KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Subvenţia necuvenită se returnează, fermierii sunt obligaţi să înapoieze banii

Publicat: 29 septembrie 2011 - 11:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii maramureşeni care au încasat plăţi necuvenite de la APIA vor fi obligaţi să returneze banii.

Potrivit declaraţiilor lui Ioan Brânzei, director adjunct al APIA Maramureş, 371 de fermieri au încasat plăţi necuvenite pe terenuri care nu mai apăreau ca utilizabile la ultimele verificări.
„A fost demarată deja procedura de recuperare a debitelor. E vorba de banii acordaţi sub formă de subvenţii pentru agricultură. Situaţia e neplăcută, însă legea trebuie respectată”, a spus Ioan Brânzei.

Până în prezent, peste 36.000 de fermieri au solicitat subvenţii în agricultură, cu aproape 1.000 de persoane mai mult decât în 2010.

Majoritatea fermierilor au solicitat prima anuală pentru suprafaţa agricolă deţinută, dar şi compensaţii pentru zone defavorizate sau plăţi de agromediu pentru mai bine de 120.000 de hectare de pajişti, practici agricole tradiţionale sau culturi verzi.

Bani_b

Comparativ cu anul trecut, în 2011 numărul fermierilor care au solicitat subvenţii pentru agricultură a crescut cu 989 de persoane, iar suprafaţa pentru care se solicită plata unică totalizează 163.782 de hectare.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 3741 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Raport: Sprijinul UE pentru producătorii de lapte afectează ţările în curs de dezvoltare

Raport: Sprijinul UE pentru producătorii de lapte afectează ţările în curs de dezvoltare

Potrivit unui raport al organizaţiei neguvernamentale ActionAid, citat de Eubusiness, subvenţiile Uniunii Europene continuă să-i afecteze pe producătorii de lapte din ţările în curs de dezvoltare, în ciuda reformelor recente menite a evita distorsionarea comerţului internaţional şi a preţurilor produselor agricole.

Cioloş susţine subvenţionarea băncilor de alimente

Cioloş susţine subvenţionarea băncilor de alimente

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, susţine menţinerea subvenţiilor europene pentru băncile de alimente destinate celor mai defavorizaţi dintre cetăţenii Uniunii Europene, solicitând statelor membre să pună capăt blocajului existent.

Plafonarea subvenţiilor pentru mariile exploataţii agricole va fi un eşec

Plafonarea subvenţiilor pentru mariile exploataţii agricole va fi un eşec

Prim-vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală din Parlamentul European, Rareş Niculescu (PDL), a declarat că, în opinia sa, plafonarea subvenţiilor europene către fermele mari în perspectiva financiară a anului 2020 este „un eşec”.

Cel mai sprijinit agricultor din lume – fermierul elveţian

Cel mai sprijinit agricultor din lume – fermierul elveţian

În majoritatea ţărilor membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), subvenţiile pentru agricultură au scăzut, dar cu toate acestea fermierii elveţieni sunt cei mai sprijiniţi agricultori din lume, se arată în raportul OCDE privind politicile agricole, publicat în urmă cu două zile la Geneva.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii