Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

1.200 de fermieri români sunt singurii din Europa care încasează această subvenție!

Publicat: 26 martie 2016 - 19:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

3,4 milioane de euro, încasați dintr-o singură subvenție! Sunt 1.200 de fermieri români care au luat acești bani, fără să lucreze pământul. Este o plată compensatorie care se acordă doar în România, nicăieri în altă parte din Europa. De ce primesc doar fermierii români acești bani?

Specia care a obținut cei mai mulți bani de la Uniunea Europeană este fluturele albastru (maculinea). Sunt patru fluturi albaștri care apar izolat în Europa. Există două locuri în România (Bucovina și Cluj) unde sunt toți patru, sunt unicele locuri din Europa unde apar toți patru. Ca să salvăm această unicitate a acestor fluturi, cu mai mulți ani în urmă, am mers la Ministerul Agriculturii și am depus o cerere.

Am dovedit ce importante sunt aceste specii de fluturi albaștri și avem astăzi o subvenție care favorizează fermierii, țăranii, care aplică metodele pe care le spunem noi. Pe scurt, fermierii trebuie să cosească după data de 25 august. Cei care știu ce înseamnă cositul pentru fân întreabă imediat: ce să mai fac eu cu fânul ăla?! Tocmai că nu prea ai ce face cu fânul, primești o compensație, iar compensația acoperă de două ori fânul pe care l-ai face dacă ai cosi la începutul lui iulie.

În ultimii 4 ani, 1.200 de fermieri au primit 3,4 milioane de euro. Au primit banii pentru a proteja acest fluture. Este singurul exemplu din Europa unde s-au dat bani pentru fluturi și funcționează acest sistem, spune prof. dr. Laszlo Rakosy, de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca.

Fermierii români beneficiază și în 2016 de compensații pentru fluturele albastru. Aceste compensații fac parte din plățile pe agromediu, măsura 10 PNDR 2014-2020.  Este vorba despre pachetul 6 – pajişti importante pentru fluturi (Maculinea sp.).

Fermierii primesc 361 euro/ha/an (lucrări manuale) și  282 euro/ha/an (lucrări cu utilaje ușoare).

fluture-albastru_b

Vizualizat: 4685 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA

VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA

Echipa VIITOR PENTRU SATE se mută în Vrancea pentru o săptămână! Într-o zonă încărcată cu istorie, tradiţii, agricultură vom lua la pas satele a patru comune vrâncene pentru a descoperi şi promova locuri, fapte, oameni şi tot ceea ce se întâmplă frumos în satul românesc.
Urmăriţi-ne din 14 până în 18 iunie. Revista FERMA va transmite din #VRANCEA!
#Răcoasa #Soveja #Străoane #Năruja #ViitorPentruSate
PS. Imaginile sunt filmate la sfârşitul lunii noiembrie 2018, când ne-am deplasat în zonă pentru a discuta cu edilii celor patru comune cuprinse în proiect

Reporteri: Nicoleta Dragomir, Marian Musat, Leonard Stafie
Video: Claudiu Borobei

Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare IPSO Agricultura, desfasurare de forte la Jucu Chrono - asteptarea a luat sfârsit!

Bancul zilei

Răzbunare...

Răzbunare...
Soţul: De câte ori ne certăm tu eşti foarte calmă. Cum reuşeşti? Detalii