Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

11 MILIOANE de EURO SUBVENȚIE! Cine este FERMIERUL ROMÂN care încasează SUMA de la APIA!

Publicat: 13 septembrie 2016 - 12:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CEL MAI TARE FERMIER DIN ROMÂNIA. Deține locul 1 la subvențiile încasate de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! De mai mulți ani, este fermierul care exploatează cea mai mare suprafață agricolă din România, 56.000 de hectare. Practică o agricultură ultraperformantă, cu producții record la hectar la cereale, la plante oleaginoase. Face inovații în agricultură, iar anul acesta a încasat de la APIA subvenții de 11 milioane de euro în sectorul vegetal!

Este cap de afiș și nici nu este greu cu agricultura care se practică aici, în Insula Mare a Brăilei. De mai mulți ani, locul 1 în clasamentul fermierilor bogați de la APIA este deținut de SC AGRICOST Insula Mare a Brăilei. Subvenția pe suprafață, încasată anul acesta de societate de la Agenția de Plăți, s-a ridicat la suma de 49.288.483,14 de lei, adică 11.176.526,78 de euro, calculat la cursul de 4,41 lei pentru un euro, curs stabilit de Banca Centrală Europeană pe data de 30 septembrie 2015 și practicat de APIA. 

Societatea este administrată de omul de afaceri român Constantin Duluțe, care a preluat-o de la defunctul  fermier Culiță Tărâță, proprietarul TCE Brazi, și exploatează 56.200 ha în Insula Mare a Brăilei. O suprafață care ar fi fost concesionată de Agenția Domeniile Statului (ADS) pentru o redevență cu aproximativ 40% mai mică decât cea practicată pe piața liberă.

Dealtfel, societatea a și avut o dispută în instanță cu ADS, care a durat aproape 7 ani și care s-a încheiat cu victoria fermierului. Cel mai mare fermier din România face agricultură inteligentă. În Insula Mare a Brăile se mizează mult pe tehnologie ultraperformantă în cultivarea  grâului, porumbului și a plantelor oleaginoase. Președintele Consiliului de Administrație este Lucian Buzdugan, cunoscut pentru profesionalismul său.

AGRICOST a declarat pentru anul trecut o producție de 300 de mii de tone de cererale. Fermierul a raportat pentru 2015 o cifră de afaceri de 82.175.717 euro și un profit de 14.260.377 de euro, cu 3 milioane de euro mai mare decât subvențiile pe suprafață încasate anul acesta de la Agenția de Plăți.

Nu este o surpriză mare nici locul 2, în ordinea sumelor uriașe ca subvenții pe suprafață încasate de la APIA. SC INTERCEREAL SA din Ialomița, exploatată de omul de afaceri Ioan Niculae, s-a poziționat pe acest loc cu suma încasată de la APIA de 20.290.712,76 de lei, adică 4.601.068,65 euro, la mare distanță de locul 1.  Subvenția a fost plătită pentru o suprafață de aproximativ 10.500 ha, pe care societatea cultivă cereale. În 2015, SC INTERCEREAL SA a raportat  o cifră de afaceri de 121.186.477 lei și un profit de 27.115.298 lei.

Proprietarul firmei, Ioan Niculae, a fost condamnat la 2,6 ani închisoare într-un dosar privind sponsorizarea ilegală a PSD. Sentința a fost pronunțată în aprilie 2015, iar de atunci omului de afaceri i s-a mai întocmit un dosar penal în care este suspectat de instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, dosar cunoscut sub numele de Romgaz – Interagro, în care este implicat și Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei.

În clasamentul sumelor uriașe încasate de la APIA în contul subvenției pe suprafață mai figurează un singur fermier român.

Așa cum am scris AICI restul pozițiilor din top 10 sunt ocupate de companii străine. Mai jos aveți informațiile oficiale, puse la dispoziția AGROINFO de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură.

top-comunicat-de-apia_b
Este vorba de un fost senator PSD, Traian Rece. AGRODELTA SIREASA SA din județul Tulcea, proprietatea fostului parlamentar, a încasat anul acesta de la APIA subvenții de 6.935.779,60 de lei, adică 1.572.739,13 euro.  Societatea administrează în Delta Dunării o amenajare agricolă, la Sireasa, de 5.300 ha, şi o altă amenajare agricolă în zona Tatanir, de aproape 6.000 ha. Suprafața i-a fost concesionată firmei de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, care are în patrimoniu terenurile agricole şi piscicole din Delta Dunării. Cifra de afaceri pe care a înregistrat-o anul trecut fostul senator PSD a fost de 5.050.168 euro, iar profitul net de 1.498.656 euro.

Vizualizat: 9247 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

19 octombrie 2020 - 09:48

PREZENTAȚI-VĂ DE URGENȚĂ LA APIA CU ACTELE! Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului III al anului 2020, a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

19 octombrie 2020 - 09:17

AGRICULTORII SUNT DISPERAȚI.  Stăm cu un hectar și jumătate de varză pe deal. Varză de calitate, frumoasă, însă, până când, nu avem cerere, nu putem face nimic, suntem în așteptare. Poate când se răcește un pic, oamenii se vor grăbi să ia varză pentru murat, este disperat un agricultor din Republica Moldova.

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

19 octombrie 2020 - 07:37

VOT CRUCIAL! Pe 20 octombrie 2020, este dezbătută și supusă votului în Parlamentul European, Bruxelles, Propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune și finanțate de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013.

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

19 octombrie 2020 - 06:49

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Producţiile de porumb şi floarea soarelui vor scădea la jumătate în acest an, faţă de anii precedenţi, din cauza secetei prelungite, care va continua să producă efecte devastatoare şi asupra producţiilor viitoare nu numai în zona vegetală ci şi în zootehnie, susţin asociaţiile fermierilor.

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

19 octombrie 2020 - 06:08

PLATA AVANSULUI APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lucrat la acest sfârșit de săptămână. Astfel, dacă vineri, 16 octombrie 2020, prima zi de plată, suma autorizată la plata avansului APIA era de 135,4 milioane de euro, până duminică seara, suma autorizată la plata avansului la subvențiile agricole a crescut la peste 431 de milioane de euro.

O nouă sursă de proteine pentru oameni

O nouă sursă de proteine pentru oameni

18 octombrie 2020 - 16:48

Rapiţa are potenţialul de a înlocui soia ca fiind cea mai bună sursă de proteine pe bază de plante pentru oameni. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă germani.

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

17 octombrie 2020 - 13:29

EXCLUSIV. Plafonarea chiriei pe pășune, prioritate la pășuni pentru crescătorii de animale, sprijin cuplat care să nu mai fie legat de berbecii cu certificate de origine, o taxă pe cap de animal care să-i scape pe fermieri de amenzile ITM, o nouă subvenție pentru oierii care fac ameliorarea rasei, centre de colectare a lânii făcute de asociațiile oierilor, sunt subiectele discutate de oieri, vineri, cu ministrul agriculturii Adrian Oros.

Se cere actualizarea regulamentului privind protecţia soiurilor de plante

Se cere actualizarea regulamentului privind protecţia soiurilor de plante

17 octombrie 2020 - 12:10

Amelioratorii europeni şi Asociaţia Internaţională a Producătorilor Horticoli (AIPH) au trimis o scrisoare Comisiei Europene solicitând o revizuire a Regulamentului 2100/94 privind protecţia drepturilor comunitare a soiurilor de plante.

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

16 octombrie 2020 - 12:57

OFICIAL! Ținta de plăți asumată de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru anul 2020 a fost în octombrie 2019 de 550 de milioane de euro. În ciuda crizei sanitare, AFIR susține că a reușit să depășească acest obiectiv. Astfel, plățile făcute de AFIR anul acesta se ridică la suma de 656 milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii