Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

AGCO investește în tehnologiile viitorului

Publicat: 20 decembrie 2021 - 13:29
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

AGCO a cumpărat 2,9% din capitalul social al Greeneye Technology şi 2,53% din capitalul social al dezvoltatorului Apex.AI. Greeneye Technology este o companie israeliană care a dezvoltat un sistem de pulverizare de precizie bazat pe inteligența artificială pentru detectarea și pulverizarea individuală a buruienilor, la viteze de până la 20 km/oră. Apex AI dezvoltă software certificat pentru mobilitate şi vehicule fără şofer.

Greeneye Technology - pulverizare punctuală

Conceput pentru a fi integrat la orice marcă şi dimensiune de pulverizator, sistemul Greeneye utilizează o combinație de inteligență artificială și învățare automată profundă pentru detectarea și pulverizarea în timp real a buruienilor din culturi ("verde pe verde") cu o precizie declarată de 95,7%.

Fondată în 2017 la Tel Aviv, Greeneye a lansat tehnologia de pulverizare cu precizie în luna octombrie a acestui an. AGCO, compania "mamă" a Fendt, Massey Ferguson și Valtra, nu este singurul investitor în recenta rundă de finanțare de 22 de milioane de dolari, care include și investiții ale Syngenta.

Banii vor fi folosiți pentru a sprijini lansarea comercială în SUA în 2022 și extinderea sa în întreaga Americă de Nord în 2023. De asemenea, vor fi dezvoltate capacitățile analitice ale tehnologiei și pentru a extinde utilizarea acesteia pentru noi inputuri și culturi. Greeneye intenționează să dubleze numărul membrilor echipei sale de cercetare și dezvoltare din Israel și al echipei sale de vânzări și operațiuni din SUA.

Greeneye_b 

Apex.AI - software pentru vehicule autonome

Apex.AI s-a diferențiat prin produsele sale software care uşurează implementarea de către furnizorii de soluții a programelor esenţiale pentru siguranța vehiculelor rutiere și off-road. Bazat pe un software open-source dovedit, software-ul Apex.AI permite clienților săi să se concentreze pe dezvoltarea de aplicații cu valoare adăugată, în timp ce programele Apex.AI oferă o infrastructură de dezvoltare puternică.

Apex.AI a lansat primul său produs premiat destinat vehiculelor fără șofer - Apex.OS, în 2020 și a obținut certificarea funcțională de siguranță în timp record. De asemenea, Apex.AI a lansat Apex.Middleware - un program care integrează toate nevoile de comunicare ale vehiculelor și permite viitoare implementări destinate vehiculelor semiautonome sau fără șofer.

Vizualizat: 1734 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Comunicat APIA ASTĂZI: Noi plăți pentru fermieri, crescători de animale!

Comunicat APIA ASTĂZI: Noi plăți pentru fermieri, crescători de animale!

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că efectuează plata aferentă ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantitățile de motorină utilizate în perioadele 01.07. – 30.09.2021 (trimestrul III/2021), în conformitate cu prevederile HG nr. 1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

BouMatic se extinde prin achiziția SAC Group

BouMatic se extinde prin achiziția SAC Group

Producătorul american cu sediul global în Madison (Wisconsin, SUA) a anunţat achiziția SAC Group (Danemarca). Această achiziție demonstrează angajamentul continuu al BouMatic de a oferi clienților săi din întreaga lume cele mai bune soluții şi sisteme complete pentru muls. BouMatic şi SAC au în comun multe valori cheie, aşa cum sunt accentul pus pe calitatea laptelui, sustenabilitate, bunăstarea animalelor și economia fermierilor. În continuare, SAC va funcționa ca o filială deținută integral de BouMatic.

ANSVSA și samsarii!

ANSVSA și samsarii!

Cei de la ANSVSA ar trebui să răspundă în fața țării că nu și-au făcut treaba, amenință ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, care critică dur declarațiile făcute de actuala conducere a Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) referitoare la existența a 20.000 de samsari care se dau drept mici fermieri.

Să-i interzici țăranului să hrănească porcii cu resturi din gospodărie, înseamnă c-ai aterizat de pe altă planetă!

Să-i interzici țăranului să hrănească porcii cu resturi din gospodărie, înseamnă c-ai aterizat de pe altă planetă!

Am întrebat la toate întâlnirile pe care le-am avut: spunem că această gospodărie ţărănească ar putea fi un pericol de propagare a pestei, dar cum se explică faptul că în fermele comerciale unde sunt măsuri de biosecuritate draconice şi care trebuie respectate apare pesta? Critică ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu absurdul regulilor de biosecuritate impuse gospodăriilor țărănești de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentului.

UTILBEN vă oferă soluții complete pentru agricultură

UTILBEN vă oferă soluții complete pentru agricultură

Compania UTILBEN este alături de dumneavoastră, fermierii din România, cu cele mai bune soluții în materie de utilaje și echipamente agricole. De 15 ani, accentul cade pe afaceri făcute cu integritate și caracter, iar fondatorii UTILBEN, soții Ruben și Oana Marian, au construit o companie care să îi ofere fermierului român tot ce are nevoie: utilaje performante, echipamente fiabile, service specializat, piese de schimb multi-brand și tehnicieni experimentați.

Tractorul Kubota de la Alpha Bank merge la Zalău

Tractorul Kubota de la Alpha Bank merge la Zalău

Nu aduce anul ce aduce campania “APIA SAPS şi AGRO IMM INVEST”, derulată de Alpha Bank Romania în vara acestui an. Un tractor Kubota B1181 va merge în Zalău, judeţul Sălaj. Cine sunt câştigătorii?

Case IH și New Holland anunță parteneriate cu MacDon Industries

Case IH și New Holland anunță parteneriate cu MacDon Industries

În comunicate de presă separate, cele două companii au anunțat încheierea unor parteneriate cu MacDon Industries privind fabricarea și distribuția de headere cu benzi transportoare (draper) personalizate pentru combinele proprii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii