Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Agromalim, un târg agricol de un sfert de secol

Publicat: 18 iunie 2014 - 15:53
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4   | Print | Trimite unui prieten
Cel mai mare eveniment agricol din vestul țării a ajuns la ediţia cu numărul 25

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad organizează, în perioada 11–14 septembrie 2014, la Complexul Expo Arad, cea de-a 25-a ediție a evenimentului internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje - Agromalim.

Organizatorii propun o ediţie specială pentru unul dintre cele mai însemnate evenimente în domeniul agriculturii din România. Vor fi expuse tehnologii, mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele vegetale, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, tehnică de ambalare, servicii de consultanță, reviste, cărți și cataloage de specialitate.

Până la jumătatea lunii iunie și-au anunțat prezența peste 160 de firme din România, Ungaria, Germania, Austria, Italia și Slovenia, aproximativ 80% din spațiile disponibile (4.500 mp interior, 23.000 mp exterior) fiind deja ocupate.

Tehnică agricolă de înaltă clasă
Așa cum s-au obișnuit, vizitatorii evenimentului pot găsi și la ediția din acest an o gamă completă și variată de tractoare, combine, mașini și utilaje agricole, cei mai importanți producători și importatori fiind prezenți la eveniment.

Agromalim se adresează fermierilor care deţin exploataţii mari, dar şi micilor fermieri, specialiştilor din cercetare și învățământ, agenţilor economici din industria agro-alimentară şi reprezintă o bună oportunitate pentru firmele expozante de a-şi prezenta oferta de produse și servicii.

Zootehnia, un sector bine reprezentat
Expoziţia de Animale organizată cu sprijinul asociaţiilor de crescători de animale și al ANARZ Bucureşti şi OARZ Arad va prezenta taurine, ovine şi caprine ale membrilor asociaţiilor de crescători. Vor fi bonitate -sâmbătă- şi premiate -duminică- cele mai frumoase exemplare expuse, urmând a fi decernat titlul de Miss Arad celui mai valoros exemplar de Bălţată românească. De asemenea, se va alege Campioana la rasa Holstein Friză.

Tot în cadrul expoziţiei de animale vor mai fi expuse cabaline, păsări, porcine şi animale de hobby.

PRECIZARE!

Ţinând cont de răspândirea largă a "bolii limbii albastre", din motive de securitate la Agromalim 2014 nu vor fi expuse ovine-caprine şi bovine.

 

Tema centrală: PNDR 2014-2020
Tema principală a programului de conferințe din acest an va fi prezentarea Măsurilor PNDR 2014 – 2020, schemele de sprijin pentru agricultori pe diferitele programe naționale și europene de susținere a agriculturii precum și alte posibilități de finanțare pentru fermieri.

În cele patru zile vor mai avea loc întâlniri de afaceri între firme românești și străine, întâlniri ale asociațiilor de fermieri, prezentări de firma şi conferinţe pe teme de specialitate.

Persoana de contact
Cimi Enache
Telefon: +40.257.216 520, +40.730.188 291
Email: cimi.enache@ccia-arad.ro
www.ccia-arad.ro, www.facebook.com/agromalim

Vizualizat: 2801 | Video Video 1 2 3 4 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Taurine de carne la Agromalim 2013

Taurine de carne la Agromalim 2013

22 noiembrie 2013
2.
Play Agromalim 2013 - prima zi

Agromalim 2013 - prima zi

13 septembrie 2013
3.
Play MUNAX la Agromalim 2012

MUNAX la Agromalim 2012

01 octombrie 2012

Alte articole in aceasta categorie

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

03 decembrie 2023 - 19:18

Ministrul agriculturii a declarat la târgul Poftim, din România, ținut la acest sfârșit de săptămână, că este pentru păstrarea tradițiilor românești și protejarea gospodăriei țărănești. 

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

03 decembrie 2023 - 07:36

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de luni, 4 decembrie 2023, tranșa a doua de plată a subvențiilor APIA aferente acestui an, plata finală al cărui termen limită este 30 iunie 2024. Plățile directe care sunt pe lista APIA și suma pe hectar și cap animal pentru această tranșă de plată.

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

01 decembrie 2023 - 15:42

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a transmis astăzi un mesaj fermierilor, crescătorilor de animale.

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

30 noiembrie 2023 - 14:21

Un val mare de nemulțumiri se ridică din rândul fermierilor și crescătorilor de animale în ultima perioadă. Pulsul accelerat, dezamăgirile crunte legate de ajutoarele care li se cuvin răzbat din reacțiile lor la comunicatele făcute de către cele două agenții de plăți din agricultura României, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2023 - 12:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să demareze de luni, 4 decembrie 2023, plățile finale aferente anului de cerere 2023. În fiecare an, tranșa a doua de plată a început în prima zi lucrătoare ulterioară datei de 1 decembrie. 

Lansare nouă sesiune bani europeni!

Lansare nouă sesiune bani europeni!

30 noiembrie 2023 - 10:54

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală din cadrul intervenției DR-36 - LEADER - Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, cuprinsă în Planul Strategic PAC 2023-2027.

Ajutor minimis APROBAT!

Ajutor minimis APROBAT!

30 noiembrie 2023 - 10:39

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a aprobat pe 29 noiembrie 2023, ordinul ce modifică și completează anexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 107/2017 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

30 noiembrie 2023 - 10:16

Ministrul agriculturii Florin Barbu este acuzat că ar face ghidurile pentru ajutoarele de stat astfel încât banii să fie obținuți de băieții deștepți. Acuzațiile sunt lansate în spațiul public de fostul ministru al agriculturii Adrian Oros.

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

29 noiembrie 2023 - 18:36

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii