Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

2017! MESAJUL ȘEFULUI APIA pentru FERMIERI!

Publicat: 31 decembrie 2017 - 11:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PLATA SUBVENȚIILOR ÎN CIFRE OFICIALE! Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), are un mesaj pentru toți fermierii români legat de plata subvențiilor pentru campania 2017. Vă reamintim că pentru prima oară, în 2017, crescătorii de animale din sectorul ovin și caprin, au încasat avans din subvenții. Concret, fermierii au primit 70% din sprijinul cuplat.

Anul 2017 a reprezentat un an al recordurilor absolute pentru Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, care a  realizat performanțe remarcabile în domeniul absorbției fondurilor europene, reușind să plătească o sumă record de peste 3 miliarde de euro către fermieri, atât pentru schemele și măsurile de sprijin finanțate din fonduri europene cât și pentru cele finanțate de la bugetul de stat.

Numai pentru Campania 2017 s-a autorizat la plată începând cu data de 16 octombrie și până în prezent, suma totală de 1,432 miliarde euro, din care plată regulară reprezintă suma de 473,18 milioane euro pentru un număr de 604.772 fermieri (la avansul din subvențiile pe 2017 au fost plătite 964,8 milioane de euro pentru 749.315 fermieri n.r.).

În lumina celor de mai sus, doresc să mulțumesc tuturor colaboratorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru sprijinul constant si pentru eforturile conjugate depuse în vederea atingerii obiectivelor principale ale instituției. De asemenea, vreau să mulțumesc în mod deosebit fermierilor și să-i asigur că APIA va continua să îi sprijine şi să fie alături de ei și în anul care tocmai se pregătește să înceapă.

A fost încă un an plin de eforturi susținute ale Agenției, ale personalului acesteia, un an cu multe provocări, dar şi cu rezultate excepționale. Îmi doresc ca activitatea noastră să contribuie în continuare, cu sprijinul direct şi în interesul fermierilor, la modernizarea şi eficientizarea agriculturii, la dezvoltarea satului românesc și la creșterea economiei în ansamblul ei, pe termen mediu şi lung, în România.

În final, aş dori să urez tuturor un an nou plin de realizări, belșug, sănătate și bucurii şi să-i asigur încă o dată pe fermieri că Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură este un partener de nădejde, al cărei scop principal este susținerea dezvoltării sectorului agricol din Romania şi a fermierilor români.

La Mulți Ani 2018!
Director General APIA
Adrian PINTEA

Vizualizat: 4767 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii