KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

APDRP: Noi coeficienţi de calcul al UDE, pentru trei măsuri

Publicat: 30 septembrie 2011 - 10:45
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) noii coeficienţi de calcul al Unităţii de Dimensiune Economică (UDE). Aceştia se vor aplica începând cu sesiunea din noiembrie 2011, pentru Măsura 112, iar în cazul  Măsurii 121 şi al Măsurii 141 noii coeficienţi se vor aplica începând cu prima sesiune din anul 2012.

În urma unor analize desfăşurate la nivelul direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-au actualizat marjele brute standard pentru producţia vegetală şi animală. Din aceste marje rezultă coeficienţii de calcul pentru fiecare tip de cultură sau de animale şi reprezintă, în fapt, valoarea economică de piaţă în urma valorificării.

Unitatea de Dimensiune Economică (UDE) se aplică în cazul proiectelor finanţate prin Măsura112 – „Instalarea tinerilor fermieri”, Măsura 121 – „Modernizarea exploataţiilor agricole” şi prin Măsura 141 - „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”

UDE reprezintă unitatea prin care se exprimă dimensiunea economică a unei exploataţii agricole determinată pe baza marjei brute standard a exploataţiei (Decizia Comisiei nr. 85/377/CEE). Valoarea unei Unităţi de Dimensiune Economică este de 1.200 Euro

Acces mai facil la finanţare pentru oieri
O principală modificare adusă de noii coeficienţi de calcul se reflectă în creşterea dimensiunii economice atât pentru ovine şi caprine, cât şi pentru alte specii de animale şi culturi vegetale, dar şi în scăderea dimensiunii, mai ales în sectorul vegetal – grâu, ovăz, plantaţii de pomi fructiferi, etc.
De exemplu, pentru ovine, noul coeficient este de 0,084, faţă de 0,008 cât era prevăzut până acum. Acest lucru va permite un acces mai facil la finanţare pentru fermierii care se ocupă cu creşterea oilor.

APDRP a publicat deja pe pagina oficială de internet www.apdrp.ro lista noilor coeficienţi şi va demara în cel mai scurt timp aplicarea lor la Măsurile de investiţii precizate mai sus.

Vizualizat: 10608 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Subvenţia necuvenită se returnează, fermierii sunt obligaţi să înapoieze banii

Subvenţia necuvenită se returnează, fermierii sunt obligaţi să înapoieze banii

Fermierii maramureşeni care au încasat plăţi necuvenite de la APIA vor fi obligaţi să returneze banii.

Raport: Sprijinul UE pentru producătorii de lapte afectează ţările în curs de dezvoltare

Raport: Sprijinul UE pentru producătorii de lapte afectează ţările în curs de dezvoltare

Potrivit unui raport al organizaţiei neguvernamentale ActionAid, citat de Eubusiness, subvenţiile Uniunii Europene continuă să-i afecteze pe producătorii de lapte din ţările în curs de dezvoltare, în ciuda reformelor recente menite a evita distorsionarea comerţului internaţional şi a preţurilor produselor agricole.

Plafonarea subvenţiilor pentru mariile exploataţii agricole va fi un eşec

Plafonarea subvenţiilor pentru mariile exploataţii agricole va fi un eşec

Prim-vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală din Parlamentul European, Rareş Niculescu (PDL), a declarat că, în opinia sa, plafonarea subvenţiilor europene către fermele mari în perspectiva financiară a anului 2020 este „un eşec”.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Ghita
|
10. 03, 2011. Monday 21:05

Buna ziua,

Bine gandita aceasta masura cu accesul la finantare pentru oieri. Domnilor nu am nimic cu aceasta breasla a ciobanilor pentru ca se stie ce pe teritoriul Romaniei este cea mai veche indeletnicire (a barbatilor) dar ! Gandeste cineva in tara asta . Oameni buni avem ciobani care pastoresc 200 -300 de oi si ei nu au 1 ha de pamant ca proprietate sau in alta forma de detinere. De ce sa avantajam pe unii si sa distrugem pe altii. Eu si multi altii agricultori detinem terenuri agricole pe care le lucram si ne luptam cu ciobanii mai mult decat cu seceta sau cu grindina. Se intreaba oare cineva: CUM INTRETINE ASTA OILE CAND EL NU ARE TEREN INCHIRIAT DE LA PRIMARIE, NU ARE PROPRIETATE, NU ARE ARENDA.
LE PASTE PE LUNA ?.
Cine are urechi de auzit sa auda,
Multumesc.

1.
TOMITA
|
10. 03, 2011. Monday 05:27

Dobitocii astia nu stiu cum sa faca,sa obstructioneze cat mai bine accesarea de fonduri eu.La mas. 112 au facut un normativ de aplicare a ghidului care ,ATENTIE,(E DE PLANS,nu de ras) nu-ti permite ""modificarea"planului de afaceri"" SUB NICIO FORMA...Adica planul de culturi sa fie ""batut in cuie"" pentru 5 ani.Deci tu,MAFALDA,trebuie sa intuiesti,in cazul mariirii suprafetei exploatatiei prin achizitii de teren agricol,ce culturi are ala de unde vei cumpara!???.....pentru a putea asigura rotatia culturilor.....VA DATI SEAMA CE IDIOTI SE PREUMBLA PRIN BIROURILE ASTORA?

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii