Adama
Vinasa Rompak

Ponta: Vom încerca să sprijinim mai multe programe de dezvoltare şi subvenţii pentru producătorii români

Publicat: 14 februarie 2013 - 20:18
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Autorităţile române încearcă să sprijine cât mai multe programe de dezvoltare pentru producătorii români deoarece este o oportunitate extraordinară pentru România care nu trebuie ratată, a declarat la Biofach 2013, premierul Victor Ponta.

„În primul rând, felicit Ministerul Agriculturii şi pe toţi producătorii români care sunt prezenţi astăzi la cel mai mare târg de produse bio din lume, chiar e o mare mândrie să fii aici. Pentru mine a fost o surpriză, un stand extraordinar, foarte mulţi producători, foarte mult entuziasm. Este o zonă a agriculturii româneşti care s-a dezvoltat extraordinar în ultimii ani şi pe care vrem să o dezvoltăm în continuare, (...)pentru toţi producătorii români, încercăm şi în acest an, şi în perioada imediat următoare, să sprijinim cât mai mult programe de dezvoltare şi subvenţii. Este o oportunitate extraordinară pentru România şi nu trebuie să o ratăm”, a spus premierul Victor Ponta.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că prezenţa primului-ministru la cel mai mare târg de produse ecologice din lume, unde România este 'Ţară Parteneră', arată importanţa sectorului de agricultura ecologică. „România a fost desemnată ţara anului, ţară parteneră, iar acest lucru este o recunoaştere a modului în care s-a dezvoltat acest tip de agricultură în ultimii ani în România. În 2010 aveam în România în jur de 3.000 de operatori în agricultura ecologică, iar în 2012 - 26.000 de operatori. Suprafeţele care sunt ocupate astăzi cu agricultura ecologică ajung pe aproape un milion de hectare”, a precizat şeful MADR.
Constantin a recunoscut că la nivel guvernamental, sprijinul financiar nu a ţinut pasul cu dezvoltarea sectorului dar i-a asigurat pe producători că va încerca să găsească anumite soluţii financiare pentru acest an. Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2876 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

10 decembrie 2024 - 07:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început din 2 decembrie 2024 plățile finale aferente acestui an. Astfel, pe lista de plată se adaugă și subvențiile APIA care nu au fost incluse la avansul APIA. PD-08 - Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat, ecoschemă așteptată de crescătorii care au bifat-o pe cererea de plată.

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Scripcaru Cristina
|
02. 18, 2013. Monday 11:11

Am o activitate de procesare plante medicinale in com.VALEA LUPULUI, JUD.IASI.
Doresc sa precizez ca atat vechea conducere locala cat si cea locala,desi am depus MEMORII, petitii referitoare la stabilirea de catre aceasta a unui coeficient maxim de 1.5% aplicat la valoarea cladirii, nu au acceptat diminuarea acestuia conform CODULUI FISCAL.
Limita in CODUL FISCAL este intre :0.25-1.5%.Daca nu am beneficiat de scutire ,incadrarea in limita de 0.25% ar fi fost mai mult decat la limita bunului simt.Aceasta PENTRU CA:
-extinderea retelei electrice s-a facut din fonduri proprii, contractate prin credit bancar ,pe 10 ani,la care platim dobanzi
-reteaua de gaz -este extinsa si de noi impreuna cu alte persoane din zona
-am pietruit drumul pentru a avea acces cu 2 masini,total 45 tone piatra sparta ,drum impracticabil altfel
-nu avem infrastructura -comunicatii, nu ne putem folosi fax-ul pierzand chiar contracte prin aceasta
-este la 2 km de oras iar la periferia orasului, spatiile comerciale platesc 0.5% -coeficient stabilit
-este la 1.5 km de PRIMARIA VALEA LUPULUI
Ar mai fi..
Impozitul pe venit aplicat microntreprinderilor ne decapitalizeaza si mai mult firmele .
E-on prin TAXA CONCURENTIALA, ne tripleaza cheltuielile cu energia ....
Mai sunt,multe multe de spus ,referitoare la abuzurile celor de la ITM .
In acest moment, avem 1 km de teren parloaga,ne doare inima si sufletul :ne-au fost luati banii de investitie, voiam sa plantam capsuni ,etc.
La licitatii, prin sistemul actual,care ne s-a swchimbat,imbunatatit,nu avem acces .
Dorim sa producem sa vindem...Contactam pe luna , 200 unitati bugetare...
La export, nu avem posibilitate sa prindem contracte...sa mergem ,sa participam la expozitii,desi am fost invitati...
Nu ar fi rau daca Statul ar suporta costurile,participarii....

1.
Pop Ioan
|
02. 15, 2013. Friday 09:55

Dezvoltarea exagerata a acestui sector e doar o iluzie, multi operatori (fermieri) inscriindu-se in sistem pentru a accesa subventii foarte atractive care pana la urma au fost doar praf in ochi. Sunt curios cati operatori vor ramane in sistem anul acesta daca nu se intervine urgent in sprijinirea acestei forme de agricultura.

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii