Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Motor nou de tractor de la Deutz - alimentat cu gaz natural

Publicat: 09 iulie 2017 - 18:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorul german de motoare Deutz a dezvoltat un motor pentru tractoare care este alimentat cu gaz natural. Inovaţia a fost prezentată în premieră publicului german, în cadrul Organic Field Days, manifestare expoziţională dedicată agriculturii ecologice.

Motorul a fost fabricat de Deutz ca parte a unui proiect comun de cercetare, în colaborare cu Universitatea din Rostock şi Institutul Thünen, având ca scop dezvoltarea studiului protecţiei şi utilizării durabile a resurselor naturale.

Inginerii Deutz au modificat un motor diesel pentru a funcţiona cu gaz natural şi au reuşit să-l instaleze cu succes într-un tractor realizat de un alt partener de proiect, Same Deutz-Fahr (SDF). Obiectivul proiectului a fost reducerea poluanţilor şi a emisiilor de dioxid de carbon fără a se pierde din performanţă.

Deutz-motor_bPotrivit reprezentanţilor Deutz, gazele naturale ard mult mai curat decât benzina sau motorina şi produc emisii de oxizi de azot, dioxid de carbon şi particule în cantităţi considerabil mai scăzute. Motorul transformat a demonstrat că produce cu 24% mai puţine emisii de dioxid de carbon dăunătoare.

Pentru acest proiect a fost folosit un motor Deutz TCD 3.6 cu 4 cilindri, deosebit de compact, ce dezvoltă o putere de 67-120 CP şi un cuplu maxim de 480 Nm. Convertirea motorului la gaze naturale a necesitat multe adaptări semnificative ale componentelor. În primul rând, injectoarele diesel cu auto-aprindere trebuiau înlocuite cu un sistem de aprindere prin scânteie, iar pistoanele şi capul cilindrului aveau nevoie de ajustări mecanice.

Elementul vital, totuşi, a fost analiza şi înţelegerea completă a procesului de combustie la motorul cu gaz. În final, a rezultat un tractor complet funcţional, experimental, care are deja peste 500 de ore de funcţionare în câmpurile Institutului de Agricultură Ecologică Thünen. Proiectul are deja o istorie de câţiva ani, un prim prototip fiind prezentat la Agritechnica, în 2015.

Vizualizat: 2752 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii