Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Mașina de făcut peleți direct din brazdă premiată cu aur la Agritechnica Hanovra 2015!

Publicat: 10 septembrie 2015 - 11:51
Comenteaza   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Comisia de analiză a inovațiilor a decernat cinci medalii din aur și 44 medalii din argint la Agritechnica Hanovra 2015. Din Comisie face parte și românul Ovidiu Ranta, conferențiar la USAMV Cluj Napoca și redactor revista Ferma. Printre inovațiile premiate cu aur se află și mașina de făcut peleți direct din brazdă.

Societatea agricolă DLG (Deutsche Gesellschaft Landwirtschafts Germania) a înregistrat 311 inovații pentru târgul internațional de mașini agricole, Agritechnica Hanovra 2015, pe care-l organizează anual. Iată inovațiile medaliate cu aur și autorii care le-au creat:

1. Umflarea rapidă a pneurilor cauciucurilor pentru deplasarea pe drumurile publice. Folosirea unui pneu suplimentar de înaltă presiune în interiorul unei anvelope personalizate (inovația aparține Fendt Vario Grip Pro);

2. Platformă pentru managementul conectat al nutrienților. Un sistem optimizat de management al nutrienților care permite aplicarea exactă a îngrășămintelor (inovația aparține John Deere GmbH & Co. KG, Mannheim, Germania; LAND-DATA Eurosoft – a BayWa Company. Pfarrkirchen, Germania; Vista Geowissenschaftliche Fernerkundung GmbH, Germania, RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH, Sinzheim, Germania, SULKY BUREL, CHATEAUBOURG, Franța);

3. Protecția plantelor – suport complet pentru operațiunile de pulverizare. Este un sistem intuitiv care ajută utilizatorii să aplice cu precizie produsele pentru protecția plantelor. ( inovația aparține John Deere GmbH & Co. KG, Mannheim, Germania, BASF SE, Ludwigshafen, Germania, Informationssystem Integrierte Pflanzenproduktion (ISIP) e.V., Bad Kreuznach, Germania, Zentralstelle der Länder für EDV-gestützte Entscheidungshilfen und Programme im Pflanzenschutz (ZEPP), Bad Kreuznach, Germania, Kuratorium für Technik und Bauwesen in der Landwirtschaft e.V. (KTBL), Darmstadt, Germany, Julius Kühn-Institut (JKI), Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen, Quedlinburg, Germania);

4. Producerea de peleți direct din brazdă. Premos 5.000 este o mașină de producere a peleților cu diametrul de 16 mm, direct din brazdă, aceasta este marea noutate. Peleții se produc fără prezdrobire, prin folosirea a două role (inovația aparține Bernard Krone GmbH, Spelle, Germania);

5. Sistem de reglare automată a distanței între cuțit și contracuțit după ascuțirea tobei la mașina de recoltat siloz. ( inovația aparține John Deere GmbH & Co. KG, Mannheim, Germania).

Comisia de analiză a inovațiilor s-a întâlnit în august și am ales dintre cele 311 inovații înscrise. Au mai fost medaliate cu argint 44 de inovații, spune Ovidiu Ranta (în foto).

Agritechnica este lider între târgurile comerciale din lume pentru mașini agricole. Salonul din acest an se va organiza la centrul expozițional din Hanovra, în perioada 10-14 noiembrie.

VIDEO. În materialul filmat îl puteți urmări pe Ovidiu Ranta, cel care a reprezentat România în Comisia de analiză, într-un interviu la Agriplanta RomAgroTec 2015, Fundulea, Călărași.

Vizualizat: 5980 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Concursul de fotografie AGRITECHNICA 2013

Concursul de fotografie AGRITECHNICA 2013

DLG INTERMARKETING SRL a organizat în ziua de 11 decembrie "Concursul de Fotografie AgriTechnica 2013", dedicat presei agricole din România. Anunţarea câştigătorului s-a făcut în cadrul întâlnirii cu presa organizată de către DLG InterMarketing.

Prezența CLAAS România la AGRITECHNICA 2013

Prezența CLAAS România la AGRITECHNICA 2013

În perioada 12 – 16 noiembrie 2013 se va desfașura la Hanovra cea mai mare expoziție internațională de echipamente și utilaje agricole din lume - AGRITECHNICA 2013.

Alte articole in aceasta categorie

AJUTOR MAXIM DE 1,5 MILIOANE EURO/FERMĂ pentru FERMELE ZOOTEHNICE!

AJUTOR MAXIM DE 1,5 MILIOANE EURO/FERMĂ pentru FERMELE ZOOTEHNICE!

24 februarie 2021 - 10:45

AJUTOARE EUROPENE 2021-2022! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că a alocat 760 de milioane de euro, pentru cei doi ani de tranziție 2021-2022, pentru ajutoarele acordate fermierilor pentru investiții în exploatațiile agricole. Ajutorul pentru achiziții simple de utilaje agricole și de irigații se ridică la 350.000 de euro, iar ajutorul maxim pentru investiții în ferme zootehnice, legume în spații protejate, cooperative este de 1,5 milioane de euro, a spus șeful MADR.

Mai multa distractie la tuns iarba in propria curte

Mai multa distractie la tuns iarba in propria curte

09 februarie 2021 - 15:34

Un gazon bine intretinut este intotdeauna o priveliste binevenita, si niciodata mai mult decat acum.- Mannheim, 21 ianuarie 2021

Un NOU RECORD pentru industria germană a mașinilor agricole

Un NOU RECORD pentru industria germană a mașinilor agricole

09 februarie 2021 - 13:14

Producătorii de utilaje agricole și tractoare din Germania au realizat vânzări record în ultimul an. Cu o creştere a producției de 5% şi un total de până la 9 miliarde de euro, industria constructoare de maşini agricole a atins un nou record istoric, chiar în anul COVID-19, aşa cum se arată într-un comunicat al Federaţiei germane de inginerie, secţiunea pentru maşini agricole (VDMA - Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau).

John Deere NU va participa la AGRITECHNICA 2021

John Deere NU va participa la AGRITECHNICA 2021

05 februarie 2021 - 11:24

Conform tradiţiei, cel mai mare târg din lume pentru utilaje agricole, Agritechnica, urmează să aibă loc în perioada 14-20 noiembrie 2021. Organizatorul expoziției, DLG (Societatea Germană pentru Agricultură) așteaptă mai mult de 2.000 de expozanți în Hanovra, iar mulţi producători de maşini agricole şi-au anunţat deja participarea. În aceste condiţii, John Deere, unul dintre liderii mondiali în domeniu, tocmai a anunţat că nu va participa la următoarea ediție Agritechnica datorită pandemiei COVID.

MESAJ URGENT APIA PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ URGENT APIA PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 ianuarie 2021 - 22:01

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

CÂT VALOREAZĂ FERMELE DIN ROMÂNIA: 95% DIN EXPLOATAŢII, SUB 8.000 EURO!

CÂT VALOREAZĂ FERMELE DIN ROMÂNIA: 95% DIN EXPLOATAŢII, SUB 8.000 EURO!

11 ianuarie 2021 - 14:25

FERMIER SĂRAC, FERMIER BOGAT. Dimensiunea economică medie a exploaţiilor agricole din România este de aproape zece ori mai mică decât în UE. Avem 1.600 de ferme care valorează mai mult de jumătate de milion de euro, dar peste 2,3 milioane de exploataţii care nu fac nici 2.000 euro, relevă datele dintr-un document oficial al Ministerului Agriculturii.

YOHT - Un nume nou în industria anvelopelor off-road

YOHT - Un nume nou în industria anvelopelor off-road

08 ianuarie 2021 - 10:53

Yokohama Off-Highway Tyres (YOHT) este noua identiate sub care vor fi prezentate global brandurile de anvelope Alliance, Galaxy și Primex, după ce la nivel corporativ Alliance Tire Group (ATG) a dispărut. Prin această mişcare, Yokohama Rubber Co. proprietarul ATG, doreşte consolidarea activitățiilor sale globale de anvelope off-road într-o singură entitate.

A murit HELMUT CLAAS, PIONIER al UTILAJELOR AGRICOLE

A murit HELMUT CLAAS, PIONIER al UTILAJELOR AGRICOLE

07 ianuarie 2021 - 13:40

Helmut Claas, pentru o perioadă lungă director general, preşedinte al Consiliului de supraveghere şi preşedinte al Comitetului acţionarilor grupului CLAAS, a decedat pe 5 ianuarie 2021, la vârsta de 94 de ani.

Un nou model de top în familia Tempo L de la Väderstad

Un nou model de top în familia Tempo L de la Väderstad

17 decembrie 2020 - 12:48

După semănătoarea Tempo L24 lansată în 2018, Väderstad anunţă acum intrarea în producţie a celei mai mari semănătoare din acestă gamă - Tempo L32, cu distanţa dintre rânduri de 375mm şi 32 de secţii de semănat alimentate direct dintr-un buncăr de 3.000 de litri. Pentru a gestiona distanța mai mică dintre secţiile de semănat, producătorul suedez a plasat alternativ fiecare a doua secţie de semănat pe altă bară de semănat şi, de asemenea, a fost proiectat un unghi mai îngust între brăzdare şi discurile de semănat.

Au crescut vânzările de tractoare agricole în SUA şi Canada

Au crescut vânzările de tractoare agricole în SUA şi Canada

15 decembrie 2020 - 19:05

Vânzările de tractoare agricole și combinate autopropulsate au continuat să crească în SUA şi în noiembrie 2020, iar în Canada s-au vândut mai multe tractoare mici și mijlocii, conform celor mai recente date furnizate de Asociația producătorilor de echipamente (AEM). Astfel, vânzările totale de tractoare agricole din S.U.A. au crescut cu 41% în noiembrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce vânzările de combine autopropulsate au crescut cu 33,1%.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Prietenie

Prietenie
Doi scoţieni se întâlnesc pe stradă. Detalii