KWS+
Reclama header after big part 2

AGRICULTURA fără PESTICIDE: COSTURI MAI MARI cu 80% la GRÂU şi cu 121% la PORUMB!

Publicat: 07 noiembrie 2017 - 14:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

STUDIU AIPROM. Fără cele aproximativ 75 de substanţe active din produsele de protecţie a plantelor (PPP), costurile de producţie/tonă ar creşte cu 80% la grâu şi cu 121% la porumb sau producţiile ar fi mai mici cu 33% la grâu, respectiv cu 50% la porumb. Asta reiese dintr-un studiu realizat sub coordonarea Asociaţiei Industriei de Protecţia Plantelor din România (AIPROM).

pesticide_bStudiul „Evaluarea impactului socio-economic al interzicerii utilizării unor substanţe active asupra agriculturii României" („Cumulative Impact Assesement of plant protection products on Romanian Agriculture”) este parte integrantă a cercetării europene pe acest subiect şi a fost realizat cu ajutorul experţilor români şi sub coordonarea AIPROM, pe şapte culturi cheie pentru agricultura românească: porumb, grâu, rapiţă, struguri, mere, cartofi şi tomate. Datele furnizate au fost analizate şi corelate cu ajutorul companiei de consultanţă Steward Redqueen (Steward Redqueen: Studiul “Cumulative impact of hazard-based legislation on crop protection products in Europe”, 2016 - 2017).

Prin acest studiu, industria de protecţie a plantelor din România doreşte să aducă în atenţia consumatorilor şi autorităţilor posibilele efecte ale interzicerii sau restricţionării utilizării a aproximativ 75 de substanţe active folosite în produse de protecţie a plantelor (PPP) aflate astăzi pe piaţă.

Potrivit rezultatelor preliminare, fără cele aproximativ 75 de substanţe active din produsele de protecţie a plantelor (PPP), costurile de producţie/tonă ar creşte cu: 80% la grâu, 131% la struguri, 45% la tomate, 153% la mere, 47% la rapiţă, 36% la cartofi şi 121% la porumb.

Studiul mai arată că, la fiecare tonă/hectar producţia ar scădea cu 33% la grâu, 50% la porumb, 50% la rapiţă, 20% la cartofi, 40% la struguri, 55% la tomate şi 17% la mere.

Instabilitatea locurilor de muncă ale celor angajaţi în producerea de grâu, porumb, rapiţă şi struguri constituie un alt impact major, în cazul în care cele aproximativ 75 de substanţe active ar fi interzise.

Conferinţă despre rolul şi impactul pesticidelor în agricultură, la ASAS

Rezultatele preliminare ale studiului au fost prezentate pe 6 noiembrie 2017, la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” (ASAS), Bucureşti, unde reprezentanţi ai Guvernului României, europarlamentari, diplomaţi, experţi români şi europeni în agricultură au dezbătut rolul şi impactul pesticidelor în agricultură. În cadrul celor patru sesiuni de dezbateri, specialiştii în domeniu au discutat despre viitorul agriculturii în România, rolul şi impactul industriei de protecţie a plantelor în viitorul agriculturii şi tendinţele privind utilizarea produselor de protecţie a plantelor în România.

Evenimentul „O perspectivă echilibrată asupra rolului şi impactului pesticidelor în agricultură” , de la ASAS, face parte din campania #CuSauFără#pesticide, desfăşurată de AIPROM în 2017.

Produsele de protecţie a plantelor reprezintă o contribuţie nepreţuită pentru competitivitatea şi sustenabilitatea fermierilor români. Agricultura românească are nevoie de fermieri competitivi şi de practici agricole durabile pentru a-şi exprima întregul potenţial şi a putea răspunde nevoilor agriculturii de astăzi, a afirmat preşedintele AIPROM, Pascal Cassecuelle.

CELZIN-AIPROM_bÎn cadrul conferinţei de la ASAS, AIPROM a lansat şi un film de promovare a campaniei #CuSauFără#pesticide, care prezintă viziunea unui fermier român legată de utilizarea produselor de protecţia plantelor în cadrul unui sistem integrat de management al bolilor şi dăunătorilor. Celzin Aedin, ambasador al campaniei #CuSauFără#pesticide, prezintă atât experienţa proprie ca fermier, cât şi modul în care îl ajută pesticidele să ofere protecţie recoltelor şi producţii sporite. Filmul face parte dintr-o campanie de comunicare mai amplă, coordonată de Asociaţia Europeană de Protecţia Culturilor (ECPA), în care fermieri din Europa vorbesc despre rolul protecţiei plantelor în viaţa lor de zi cu zi. 

Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România (AIPROM) a fost înfiinţată în 2002 şi reprezintă companiile care cercetează, inovează, dezvoltă, formulează şi reambalează produse pentru protecţia plantelor în România. AIPROM este membră a Asociaţiei Europene de Protecţia Culturilor (ECPA).

Vizualizat: 1718 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CU sau FĂRĂ PESTICIDE în România?

CU sau FĂRĂ PESTICIDE în România?

Acesta este numele campaniei de informare pe care AIPROM (Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România) a lansat-o în parteneriat cu Asociaţia Europeană de Protecţia Culturilor (ECPA). 

PESTICIDELE din FARFURIE!

PESTICIDELE din FARFURIE!

NU ȘTIM CE MÂNCĂM! Aproape jumătate dintre alimentele pe care le consumăm conţin reziduuri de pesticide, iar limitele legale sunt depăşite cu 1,6 procente, potrivit unui raport al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară.

Pesticide INTELIGENTE care să nu afecteze SĂNĂTATEA, BANI MULȚI și PROTECȚIE pentru FERMIERI!

Pesticide INTELIGENTE care să nu afecteze SĂNĂTATEA, BANI MULȚI și PROTECȚIE pentru FERMIERI!

BUGET CONSISTENT ȘI PESTICIDE INTELIGENTE. Un buget substanțial pentru agricultură, simplificarea Politicii Agricole Comune în așa fel încât să nu mai întârzie subvențiile, pesticide inteligente care să nu afecteze sănătatea și instrumente care să-i protejeze pe fermieri de faliment, spune ministrul agriculturii, Achim Irimescu. Despre toate s-a discutat la Paris, la întâlnirea miniștrilor agriculturii din 20 de țări UE, ținută la începutul acestei luni.

Germania: În 2015, s-au vândut mai puţine pesticide

Germania: În 2015, s-au vândut mai puţine pesticide

Vânzările la pesticide au scăzut uşor în 2015 comparativ cu ultimii cinci ani. Cifra de afaceri netă la 31 decembrie 2015 a fost în Germania de 1,592 miliarde de euro. 

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii