Adama
Agreena
AGRICOVER

Grimme achiziționează compania poloneză Agrarada

Publicat: 30 iunie 2023 - 14:13
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Achiziția dealerului polonez de mașini agricole crește prezența Grupului Grimme într-una dintre cele mai importante regiuni de cultivare a cartofilor și legumelor din Europa. Cu sediul la Brzezimierz, lângă Wroclaw (Polonia), Agrarada a fost înființată în 1999 de către Johan Kruijthoff şi s-a specializat încă de la început în comercializarea și repararea echipamentelor pentru cultura cartofilor, legumelor și sfeclei, iar Grimme a fost unul dintre primii furnizori ai companiei poloneze.

Grimme - peste 20 de ani de parteneriat de succes cu Agrarada

„Polonia este una dintre cele mai importante regiuni de cultivare a cartofilor și legumelor din Europa, iar această achiziție ne va permite să ne creștem în continuare prezența pe piață”, a spus Sebastian Talg, Managing Director al GRIMME Landmaschinenfabrik. "Clienții polonezi și ucraineni pot continua să se bazeze pe vânzările competente, service de încredere și furnizarea promptă de piese de schimb. Vom face, de asemenea, o ofertă de angajare continuă tuturor celor 20 de angajați", a adăugat dr. Michael Tönnies, Managing Director al Grimme Grup.

„Întotdeauna am pus multă inimă și suflet în companie și suntem bucuroși că Grimme continuă și dezvoltă compania. Personalul noastru este familiarizat cu Grimme și știe că va avea un viitor pozitiv” au declarat fondatorul Johan Kruijthoff și co-partenerul Arek Brzyski.

GRIMME_Agrarada_b

Grimme activează în Polonia de peste 40 de ani și în 2010 și-a fondat propria companie de vânzări și service în Środa Wielkopolska, la 30 km sud-vest de Poznan. Cei opt angajați de la Grimme Polonia sunt responsabili pentru partenerii locali de vânzări și service și formează o interfață puternică cu fabrica din Damme (Germania) și cu partenerii premium locali.

Agrarada a fost fondată în 1999 de Johan Kruijthoff, un olandez care era deja foarte intens implicat în cultivarea cartofilor în țara sa natală. Unul dintre primii săi angajați, Arek Brzyski, a devenit co-partener în companie în 2004. Astăzi, 20 de angajați lucrează pentru dealerul de mașini agricole, care comercializează și piese de schimb online din 2017. Agrarada vinde mașini agricole şi în Ucraina din 2000 și și-a deschis o sucursală în Korchiv (Regiunea Lviv) în 2019.

Vizualizat: 1217 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Bani apicultori termen APIA august 2023!

Bani apicultori termen APIA august 2023!

Până pe data de 4 august 2023 se pot depune la APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cererile de plată şi documentele doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2023 din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din FEGA şi de la bugetul de stat.

Ce a descoperit o investigație despre micii fermieri și marii fermieri!

Ce a descoperit o investigație despre micii fermieri și marii fermieri!

O investigație realizată de 6 instituții media din Europa, printre care și Libertatea și Politico, descrie influența puternică a organizației Copa-Cogeca asupra politicilor agricole europene. Una dintre probleme este că organizația, cu strânse legături politice la Bruxelles, reprezintă aproape exclusiv interesele marilor afaceri agricole, în dezavantajul micilor fermieri.

La cererea ciobanilor, Ministerul Agriculturii a schimbat termenul pentru plata subvenției APIA mare la oi/capre!

La cererea ciobanilor, Ministerul Agriculturii a schimbat termenul pentru plata subvenției APIA mare la oi/capre!

Solicitarea Asociației Profesionale a Ciobanilor din România transmisă ministrului agriculturii nu a rămas fără răspuns. APC cerea ca termenul pentru depunerea adeverințelor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru sprijin cuplat ovine să fie prelungit cu o lună. Termenul inițial era 1 iulie 2023, iar oierii nu ar fi reușit să-l respecte din pricina încurcăturilor produse de vârsta berbecilor.

Semănătoarea autonomă Horsch RO G 500

Semănătoarea autonomă Horsch RO G 500

Horsch a ales expoziţia internaţională Bahia Farm Show, din Brazilia (Luís Eduardo Magalhães, Bahia), pentru a prezenta lumii noul său concept de semănătoare autonomă, Horsch RO G 500. Proiectul, început în urmă cu 20 de ani, a devenit în sfârșit realitate datorită evoluției informaticii, a senzorilor și a altor tehnologii de ultimă oră în domeniul vehiculelor autonome.

HORSCH investește în Brazilia

HORSCH investește în Brazilia

Producătorul german a construit și deschis o nouă fabrică în Curitiba (Brazilia). Noua hală a fabricii are o suprafață acoperită de cca. 35.000 mp, iar întrega platformă a unităţii de producţie are 16 hectare. În noua hală se află, printre altele, linia de asamblare pentru semănătoarea cu un rezervor pentru cereale, linia pentru producţia echipamentelor de cultivat terenul, dar și pentru tehnologia de îngrijire a culturilor.

Alte articole in aceasta categorie

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

18 iulie 2024 - 13:00

Fermierul Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici Arad, a declarat astăzi că a obținut producții record la hectar anul acesta, rentabile, astfel încât și-a răsplătit angajații. Ziua de muncă în fermele conduse de Muscă este plătită cu 600 de lei.

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

11 iulie 2024 - 17:01

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat astăzi Lista proiectelor depuse aferente submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, P4.1.1 „Achiziții simple de utilaje agricole la nivelul fermei (vegetal)”, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, etapa 1, sesiunea 01/ 2024.

Un fermier din Timiş are un tractor unic în România, de 400.000 de euro!

Un fermier din Timiş are un tractor unic în România, de 400.000 de euro!

09 iulie 2024 - 20:29

Primul tractor autonom din lume și-a făcut intrarea într-o fermă din Vestul țării. Funcționează după principiul "click and play" şi nu are nevoie de un om în cabină. De fapt, nici nu are cabină. Tractorul costă aproape 400.000 de euro și a stârnit deja curiozitatea fermierilor vecini.

Plată subvenție APIA termen 31 iulie 2024!

Plată subvenție APIA termen 31 iulie 2024!

09 iulie 2024 - 19:17

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii, crescătorii de animale că au termen până la 31 iulie 2024 inclusiv, să depună cererile de plată aferente trimestrului II 2024, pentru schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina folosită în agricultură.

Anunț AFIR de ULTIMĂ ORĂ pentru fermierii interesați de acest ajutor!

Anunț AFIR de ULTIMĂ ORĂ pentru fermierii interesați de acest ajutor!

02 iulie 2024 - 10:26

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță epuizarea fondurilor disponibile pentru investiții în dotarea cu utilaje și echipamente performante pentru toate tipurile de culturi, exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, finanțate prin submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Anunț ASTĂZI: Data de la care se dă ajutor achiziție tractoare, utilaje agricole!

Anunț ASTĂZI: Data de la care se dă ajutor achiziție tractoare, utilaje agricole!

20 iunie 2024 - 18:34

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare pentru achiziții simple de utilaje agricole, prin submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Investițiile în agricultură au crescut cu 3,2% în acest an!

Investițiile în agricultură au crescut cu 3,2% în acest an!

12 iunie 2024 - 12:39

Investiţiile nete în economie au crescut în primul trimestru din 2024 cu 6,7% faţă de perioada similară a anului trecut, la un total de 34,6 miliarde lei, arată datele Institutul Naţional de Statistică (INS) publicate pe 12 iunie.

Cerințele minime care vă pot lăsa fără ajutorul de 70.000 de euro!

Cerințele minime care vă pot lăsa fără ajutorul de 70.000 de euro!

10 iunie 2024 - 20:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) informează care sunt cerințele minime de eligibilitate care trebuie respectate pentru a primi ajutorul de maximum 70.000 de euro pe proiect pentru instalarea tinerilor fermieri.

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii