Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Agricultura performantă: biostimulare cu enzime și citochinine pentru optimizarea proceselor de înflorire și fructificare

Publicat: 29 aprilie 2021 - 12:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Chemark Rom, cel mai mare hub de depozitare si ambalare de inputuri agricole, localizat în centrul țării, a introdus în portofoliul său de nutriție foliară un biostimulator destinat agriculturii de performanță, Bio-Activate, care va ajuta fermierii să valorifice mai bine potenţialul genetic de producţie al culturilor.  

Bio-Activate este un biostimulator esențial, unic pe piața din România, produs de concernul american JH Biotech, lider în dezvoltarea unor produse și eco-tehnologii de nutriție vegetală și animală.

De ce este Bio-Activate unic?

Machete-web-01 bioactivate _b

Producătorul american JH BIOTECH a reușit să concentreze, în cei doar 1,1 % substanță activă din compoziția acestui produs, esența procesului de biostimulare, printr-un amestec brevetat de enzime, aminoacizi și citochinine. Importanța aminoacizilor este deja cunoscută de mulți dintre fermierii din țara noastră, ce folosesc produse pe bază de aminoacizi pentru a proteja culturile de stresul abiotic. Acești compuși organici au însă și o contribuție directă în procesele interne ale plantelor, precum fotosinteza, metabolismul, polenizarea și fructificarea. Enzimele sunt compuși responsabili de descompunerea chimică a substanțelor nutritive din sol, pentru a putea fi preluate de către plante și acționează ca niște catalizatori în procese precum fotosinteza, întărirea imunității, creșterea și maturizarea plantei. Citochininele stimulează dezvoltarea generativă a plantei: mai multe ramuri, frați, lăstari, mai multe puncte de prindere a fructelor. De asemenea, mențin și stimulează sinteza clorofilei, chiar și în condiții adverse, controlează deschiderea stomatelor, cresc rezistenţa la boli si întârzie îmbătrânirea țesuturilor (frunze, flori).

Ce va schimba Bio-Activate pentru a îmbunătăți randamentul producției?


Bio-Activate este un biostimulator esențial care țintește cu precizie procesele de înflorire și fructificare, dar și absorbția nutrienților din sol. Efectul direct se va reflecta în producția finală, care va fi semnificativ îmbunătățită cantitativ și calitativ, în principal prin reducerea numărului de flori avortate și diminuarea sterilității, dar și prin dezvoltarea generală mai bună a plantelor, acestea primind un acces optim la resursele nutritive. Toate tipurile de culturi răspund foarte bine aplicării acestui produs, atât cultura mare și culturile tehnice, cât mai ales culturile horticole intensive.

Machete-web-04 bio activate_b

În videoclipul de mai jos puteți vedea cum acționeaza Bio-Activate și cum biostimularea proceselor critice de înflorire și fructificare influențează producția.

 

Bio-Activate are o sinergie foarte bună cu fertilizanții foliari, de aceea recomandăm aplicarea acestuia împreună cu îngrășăminte foliare ce conțin macro și micro-elemente, alese corespunzător stadiului de dezvoltare al culturii. Rezultatele aplicării la cultură mare au arătat că, doar prin diminuarea zonelor rămase de multe ori sterile după fructificare, se poate obține un spor de producție de 10-15%, prin această sinergie biostimulare-nutriție!


Testați acum Bio-Activate! Trimiteți mesaj what’s app cu numele societății, județ și suprafața cultivată la contactul de mai jos:
Marius Miron, Director Nutritie
0734 551 551
telefon/ whats app.

Vizualizat: 721 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Bancul zilei

2 minute

2 minute
Soţia: – Înainte erai foarte fericit dacă mă vedeai măcar două minute pe zi. Detalii