Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Mic, Uşor de manevrat, Puternic. CLAAS prezintă NOUA GENERAŢIE de TRACTOARE NEXOS

Publicat: 18 noiembrie 2016 - 10:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Harsewinkel/Bologna, noiembrie 2016. Pentru recoltele precum cele de viță de vie, livezi sau pentru serviciile municipale sunt necesare tractoare mici, ușor de manevrat, cu motoare puternice și care oferă operatorului un nivel ridicat de confort de-a lungul întregii zile de lucru.

Noua generație de tractoare CLAAS NEXOS cu lățime îngustă îndeplinește perfect toate aceste cerințe. Pe lângă motoarele puternice, dimensiunile mici și ușurința la manevrare, noile modele sunt prevăzute cu numeroase soluții practice pentru implementele ce se montează în fața și în spatele tractorului, o nouă transmisie și asigură un confort sporit pentru operator în cabină. CLAAS a prezentat noul NEXOS în premieră la târgul EIMA 2016, care a avut loc în perioada 9 - 13 noiembrie în Bologna, Italia.

Motoare puternice
Noua generație de tractoare NEXOS include 14 tractoare cu diverse puteri și dimensiuni. Toate modelele noi sunt echipate cu un motor FPT cu 4 cilindri, care se caracterizează printr-un cuplu ridicat și vibrații extrem de reduse. Gama de putere variază între 75 CP și 112 CP, sau până la 103 CP pentru NEXOS VE conceput pentru utilizarea în rândurile de vie deosebit de înguste. În cazul celor mai puternice modele 250 VL și 250 F echipate cu CLAAS POWER MANAGEMENT (CPM), motorul de 103 CP poate furniza o putere suplimentară de 9 CP în timpul utilizării prizei de putere și al transportului și generează un cuplu maxim de 440 Nm. Astfel, noua gamă NEXOS este cu aproximativ 10% mai puternică decât seria anterioară.

Reglarea turației motorului prin simpla apăsare a unui buton
Datorită sistemului de injecţie electronică de tip common rail, tractorul NEXOS are acum o funcţie standard de memorare a turaţiei motorului, o a doua funcţie de memorare fiind disponibilă opţional. Turaţia motorului poate fi reglată precis prin simpla apăsare a unui buton. Pentru lucrul cu implemente acționate de priza de putere, această funcție garantează viteza optimă și un nivel ridicat de eficiență în orice moment. Și intervalul de service al noilor motoare a fost mărit de la 500 la 600 de ore.
Date despre motoarele tractorului NEXOS

Model

Putere maximă* (kW/CP)

Cuplu maxim* (Nm)

NEXOS 250
(doar F și VL)

82/112 (inclusiv o creștere cu 9 CP cu CPM**)

440

NEXOS 240

76/103

406

NEXOS 230

68/92

366

NEXOS 220

62/85

334

NEXOS 210

55/75

309

CLAAS_NEXOS_282956_b

Tehnologie de control optim al emisiilor în ciuda dimensiunilor compacte
Dimensiunile versiunilor NEXOS pornesc de la o lățime exterioară de 1,00 m pentru modelul VE conceput pentru rânduri înguste, 1,26 m pentru modelul VL creat pentru rânduri de vie mai late și 1,45 m pentru modelul F destinat lucrului în livezi. În ciuda dimensiunilor compacte, toate modele sunt dotate cu motoare prevăzute cu tehnologie de control al emisiilor de ultimă generație, adică filtru de particule diesel (DPF), convertor catalitic de oxidare diesel (DOC) și sistem de recirculare a gazelor de eșapament (EGR), respectând totodată cerințele standardului european de emisii Stage IIIB (comparabil cu Tier 4i).

Parte mediană îngustă pentru o manevrare mai ușoară
Toate modelele noi au o adâncitură caracteristică în fața și în spatele punții față – forma îngustă deja consacrată în rândul tractoarelor mari CLAAS. Aceasta asigură un unghi mai mare de bracare, rezultând astfel o rază mult mai mică de întoarcere. Consola față a fost redusă cu 88 mm, iar ampatamentul mărit cu 50 mm pentru a spori manevrabilitatea tractoarelor și a asigura o stabilitate direcțională maximă. Un sistem automat de tracțiune integrală, disponibil opțional, cu senzor pentru unghiul de bracaj, care dezactivează automat modul de tracțiune integrală începând cu un anumit unghi de bracaj, de exemplu la capăt de teren, contribuie la manevrarea extrem de facilă a noilor tractoare NEXOS.

Mai mult confort pentru operator
Tunelul transmisiei mult mai coborât, dispunerea ergonomică a comenzilor și afișajul color de pe panoul de instrumente asigură mai mult spațiu și un confort sporit pentru operator. Pe lângă manșonul pentru cablu din partea din spate, noul NEXOS este acum echipat standard și cu un manșon pentru cablu în partea din față astfel încât implementele frontale cu sisteme proprii de comandă pot fi acționate fără a mai deschide geamul cabinei. NEXOS F este disponibil și în versiunea platformă.

Transmisie nouă
Tractorul este echipat, de asemenea, cu o nouă transmisie, în care un splitter mecanic cu 24 de trepte pentru mers înainte și mers înapoi este combinat cu inversorul fără ambreiaj REVERSHIFT. Aceasta este acționată de un ambreiaj multidisc controlat electronic, cu uzură extrem de redusă. Printre cele cinci transmisii diferite disponibile pentru tractorul NEXOS se numără transmisia cu 24 trepte pentru mers înainte (F) / 12 trepte pentru mers înapoi (R) cu REVERSHIFT și TWINSHIFT (două trepte powershift) pentru modelul vârf de gamă.

Transmisiile tractorului NEXOS

Număr trepte de viteză

Viteze

Game

Inversor

Splitter

24 F/ 12 R

4

3

REVERSHIFT

TWINSHIFT

NOU:
24 F/ 24 R(doar pentru variantele F și VL)

4

3

REVERSHIFT

mecanic, dublu

24 F/ 24 R

4

3

mecanic

TWINSHIFT

24 F/ 24 R

4

3

mecanic

mecanic, dublu

12 F/ 12 R

4

3

mecanic

-

CLAAS_NEXOS_282947_b

Noi soluții pentru montarea implementelor frontale
Noua opțiune de montare în față a implementelor oferă numeroase soluții pentru mai multă flexibilitate. Toate modelele sunt echipate opțional cu racorduri hidraulice suplimentare pentru o valvă hidraulică și un retur cu debit liber direct pe tiranții față. Ca alternativă la priza de putere convențională cu o turație de 1000 rpm, noile tractoare NEXOS sunt prevăzute și cu o priză de putere economică cu 540 ECO rpm pentru implementele montate în față.

Debit hidraulic pentru orice situație
Noul NEXOS este disponibil cu două valori diferite de debit hidraulic. Având un debit de 60 l/min, pompa hidraulică alimentează în mod eficient toţi consumatorii hidraulici. Pentru sistemele de acţionare hidraulică cu putere ridicată şi aplicații combinate, tractorul poate fi dotat cu o pompă cu debit de 60 l/min pentru valvele hidraulice şi una cu debit de 27 l/min pentru tiranții spate. Sunt disponibile până la patru valve hidraulice mecanice. Pe lângă acestea pot fi montate alte patru valve hidraulice cu comandă electronică. Acestea sunt acționate prin intermediul a două comutatoare basculante electronice și al manetei de comandă în patru direcții ELECTROPILOT. Toate valvele cu comandă electronică sunt prevăzute cu funcție de reglare a debitului, iar comutatoarele basculante pot controla setările de timp.
Masă limitată la 3,5 t
Masa totală admisă a tractorului NEXOS poate fi limitată la 3,5 t, astfel încât în unele țări să poată fi condus cu un permis de conducere pentru autoturisme. Acest aspect este deosebit de important pentru serviciile municipale.

Noile tractoare CLAAS NEXOS vor ieși de pe linia de asamblare începând din primăvara anului 2017.

Vizualizat: 2628 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii