Adama
Vinasa Rompak

40.000 de euro din SUBVENȚIE înghițiți de o BIFĂ! Cine este FERMIERUL care a pățit-o cu APIA?

Publicat: 16 august 2016 - 20:47
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

BANII I-AU FUGIT PRINTRE DEGETE. Un fermier român cunoscut a pierdut 40.000 de euro din SUBVENȚII din pricina unei bife pusă greșit în cererea unică de plată depusă la APIA pentru 2015! Cine este fermierul și cum de s-a întâmplat să rămână fără o sumă considerabilă care i se cuvenea din banii europeni?

A pățit-o chiar un lider al agricultorilor, vocal și cunoscut, care a făcut greva foamei în fața Ministerului Agriculturii și care spune că nu se dă bătut până când nu le sunt plătite subvențiile fermierilor români. Este vorba despre fermierul Costel Caraș, veteranul grevei foamei. Tocmai el a pierdut 40.000 de euro pentru că a pus o bifă greșită în cererea pentru subvenții. Necazul mare, spune fermierul, este că mereu cei vinovați sunt fermierii și niciodată vina nu este asumată de angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Am pierdut 40.000 de euro din cauza unei bife. Deci, ei (APIA n.r.) sunt super-preciși și super-catolici când e vorba de noi și de răspunderea noastră în fața legii, dar când trebuie să răspundă ei în fața legii, ei nu răspund cu nimic, măi frate. Pentru ei, legea nu există. Există statul care face tot și-și permite să încalce legea așa și existăm noi, prostimea, care o bifă dacă nu am pus, ne-am pierdut pielea de pe noi.

Deci, am pierdut 40.000 de euro! Am 85 de hectare de lucernă, toată lucerna am dat-o la vaci. Am pus lucernă certificată, deci îndeplinesc absolut toate condițiile pentru sprijinul cuplat și pentru că o fată de la APIA, am întrebat-o: măi, explică-mi un pic aici. Nu e, domnule, poți să pui  bifa unde vrei că tot la plante furajere intră. Și atunci am pus bifa și eu la plante furajere. Greșeala a fost a mea. Dacă citeam cu atenție, nu mă lăsam eu așa, dar cum e la fermieri să aduni documente, să le faci pe toate, m-am dus în ultima zi, era potop de oameni.

Nu am pus bifa la sprijinul cuplat și am pierdut 40.000 de euro de la Uniunea Europeană. Să ne înțelegem, banii ăștia vin în România de la Uniunea Europeană. Și m-am dus, le-am spus: haideți, domnilor, să facem o comisie, să vină niște funcționari ai statului, lucerna există, vacile există, totul există, facem un proces-verbal, o revenire, o rectificare. Nu se poate, domnule, că deja am trimis. Bine că ei s-au acoperit că nu au reușit să plătească subvențiile până la 30 iunie. Repede au vorbit pe la Bruxelles, ei și alții ca ei, că mai sunt prin Europa nesimțiți, și au amânat până pe 30 septembrie. Și s-au acoperit, ei sunt în legalitate acum, acuză fermierul Costel Caraș, vicepreședintele Asociației Holstein.Ro.

Cuantumul sprijinului cuplat pentru lucernă este 520,41 euro/ha pentru anul 2015.

Vizualizat: 5623 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
functionar
|
08. 17, 2016. Wednesday 14:05

Domnule Caras, stimati ziaristi , cum va explicati ca din 15.06.2015 debia astazi domnul Caras , unul din cei mai vocali " sustinatori ai aigriculturii: si-a dat seama ca nu a pus bifa pe sprijinul cuplat la lucerna!!!
Domnul care face atat de multe actiuni pentru fermieri , ma rog , in conceptia mea este informat , pentru ca informeaza corect si pe ceilalti fermieri din jurul sau ( sau doar ii instiga!) Se acordă fermierilor care fac dovada că:
a) au realizat anual o producţie minimă de 15 tone/ha masă verde sau 3,75 tone/ha fân;
b) au comercializat cel puţin producţia minimă prevăzute la lit. a) pe baza contractului încheiat cu exploataţii de creştere a animalelor înscrise în RNE şi a facturii fiscale de vânzare sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, în cazul persoanelor fizice sau
c) au consumat cu animalele pe care le deţin, înscrise în RNE şi/sau au stocat în vederea consumului cu acestea, cel puţin producţia minimă de la pct.a) obţinută în fermă.
Verificarea eligibilităţii se face pe baza consumurilor de furaje normate pe specii de animale, prevăzute în Anexa nr. 5 din OMADR nr.619/2015 şi a dublului numărului mediu de animale din fermă pe perioada anului de cerere.
Termenul final de depunere la APIA a documentelor doveditoare prevăzute mai sus este 31 martie a anului următor anului de cerere curent. Sa intelegem ca tot functionarul de la APIA trebuia sa-i faca tabelul cu norma de furajare a animalelor ? Anexa cu codurile de culturi este publica si face parte din ordonanta 3/2015 , unde lucerna avea cod de cultura 974 .
Plantele de nutret bot reprezenta mai multe culturi inclusiv porumb siloz sau borceag!
Este firesc ca un fermier de talia domnului Caras sa ajunga sa depuna cererea de plata in ceasul al 12 , in ultima zi de primire fara penalizari cand stie ca solicita mai multe scheme de plata si ca are o suprafata destul de mare pe care o utilizeaza? Oare acesti fermieri au facut vreodata un proiect pe fonduri europene gen SAPARD, AFIR, APDRP? Daca calculam subventia unui fermier cu o exploatatie aproximativa ca a domului CARAS este intr-un an cat un proiect de la AFIR, pe care il acceseaza si plateste consultant, vine in termen si cu toate documentele aranjate in ordine si vin cand sunt inviati nu cand au chef!!! Nu mai dau vina pe nici un functionar de la AFIR daca proiectul este eligibil ! Nu merg sa depuna documente la orele 8 seara ! Dar asa este cel comod ,fermierii sa dea vina pentru delasarea dumnealor pe ministru ( care nici nu visa ca va fi ministru cand s-a adoptat legislatia pentru subventii si noul PNDR 2014-2020 ) pe functionarii APIA, pe directorii APIA , pe UE , pe Basescu, pe Putin si pe cine mai vor ei!!!
Contractul cu dezvolatatorul de soft si cerintele din caietul de sarcini am impresia ca sunt facute 2013 de catre ministerul agriculturii si nu de APIA! Poate domnul Caras se ma gandeste si se duce sa faca greva la cel ce era in fruntea ministerului in 2013! Ghiciti cine era?

1.
un taran
|
08. 16, 2016. Tuesday 21:05

Termenul l-au p[relungit pina la data de 15 Octombrie nu 30 Septembrie....alta minciuna .

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii