Adama
Vinasa Rompak

750.000 buldoexcavatoare JCB!

Publicat: 03 martie 2020 - 15:46
Comenteaza   | Video 1 2 3 4   | Print | Trimite unui prieten

La începutul lunii martie (03.03.2020) buldexcavatorul cu numărul 750.000 a ieşit de pe linia de producţie a fabricii JCB din Rocester (Staffordshire, Anglia), acolo unde acum aproape 70 de ani era fabricat primul "retroexcavator" JCB.

În 1953, fondatorul companiei, Joseph Cyril Bamford, a început să producă buldoexcavatoarele JCB, despre care spunea că a creat "pentru prima dată, o singură mașină care combină o lopată în față și un braț în spate". În primul său an complet de producție (1954) au fost produse doar 35 mașini și a fost nevoie apoi de mai mult de 20 de ani pentru a produce primele 50 mii unităţi, iar în decembrie 2012 JCB a sărbătorit fabricarea a 500 mii buldoexcavatoare, cu o maşină din seria JCB 5CX. Acum JCB produce buldoexcavatoare în Marea Britanie, India, Brazilia și SUA.

Comentând evenimentul, președintele JCB, lord Bamford, CEO JCB şi fiul fondatorului JCB, a spus: „una dintre cele mai vechi amintiri ale copilăriei mele a fost să urmăresc cum au fost produse primele noastre buldoexcavatoare la Rocester și este incredibil să mă gândesc că acum am fabricat 750.000.” Buldoexcavatorul cu numărul 750.000 este o ediție specială a celui mai recent model JCB 3CX.

JCB 750mii_b

Foto: Buldoexcavatorul JCB 5CX cu numărul 750.000. Nihal Dhillon; Phil Starbuck; John Plant; Lord Bamford, CEO JCB; Shannon Ramczykowski; Keith Bloor (de la stânga la dreapta)

 De la albastru și roșu la „galben JCB”

Primul "retroexcavator" al companiei a fost modelul JCB Mark I; după care a urmat seria Hyddra-Digga, în 1956. Primele mașini JCB au avut culoarea albastru și roșu. Abia în 1960, odată cu lansarea seriei grele JCB 4, culoarea specifică "galben JCB" şi-a făcut apariția.

Gama de buldoexcavatoare JCB 3 a intrat în producție în 1961 şi a fost urmată de JCB 3C (1963) și JCB 3CII (1967) care a rămas în producție în următorii 13 ani.

În 1980, după o investiție de 24 milioane lire sterline în unitatea de producţie din Rocester, a fost lansată gama JCB 3CX, despre care compania britanică susține „a fost adevăratul catalizator pentru creșterea vânzărilor de buldoexcavatoare și pentru JCB”.

Evoluţia rapidă a maşinilor JCB, până la generaţia actuală de buldoexcavatoare se remarcă printr-o serie de caracteristici precum implementarea sistemului automat de stabilizare pe teren şi sistemul Smooth Ride și TorqueLock, care reduc consumul de combustibil cu până la 25%.

Joseph Cyril Bamford Excavators Ltd. este binecunoscut şi pentru încărcătoarele telescopice, iar din anul 1990 compania a început să fabrice tractoarele JCB Fastrac. Anul trecut, un tractor din seria JCB 8000 a stabilit recordul mondial de viteză.

Vizualizat: 7451 | Video Video 1 2 3 4 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

2.
Play JCB Fastrac seria 8000

JCB Fastrac seria 8000

30 noiembrie 2019
3.
Play JCB la Agritechnica 2013

JCB la Agritechnica 2013

04 decembrie 2013

Citeste si:

(FOTO) Revoluţia JCB: Primele încărcătoare telescopice cu transmisie DualTech VT

(FOTO) Revoluţia JCB: Primele încărcătoare telescopice cu transmisie DualTech VT

În cadrul unei întâlniri internaţionale cu presa, la care a fost prezentă şi Revista Ferma, JCB a lansat noua gamă de încărcătoare telescopice AGRI Pro Loadall cu transmisie dublă - DualTech VT - tehnologie folosită pentru prima dată în lume şi proiectată special pentru stivuitoarele telescopice agricole. Transmisia Dual Tech combină cele mai bune caracteristici ale transmisilor Powershift și hidrostatice.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii