Adama
Agreena
AGRICOVER

Krone își extinde portofoliul cu două noi combine seria Big X

Publicat: 26 septembrie 2022 - 13:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Spelle, 20 septembrie 2022 - Krone își extinde gama de combine de furaje în categoria de mare putere de la 980 la 1080 CP. Cele două modele Big X 980 și Big X 1080 sunt cele mai recente membre ale seriei de la 680 la 1180.

Compania, cu mulți ani de experiență în materie de combine de furaje puternice, răspunde astfel cererii globale în creștere în segmentul de 900 până la 1100 CP.

Combina Big X 1180, în prezent cea mai puternică mașină agricolă din lume, cu 1156 CP, s-a comportat foarte bine pe piață de la debutul ei în 2018. Ca și ea, cele două noi modele Big X de tip 980 și 1080 sunt propulsate de un motor Liebherr V12, care, printre altele, are succes datorită conceptului de motor favorabil din punct de vedere practic. Acest lucru înseamnă că intervalele de întreținere pentru ulei, filtre și supape sunt necesare doar la fiecare 1000 de ore de funcționare. Este de la sine înțeles că toate modelele Big X din această serie (numai cu posttratare a gazelor de eșapament SCR) sunt conforme cu normele de emisii nivel V/Tier 4f.

Krone Big X 1_b

Un alt argument forte: cele două noi combine de furaje Krone dispun, de asemenea, de funcția modificată PowerSplit. PowerSplit înseamnă putere individuală a motorului care poate fi reglată opțional, în funcție de necesități, prin simpla apăsare a unui buton: cei care nu au nevoie de întreaga putere a modelului Big X pot lucra în modul economic Eco-Power datorită opțiunii PowerSplit. Aici pot fi setate diferite clase de putere. Acest lucru permite conducătorului să reacționeze individual la diferite condiții de operare. Avantajele acestei tehnici: economie de combustibil și creșterea eficienței.

În cazul în care este necesară puterea maximă, șoferul selectează modul X-Power. În funcție de setare, mașina schimbă automat și fără trepte între diferitele puteri ale motorului. Acest lucru face ca șofatul zilnic să fie mult mai confortabil și mai eficient.

De asemenea, disponibil: Gestionarea opțională a turației motorului este o altă funcție utilă; cu acest sistem, consumul de combustibil poate fi redus prin reducerea automată a turației motorului (de ex. la schimbarea remorcii de transport).

Krone Big X 2_b


Detalii inovatoare - pentru confort maxim și cea mai bună performanță


De-a lungul ultimelor decenii, Krone a dezvoltat un număr mare de inovații în materie de tocătoare și caracteristici unice și practice. Printre cele mai remarcabile caracteristici se numără, de exemplu, conceptul inovator al fluxului de material cu șase tamburi de pre-comprimare, masivul tambur de tocare și cel mai mare zdrobitor disponibil pe piață, OptiMaxx 305. Acesta din urmă, cu suprafața sa mare de prelucrare, asigură o prelucrare intensivă a cerealelor și a tulpinilor. Conceptul VariStream este, de asemenea, unic: fundul suspendat al tamburului de tocare și peretele cu arc al acceleratorului de furaj garantează o funcționare continuă, fără blocaje, chiar și în cazul unei alimentări neuniforme a recoltei. Acest lucru permite ca Big X să fie mai bine utilizat la limită și, de asemenea, necesită mai puțină motorină pe oră.

La fel de practic este și Krone VariLOC - un angrenaj în roata de transmisie a tamburului de tocare care face din Big X un utilaj multifuncțional flexibil. Prin simpla schimbare a turației tamburului de la 1250 la 800 rpm, gama de tocare al tamburului de tocare poate fi mărit cu până la 50 %. Cu acest sistem inteligent, șoferul poate varia în mod flexibil și rapid între tăierea scurtă și cea lungă. 

Funcții deosebit de populare în combinele de furaje Krone sunt cabina reglabilă pe înălțime sau sistemul XtraPower, unic la nivel mondial, care permite conducătorului să rezerve pur și simplu mai multă putere a motorului online pentru o perioadă limitată de timp. Aici se poate alege între XtraPower 100 (Big X 980 și 1080) și XtraPower 200 (Big X 980).

Senzorul NIR Control dual, introdus recent, este util și economic. Acesta poate fi utilizat pentru a măsura și documenta compoziția furajului timpul recoltării de iarbă, porumb și siloz din plante întregi. Senzorul, care a fost recunoscut de mai multe ori de către DLG (Societatea Germană pentru Agricultură), poate fi utilizat atât la utilizarea Big X, cât și la împrăștierea îngrășămintelor lichide cu tehnologia Zunhammer.

Nu în ultimul rând, noile mașini Big X 980 și Big X 1080 sunt echipate cu SmartConnect ca dotare standard; această unitate de telemetrie oferă colectarea și transmiterea datelor mașinii în timp real. În acest fel, datele înregistrate pot fi afișate în sistemul Krone SmartTelematics și/sau transferate către o varietate de sisteme de gestionare a fermei prin intermediul agrirouterului.

Krone Big X 3_b


Modelele Big X cu motor V12 pe scurt:


Nou: Big X 980              720 kW / 979 CP

Nou: Big X 1080            790 kW / 1074 CP

Big X 1180 (din 2018)    850 kW / 1156 CP

Vizualizat: 1251 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Bine ați venit la Ferma de Cerbi din Poiana Neamțului!

Vă invitâm la o scurtă prezentare realizată de Daniel Stoica din care veți afla cum să deosebiți Căprioarele de Ciute și multe alte informații interesante despre Cerbi.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii