KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Gorj: Terenurile a peste 4.100 de fermieri sunt cuprinse în controlul prin teledetecţie

Publicat: 12 august 2011 - 10:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierilor gorjeni le sunt verificate terenurile agricole pentru care au solicitat subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj .

Verificarea se face prin teledetecţie de reprezentanţii instituţiei, procedeu aplicat pentru a fi eliminate suspiciunile cu privire la faptul că, de multe ori, suprafeţele declarate nu corespund cu cele din documentele aflate în evidenţa APIA.

Potrivit directorului adjunct al APIA Gorj, Mihai Versin, măsura de control prin teledetecţie a fost dispusă de la centru şi vizează, la nivel judeţean, un număr de 4.127 de fermieri, din care 1.387 au pachete de agro-mediu. Controalele trebuie finalizate până la sfârşitul lunii august, iar pentru a face faţă numărului mare de terenuri, conducerea instituţiei a apelat la ajutorul unor echipe din alte judeţe. Verificările vizează îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate privind Măsura 214 specifică agro-mediului.

„Avem de verificat, până la sfârşitul lunii, un eşantion de 4.127 fermieri. Cei cu pachete de agro-mediu sunt în număr de 1.387, acestea fiind poziţionate pe parcele, numărul total al parcelelor fiind de circa 6.000. Vom verifica parcelele din Polovragi, Baia de Fier, Novaci, Bumbeşti-Piţic, Prigoria, Bumbeşti-Jiu, Crasna, Muşeteşti şi Săcelu. Deoarece numărul fermierilor este foarte mare, iar timpul scurt, am solicitat ajutorul colegilor din judeţul Olt, de unde am atras opt echipe, dar cred că vor veni şi din alte judeţe”, a declarat, Mihai Versin.

Terenuri agricole_b

În cazul în care sunt depistaţi fermieri care au declarat suprafeţe false când şi-au depus dosarele pentru obţinerea subvenţiei, aceştia riscă să returneze banii primiţi până la momentul controlului, a menţionat directorul adjunct al APIA Gorj.
Agerpres

Vizualizat: 2578 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA dă adeverinţe pentru credite în contul banilor pe suprafaţă pe 2011

APIA dă adeverinţe pentru credite în contul banilor pe suprafaţă pe 2011

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început să elibereze adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plăţi pe suprafaţă aferente anului 2011 care vor să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu APIA.

Florin Faur (APIA): Reducerea ratei erorilor, obiectiv prioritar

Florin Faur (APIA): Reducerea ratei erorilor, obiectiv prioritar

Principalul obiectiv al instituţiei APIA este diminuarea ratei erorilor în gestionarea cererilor de plată ale fermierilor pentru schemele de sprijin pe suprafaţă, a declarat Florin Faur, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii