Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

1.200 de fermieri români sunt singurii din Europa care încasează această subvenție!

Publicat: 26 martie 2016 - 19:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

3,4 milioane de euro, încasați dintr-o singură subvenție! Sunt 1.200 de fermieri români care au luat acești bani, fără să lucreze pământul. Este o plată compensatorie care se acordă doar în România, nicăieri în altă parte din Europa. De ce primesc doar fermierii români acești bani?

Specia care a obținut cei mai mulți bani de la Uniunea Europeană este fluturele albastru (maculinea). Sunt patru fluturi albaștri care apar izolat în Europa. Există două locuri în România (Bucovina și Cluj) unde sunt toți patru, sunt unicele locuri din Europa unde apar toți patru. Ca să salvăm această unicitate a acestor fluturi, cu mai mulți ani în urmă, am mers la Ministerul Agriculturii și am depus o cerere.

Am dovedit ce importante sunt aceste specii de fluturi albaștri și avem astăzi o subvenție care favorizează fermierii, țăranii, care aplică metodele pe care le spunem noi. Pe scurt, fermierii trebuie să cosească după data de 25 august. Cei care știu ce înseamnă cositul pentru fân întreabă imediat: ce să mai fac eu cu fânul ăla?! Tocmai că nu prea ai ce face cu fânul, primești o compensație, iar compensația acoperă de două ori fânul pe care l-ai face dacă ai cosi la începutul lui iulie.

În ultimii 4 ani, 1.200 de fermieri au primit 3,4 milioane de euro. Au primit banii pentru a proteja acest fluture. Este singurul exemplu din Europa unde s-au dat bani pentru fluturi și funcționează acest sistem, spune prof. dr. Laszlo Rakosy, de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca.

Fermierii români beneficiază și în 2016 de compensații pentru fluturele albastru. Aceste compensații fac parte din plățile pe agromediu, măsura 10 PNDR 2014-2020.  Este vorba despre pachetul 6 – pajişti importante pentru fluturi (Maculinea sp.).

Fermierii primesc 361 euro/ha/an (lucrări manuale) și  282 euro/ha/an (lucrări cu utilaje ușoare).

fluture-albastru_b

Vizualizat: 4913 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii