Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AJUTOARE de MINIMIS, ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

Publicat: 24 aprilie 2019 - 21:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENT OFICIAL! Raportul privind starea generală economico-socială a județului Mureș, prezentat de prefectul Mircea Dușa, conține date despre plățile făcute pentru fermierii din județ, în contul ajutoarelor de minimis din Programele deschise în agricultură. Potrivit documentului, banii au fost virați deja în conturile fermierilor, pentru anul 2018.

Direcţia pentru Agricultură Mureș a urmărit promovarea măsurilor pentru susținerea financiară a producătorilor agricoli prin: Programul tomate - în cadrul căruia s-au plătit 243 mii euro, pentru 81 beneficiari, Programul carne de porc- sume plătite 20.500 lei, pentru 9 crescători, Ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii – sume plătite 348.417 lei pentru 292 crescători, Programul de înființare centre de colectare și procesare legume – fructe – 18 existente, 6 propuse a se înființa, se arată în Raport.

Ajutorul de minimis pentru tomate este în valoare de 3.000 de euro/beneficiar/1000 mp cultivați cu tomate în spații protejate. Pentru a fi eligibili, fermierii trebuie să obțină o producție de minim 2 kg tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minim 2000 kg, dovedită cu documente justificative.

Ajutorul de minimis pentru lână este de un leu/kg de lână comercializată. Crescătorii de ovine trebuie să demonstreze cu acte că au vândut lâna oilor.

Ajutorul de minimis din Programul carne de porc din fermele românești este în valoare de 10.000 de euro/600 de porci livrați la abatoare la o greutate de 100-110 kg. Ajutorul se acordă până la maximum 100.000 de porci grași pe an pe exploatație.


Vizualizat: 2324 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii