate în calcul, elemente care blochează instalarea tinerilor fermieri sunt legate și de succesiune. Politica de succesiune, dreptul de proprietate asupra pământului, de accesul la creditare.

buda-mihai-dumitru_b

DANIEL BUDA, europarlamentar, vicepreședinte Comisia de agricultură, Parlamentul European: Am avut discuții în Parlamentul European despre facilitarea transferului de proprietate de la fermierii de o anumită vârstă, să beneficieze de o pensie, iar ferma să fie dusă mai departe de către fermierii tineri pentru că avem această problemă cu îmbătrânirea populației din agricultură. Partea aceasta de succesiune este rezolvată, notarii au venit în sprijnul acestor chestiuni cu scutiri de taxe și impozite, de taxele către notar, cu taxele către stat e mai complicat, dar e o chestiune pe care o avem în vedere pentru că acum suntem la guvernare și putem să facem această chestiune, de a facilita acest transfer între generații, transferul proprietății.

Am mărit și perioada de la 5 ani la 7 ani pentru instalarea tinerilor fermieri, tot pentru a oferi posibilitatea tinerilor ca să aibă timp suficient să implementeze proiectul. Foarte importantă pentru noi este durabilitatea acestor exploatații agricole. Pentru că oamenii aceștia primesc niște bani, dar mă interesează ca acești oameni să aibă exploatații agricole durabile și să-i găsești și peste 10 ani în teren. Am avut experiențe, și nu puține, de-a lungul timpului, pentru că eu umblu destul de mult în teren, când găseam câte un tractor, câte un utilaj agricol într-o șură și întrebam: Ce-i acolo? Îmi răspundea: păi, e luat pe tineri fermieri (pe finanțare europeană pentru tineri fermieri n.r.). Bine, mă, dar ăla trebuie să lucreze nu să-l ții acolo. Păi, îl mai țin un pic și l-oi vinde. Nu merge chestiunea asta. Trebuie să depășim această logică de a câștiga indiferent cum.

Și este foarte important amendamentul pe care l-am depus eu, legat de această sumă de bani pentru instalare tineri fermieri, sumă care poate să vină din Pilonul 2 (plăți pentru dezvoltare rurală n.r.) și la cei care au peste 40 de ani astfel încât să beneficieze de finanțare cei care doresc să se instaleze în agricultură. Această idee mi-a venit de a faptul că am fost în foarte multe țări, în străinătate, m-am întâlnit cu mulți români care lucrau acolo și-mi spuneau mulți că ar fi vrut să se întoarcă acasă. Bine, măi, haideți că avem nevoie de voi, de forță de muncă în agricultură. Mulți mi-au spus: nu mai sunt tânăr, am 42 de ani, banii pe care i-am făcut aici nu i-aș investi în agricultură. Și m-am gândit așa: la 42 de ani omul este în putere, numai bine că e copt la minte.

Și am găsit acest model de agricultură în America. Dacă fac americanii, hai să o facem și noi și am pus acest amendament. Am avut o oarecare opoziție, inclusiv la colegii mei din grupul politic, m-am enervat și i-am întrebat: ce vă interesează pe voi ce fac cu banii mei? Că sunt banii din Pilonul 2, e dreptul țării mele, dați-mi voie să facă chestiunea asta. Ei, această măsură se adresează deopotrivă atât celor care sunt în afara țării, cât și celor care sunt în România. Este foarte multă interesată de acești bani pentru că 100.000 de euro nu este, totuși, o sumă de ici, de colo, și poate fi investită în sectorul agricol. Eu spun că se poate începe o afacere bunicică în agricultură cu această sumă. Fie dacă discutăm de legume, fructe sau fructe de pădure, o fermă mică de animale. Ai posibilitatea să fie un bun început în viața fiecăruia.

MIHAIL DUMITRU, director general adjunct Directoratul General pentru Agricultură, Comisia Europeană: Noi am prevăzut facilitarea transferului de proprietate dintre generații prin diferite forme. Există bune practici în lume, în Europa. De exemplu, tinerii care pot sta într-o fermă, alături de un fermier vârstnic, o perioadă de timp, să lucreze acolo astfel încât cel care cedează ferma să fie convins că a găsit omul potrivit să-i ia locul. Pentru că în multe state membre ale Uniunii Europene nu se face această legătură. Există mulți care vor să cedeze și alții care vor să ia și nu se întâlnesc. Noi avem posibilitatea să finanțăm fel de fel de acțiuni, inclusiv de networking, de a pune cererea și oferta împreună astfel încât să facilităm acest transfer.

Europarlamentarul Daniel Buda și Mihail Dumitru, director general adjunct DG Agri, au participat la RALF Forumul agricultorilor, organizat la București pe data de 29 noiembrie 2019. Partener principal al evenimentului a fost revista FERMA.

 

Vizualizat: 27677 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

26 octombrie 2020 - 08:19

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele limită pentru plata subvențiilor agricole pe hectar pentru luna noiembrie 2020. Aceste termene pentru depunerea unor acte la APIA trebuie respectate de fermierii care au accesat subvenția pe hectar dacă vor să beneficieze de acești bani în anul 2020.

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

26 octombrie 2020 - 07:23

NENOROCIRE! Pagubă uriașă pentru fermieri, acum, la final de recoltă. O ploaie acidă și bruma căzute zilele trecute în zona Mehedinți au compromis complet o producție de câteva sute de tone de tomate. Ar fi trebuit să ajungă la vânzare și să atingă cantitatea impusă pentru a primi subvenții de la stat. Acum, oamenii au pierdut totul.

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

26 octombrie 2020 - 06:36

FELICITĂRI, ROMÂNIA! Cercetătoarei științifice dr. Angela Monica Ionică din cadrul colectivului Disciplinei de Parazitologie și Boli parazitare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca i-a fost decernat prestigiosul Premiu Memorial ”Odile Bain”.

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

26 octombrie 2020 - 06:02

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat duminică, 25 octombrie 2020, că fermierii români vor beneficia de o nouă schemă de ajutor în valoare maximă de 6.000 de lei lunar. Proiectul de Ordonanță de Urgență este în consultare publică pe site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene.

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
Viorel Cazacu
|
12. 18, 2019. Wednesday 07:31
Implementați o data o lege ! Pământul țării este muncit de străini !
3.
afrim
|
12. 17, 2019. Tuesday 17:59
Se pot face multe, ferme de struti, capre,etc plantatii de muri,capsuni, aluni, nuci etc solarii de legume... dar cu piata de desfacere, daca nu se unesc mai multi in cooperative nu o sa reusiti.
Finantarea este nerambursabila si ar trebuii ajutati cu proiecte facute STAS pe aceleasi domeniu de activitate, unde sa difere doar localitatea si suprafata de teren.
DEPOPULAREA SATELOR DE LA MUNTE SAU DESUBMUNTE . este una tristă, drumurile si terenurile deja sunt impadurite, a crescut vegetatie. Obstile si Romsilva nu te mai lasa cu animalele la odihna la umbra in padure.
Eu personal mi as dorii ca toti cei plecati afara se se intoarca acasa la gospodariile parasite. SUCCES !
2.
Liana
|
12. 17, 2019. Tuesday 10:03
Pe tineri îi atrag doar banii, dupa implementarea proiectului nu mai fac agricultura! De ce nu vin in sprijinul fermelor mici existente care cultivam pamantul de cativa ani . Selectia să se facă real nu prin acte
1.
Țicu Victor
|
12. 16, 2019. Monday 20:52
Vreau să fac o fèrmă ďe creșțere a iepùriĺor,hala,cuști,iepurii,abător ,tăbăcărie aŕ fi eligibilă ideia
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii