La jumătatea lunii decembrie 2012, organizatorii expoziţiei AgriPlanta s-au întâlnit cu firmele participante, în cadrul primului workshop dedicat celei de-a treia ediţii care se va derula în perioada 6-9 iunie 2013 în aceeaşi locaţie, la Fundulea, judeţul Călăraşi.
Workshopul s-a desfăşurat pe două grupe de lucru simultan, fiecare grupă reprezentând principalele categorii de expozanţi: „maşini agricole”, întâlnire moderată de Corina Mareş şi de Ovidiu Ranta, reprezentant al USAMV Cluj-Napoca, şi „producători de seminţe şi pesticide”, grup de lucru condus de Wilfried Wolf, din partea DLG International, şi de Mihai Berca, de la USAMV Bucureşti.
Pentru ediţia din 2013, organizatorii au gândit o nouă structură, pentru a atrage vizitatori în partea de demonstraţii cu maşini şi utilaje agricole, deoarece s-a ajuns la concluzia că oamenii preferă să vadă ultilajele în lucru, nu doar expuse. Pentru o promovare adecvată, firmele participante la demonstraţii trebuie să informeze organizatorii cu o lună înainte cu ce utilaje se vor prezenta.
Pentru producătorii de seminţe şi pesticide principalele probleme ridicate au vizat rotaţia culturilor, foarte greu de realizat în condiţiile menţinerii aceleiaşi locaţii pe termen lung. „Expozanţii au posibilitatea să-şi semene, să aibă grijă de lotul pe care l-au închiriat, să facă protecţia plantelor. Noi, ca organizatori, nu ştim ce tratamente s-au folosit pe lotul respectiv. Şi atunci este foarte greu să avem în fiecare an loturi de calitate. Acesta este unul dintre motivele pentru care expoziţia nu poate să rămână mai mulţi ani pe aceeaşi locaţie”, a explicat Corina Mareş, director general al DLG Intermarketing, organizatorul târgurilor Agriplanta şi Agraria.
Noutăţile ediţiei din 2013 le puteţi citi în numărul din luna ianuarie 2013 al revistei Ferma.