Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Väderstad cumpără producătorul danez Thyregod

Publicat: 10 februarie 2023 - 12:08
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Achiziția include toate drepturile de proprietate intelectuală pentru gama de cultivatoare între rânduri (prăşitoare) Thyregod A/S şi a fost descrisă ca fiind "o potrivire perfectă" cu portofoliul actual al Väderstad. Primăvara anului 2023 va fi o perioadă de tranziție, iar Väderstad va prelua integral responsabilitatea pentru producerea cultivatoarelor Thyregod de la 1 iunie. 2023. Gama de cultivatoare TRV (de la 3,0 m la 9,0 m) și TRV Swingking (12 m și 18 m) vor fi vândute sub marca Thyregod și vor continua să fie fabricate în Danemarca.

O foarte bună oportunitate de afaceri

"Cultivatoarele între rânduri de la Thyregod se potrivesc perfect cu portofoliul nostru actual de semănători Tempo și cu noile noastre tehnologii de însămânțare în cadrul conceptului Proceed și pentru o viitoare agricultură durabilă și eficientă. Prin această achiziție, ne reducem semnificativ timpul de lansare pe piață în acest segment. Prin valorificarea rețelei noastre extinse și bine stabilite de dealeri și importatori, vom putea în curând să oferim aceste utilaje foarte capabile multor clienți noi și existenți de pe diverse piețe. Vedem potențialul unei evoluții foarte pozitive cu acest nou segment de produse", a declarat Henrik Gilstring, CEO al Grupului Väderstad.

Thyregod_Väderstad_b

Foto (de la stânga la dreapta): Jörgen Dahl, vicepreședinte Business Development; Henrik Gilstring, CEO Väderstad Group; Peder Hansen, Președintele consiliului de administrație Thyregod și Jens Christian Hundahl, CEO Thyregod.

Va exista o perioadă de tranziție în următoarele câteva luni, până când Grupul suedez va prelua integral responsabilitate pentru afacerea Thyregod. În continuare cultivatoarele vor fi vândute sub marca Thyregod și vor fi fabricate în facilitățile de producție ale companiei din Danemarca. Din iunie 2024, acestea vor purta marca Väderstad, iar mai multe detalii  vor fi anunțate înainte de Agritechnica 2023.

Începuturile afacerii Thyregod datează din 1918, iar de mai bine de 25 de ani această companie produce cultivatoare/prăşitoare între rânduri.

Vizualizat: 871 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

MADR: Bază națională de date animale, plante!

MADR: Bază națională de date animale, plante!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a postat, în data de 8 februarie 2023, în secțiunea Transparență Decizională un proiect de Ordin pentru instituirea bazei de date națională privind constituirea unei liste a materialului de reproducere a plantelor ecologic și în conversie și/sau cartofi de sămânță, a animalelor și păsărilor ecologice și a animalelor tinere de acvacultură ecologică, destinat comerțului, informează un comunicat MADR transmis Agroinfo. 

Comunicat MADR ASTĂZI: Modificare Ordin ministrul agriculturii!

Comunicat MADR ASTĂZI: Modificare Ordin ministrul agriculturii!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a postat, în data de 9 februarie 2023, în secțiunea Transparență Decizională un proiect pentru modificarea Anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1205/2018 pentru aprobarea Nominalizării arealelor viticole şi încadrării localităţilor pe regiuni viticole, podgorii şi centre viticole.

APROBAT de Guvern: Ajutor crescătorii de bovine! Condiții, acte necesare!

APROBAT de Guvern: Ajutor crescătorii de bovine! Condiții, acte necesare!

În ședința Guvernului din 8 februarie 2023 a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul de creștere al bovinelor, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, anunță comunicatul Ministerului Agriculturii, transmis acum Agroinfo

Hotărâre monitorizare piață lapte ADOPTATĂ de Guvern!

Hotărâre monitorizare piață lapte ADOPTATĂ de Guvern!

În ședința Guvernului din 8 februarie 2023 a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.307/2022 a laptelui și produselor lactate și a Ghidului de definiții și termeni folosiți în industria laptelui, anunță un comunicat MADR, transmis astăzi Agroinfo. 

Renumitul

Renumitul "jamón ibérico" din Spania este amenințat de criza climatică

Prețiosul "jamón ibérico bellota" din Spania este amenințat de criza climatică, deoarece temperaturile în creștere și precipitațiile scăzute pun în pericol un ingredient-cheie în alimentației porcilor - ghinda. Scăderea producţiei de ghindă, dar și a prețului jambonului au dus anul trecut la o reducere cu 20% a producției de "jamón ibérico" în regiunea Extremadura.

CNH Industrial investeşte în EarthOptics

CNH Industrial investeşte în EarthOptics

Grupul CNH Industrial a anunțat o investiție minoritară în compania de tehnologie agricolă EarthOptics, cu sediul în SUA, prin intermediul diviziei sale Ventures. Tehnologia de senzori brevetată de EarthOptics măsoară cu precizie sănătatea și structura solului printr-o combinație de senzori la sol, sateliți, mostre fizice de sol, modele de învățare automată și expertiză agronomică. Aceasta este cea mai recentă demonstrație a activității CNH Industrial cu scopul de a oferi în permanență fermierilor din întreaga lume soluții care să adauge valoare și să sporească sustenabilitatea operațiunilor lor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Dilemă

- Cum îl cheamă pe taică-tău? Detalii