Adama
Agreena
AGRICOVER

Oros SUN recoltează floarea cu orice combină

Publicat: 28 august 2023 - 12:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Echipamentele ”Oros Sun” şi ”Oros Sun + tocător”, dedicate recoltării florii soarelui, pot fi montate pe toate mărcile de combine. Caracteristicile lor tehnice și funcțiile optimizate reduc la minimum pierderile de seminţe. 

Fermierul Gheorghe Proistosu, împreună cu familia, administrează peste 1400 hectare de teren arabil în comuna Movileni, jud. Olt. "Ne bazăm pe familie şi suntem o afacere de familie”, ne spune fermierul.

Fermierul_Gheorghe Proistosu_b

"Hederele Oros SUN sunt robuste, merg bine, nu se înfundă şi nu au pierderi. Sunt exact ce ne trebuie."GHEORGHE PROISTOSU, Administrator Agro Mixt Pro

 

AL TREILEA ECHIPAMENT OROS SUN 12


Recent, Gheorghe Proistosu ”a cumpărat cel de-al treilea echipament Oros SUN 12, ceea ce mi se pare foarte relevant. Acestea sunt echipamente uşoare şi nu forţează cilindrii transportorului combinei. Toţi fermierii care au aceste echipamente sunt mulţumiţi odată ce încep să le utilizeze. Pierderile sunt foarte mici, nu există spaţii foarte mari între lanţurile transportoare şi sunt simple şi fiabile, nu am avut probleme în campanie, ceea ce ne ajută atât pe noi, cât mai ales pe fermieri. De altfel, service-ul este uşor de făcut", ne-a declarat Ion Dosinescu, reprezentant Agrims Sol-Utilaje SRL, unul dintre distribuitorii echipamentelor Oros în România.

Oros SUN recolteaza floarea cu orice combina 1_b

Gheorghe Proistosu (stg.) și Ion Dosinescu


PREŢUL A FOST ULTIMUL CRITERIU

 

Întrebat fiind cum a început să cumpere "în serie" hederele Oros SUN, Gheorghe Proistosu își aminteşte că, la început, "am avut hederele româneşti - 6F, apoi, dacă tot am cumpărat combine John Deere, am încercat şi un heder Oros SUN 12, pe rânduri la 70 cm, pentru floarea-soarelui, în 2016. În trecut, am încercat cu adaptoare, «bărcuţe», cum le spunem noi, dar nu mi s-au părut potrivite. Odată ce am testat hederul Oros SUN, mi s-a părut cel mai convenabil pentru noi. După ce l-am cumpărat pe primul în 2016, l-am luat pe al doilea în 2020 şi încă unul acum, în 2023. Dacă nu mergeau bine, nu îl luam şi pe al treilea. Am văzut la vecinii care au alte branduri. Am mai avut şi alte sisteme, dar se mai înfundau, se mai agățau. În schimb, hederele Oros merg bine şi cu pierderi mici. Noi asta am urmărit: să meargă repede şi bine. Pentru noi preţul a fost ultimul criteriu", ne-a mărturisit fermierul.

Oros SUN recolteaza floarea cu orice combina 3_b


AMORTIZARE ÎN TREI ANI


Oros Sun este un echipament dedicat pentru recoltat floarea soarelui, cu modele pe 6, 8, 12 şi 16 rânduri şi cu distanţa între rânduri de 70 şi 75 cm. Sistemul de tăiere cu cuţit rotativ, precum şi tăviţele vibrante ajută la direcţionarea optimă a fluxului de material către combină. Opţional, hederele Oros Sun se pot dota cu tocător pentru resturi vegetale, care este amplasat în spatele echipamentului, astfel încât să nu aibă loc pierderi din cauza vibraţiilor. "Tocătorul de resturi vegetale are un randament deosebit, realizează o tocare uniformă şi lasă câmpul curat. De asemenea, capotajele şi despărţitorile de lanţ sunt realizate din plastic, ceea ce înseamnă o reducere a greutăţii şi implicit a consumului de combustibil. Oros Sun este un echipament foarte fiabil şi recomandat pentru cei care au peste 100 ha de floarea soarelui. În maxim trei ani hederul se poate amortiza", ne asigură Florian Constantinescu, product manager Oros.

 Oros SUN recolteaza floarea cu orice combina 5_b

"Echipamentele specializate OROS SUN, care recoltează pe rânduri, sunt mult mai eficiente decât alte variante, în principal datorită pierderilor de doar 0,6%, pe când la alte sisteme, acestea depăşesc 3%, adică de 5-6 ori mai mult. Pentru fermierii care cultivă peste 100 ha cu floarea soarelui, aceste diferenţe se văd clar în bani." - Florian Constantinescu, Reprezentant OROS

 

DOTARE TEHNICĂ DE TOP


Dotarea tehnică deosebită din fermă dovedeşte atât capacitatea managerială a fermierului, cât şi interesul acestuia pentru tot ceea ce este mai bun în domeniu. Flota de utilaje cuprinde opt tractoare (din care patru John Deere) şi patru combine John Deere. "Avem nevoie de tractoare puternice, pentru asta am ales John Deere: avem două tractoare John Deere din seria 8 şi trei dintre combine sunt combine mari, din seria S, de la John Deere. Terenul este mai greu la noi în zonă, trebuie să ai putere (CP!). Mergem în principal pe arătură, dar acum cu noile reguli suntem mai limitaţi", spune fermierul. Pentru porumb, are un heder Geringhoff, care îi este suficient pentru suprafaţa cultivată.

 

O colaborare fructuoasă


”Parteneriatul Agrims Sol-Utilaje SRL cu producătorul Oros este cea mai bună colaborare pe care putem să o avem. Sunt receptivi și ne ajută atunci când este nevoie. Suntem focusaţi pe această colaborare.

Mai vindem și sisteme de autoghidare pentru tractoare şi combine, precum și piese de schimb pentru diverse branduri, în funcţie de necesarul fermierilor. Ne străduim să fim competitivi pe piaţă şi să venim cu produsele care au un preţ corect pentru fermieri", ne-a declarat Ion Dosinescu.

 

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Vizualizat: 778 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii