KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

APIA: Fermierii pot solicita până la 31 octombrie plata primelor de asigurare

Publicat: 04 octombrie 2011 - 14:54
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii care au încheiat contracte de asigurare pentru culturi şi animale pot solicita Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), până la 31 octombrie, plata ajutorului de stat acordat de Guvern, privind plata primelor de asigurare.

Astfel, cererile de solicitare a ajutorului de stat în agricultură privind plata primelor de asigurare se depun, până la data de 31 octombrie 2011, la centrele APIA judeţene. Ajutorul de stat se referă la poliţele de asigurare încheiate cu societăţile de asigurare-reasigurare plătite, pentru culturile înfiinţate în primăvara anului 2011 (plantaţii de pomi, arbuşti fructiferi, de hamei şi de vii).

Fermierii vor primi ajutor de stat sub formă de rambursare a unei cote procentuale din costul primelor de asigurare plătite de către producătorii agricoli. Sprijinul pentru asigurarea producţiei agricole reprezintă acest ajutor de stat prin care se subvenţionează 50% sau 70% din prima de asigurare în funcţie de riscurile asigurate. Suma alocată a fost de peste 41,5 milioane lei. Numărul de beneficiari înregistraţi până la jumătatea anului 2011 a fost de peste de 5400.
Beneficiarii ajutorului de stat sunt întreprinderile mici şi mijlocii care desfăşoară activitate în domeniul producţiei agricole primare.

Cererile se depun însoţite de următoarele documente:
•    centralizatoarele poliţelor de asigurare,
•    dovadă cont activ trezorerie,
•    declaraţia pe propria răspundere cu privire la încadrarea beneficiarului în una dintre categoriile: microîntreprindere sau întreprindere mică ori mijlocie,
•    certificatul de înregistrare conţinând numărul de ordine din Registrul Comerţului şi codul unic de înregistrare atribuit de Ministerul Finanţelor Publice.

Se vor mai depune la dosar şi poliţele de asigurare încheiate pentru culturile agricole, documentele de plată a primelor de asigurare aferente acestora, documentul din care să reiasă că obiectul de activitate îl constituie exploatarea terenurilor agricole, precum şi copia cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul respectiv, înregistrată la APIA, din care rezultă structura culturilor agricole.

Vizualizat: 4282 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA: Cererile pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole ecologice se depun până la 17 octombrie

APIA: Cererile pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole ecologice se depun până la 17 octombrie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că, până la data de 17 octombrie 2011 inclusiv, se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.

APIA: Cererile de ajutor de stat privind bunăstarea păsărilor şi porcinelor se depun până în 15 octombrie

APIA: Cererile de ajutor de stat privind bunăstarea păsărilor şi porcinelor se depun până în 15 octombrie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) reaminteşte că, între 1 şi 15 octombrie, potenţialii beneficiari pot depune cererile pentru ajutorul de stat privind bunăstarea păsărilor şi porcinelor, aferente perioadei 16 octombrie 2011 - 15 octombrie 2012.

APDRP: Noi coeficienţi de calcul al UDE, pentru trei măsuri

APDRP: Noi coeficienţi de calcul al UDE, pentru trei măsuri

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) noii coeficienţi de calcul al Unităţii de Dimensiune Economică (UDE). Aceştia se vor aplica începând cu sesiunea din noiembrie 2011, pentru Măsura 112, iar în cazul  Măsurii 121 şi al Măsurii 141 noii coeficienţi se vor aplica începând cu prima sesiune din anul 2012.

Subvenţia necuvenită se returnează, fermierii sunt obligaţi să înapoieze banii

Subvenţia necuvenită se returnează, fermierii sunt obligaţi să înapoieze banii

Fermierii maramureşeni care au încasat plăţi necuvenite de la APIA vor fi obligaţi să returneze banii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
MarcelDiaconu
|
10. 06, 2011. Thursday 00:19

Hai sa fim mai concisi, aceasta facilitate se acorda NUMAI firmelor. Deci, realitatea sta cam asa: un AJUTOR se acorda numai firmelor, ceilalti fermieri nu au nevoie de ajutor!!! Enormal oare? (bineinteles e o intrebare retorica)

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii