Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AJUTOARE de MINIMIS de care VOR BENEFICIA FERMIERII!

Publicat: 18 septembrie 2017 - 13:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOARE DE MINIMIS, ÎN PREGĂTIRE! Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a anunțat că sunt în pregătire noi programe pentru ajutoare de minimis acordate fermierilor români. Anunțul a fost făcut la Festivalul AgroFezst de la Sfântu Gheorghe.

După lansarea programelor de ajutor de minimis pentru tomate și pentru lână, Ministerul Agriculturii va continua cu alte programe  pentru sprijinirea fermierilor.

Am introdus tomatele şi carne de porc pentru că importam de 350 de milioane de euro carne de porc, iar tomate de 50 de milioane de euro (...) şi iată că s-au diminuat. botanoiu-sfantu-gheorghe_bProiectul carne de porc este în Parlament, cum a solicitat şi Comisia Europeană (...) şi vom continua cu programul cu mierea, care este un program extrem de important (...) Un alt program important este legat de stimularea investiţiilor la păsări şi peşti. Ştiţi că sunt discuţii că importăm mult peşte (...) în condiţiile în care noi avem posibilitatea să îl producem aici (...) Şi nu numai aceste programe, sunt 30 de programe care aşteaptă decizia Parlamentului să le implementăm, a declarat Daniel Botănoiu, prezent duminică la Festivalul AgroFeszt de la Sfântu Gheorghe

Oficialul MADR a mai spus că Programul de sprijinire a cultivatorilor de tomate în spaţii protejate este un succes, fiind accesat până acum de aproape 10.000 de beneficiari.

Programul 'Tomate' este un succes, dovadă că sunt (...) aproape de 10.000 de beneficiari înscrişi în acest program, ceea ce înseamnă că, la două kilograme pe metrul pătrat, sunt 20.000 tone care ajung pe piaţa românească, produse proaspete, produse de calitate foarte bună. Este un program de succes, pe de o parte pentru că răspunde solicitărilor producătorilor, care îşi acoperă costurile punctual pe partea de investiţii, nu total, dar e un program pe opt ani de zile şi considerăm că încasează o sumă frumuşică în această perioadă. Pe de altă parte, e un succes şi pentru consumatori pentru că au acces la produse proaspete, de calitate, direct de la fermieri, a adăugat Botănoiu.

Sursa: Agerpres

 

 

Vizualizat: 11047 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii