Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AJUTOARE de MINIMIS, ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

Publicat: 24 aprilie 2019 - 21:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENT OFICIAL! Raportul privind starea generală economico-socială a județului Mureș, prezentat de prefectul Mircea Dușa, conține date despre plățile făcute pentru fermierii din județ, în contul ajutoarelor de minimis din Programele deschise în agricultură. Potrivit documentului, banii au fost virați deja în conturile fermierilor, pentru anul 2018.

Direcţia pentru Agricultură Mureș a urmărit promovarea măsurilor pentru susținerea financiară a producătorilor agricoli prin: Programul tomate - în cadrul căruia s-au plătit 243 mii euro, pentru 81 beneficiari, Programul carne de porc- sume plătite 20.500 lei, pentru 9 crescători, Ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii – sume plătite 348.417 lei pentru 292 crescători, Programul de înființare centre de colectare și procesare legume – fructe – 18 existente, 6 propuse a se înființa, se arată în Raport.

Ajutorul de minimis pentru tomate este în valoare de 3.000 de euro/beneficiar/1000 mp cultivați cu tomate în spații protejate. Pentru a fi eligibili, fermierii trebuie să obțină o producție de minim 2 kg tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minim 2000 kg, dovedită cu documente justificative.

Ajutorul de minimis pentru lână este de un leu/kg de lână comercializată. Crescătorii de ovine trebuie să demonstreze cu acte că au vândut lâna oilor.

Ajutorul de minimis din Programul carne de porc din fermele românești este în valoare de 10.000 de euro/600 de porci livrați la abatoare la o greutate de 100-110 kg. Ajutorul se acordă până la maximum 100.000 de porci grași pe an pe exploatație.


Vizualizat: 2278 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

Amânare

Amânare
Nu lăsa nimica pe mâine. Detalii