Adama
Vinasa Rompak

Plafonul de 300.000 de euro la plăţile către ferme atrage nemulţumiri şi din partea României

Publicat: 14 octombrie 2011 - 12:22
4 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

România nu este mulţumită de propunerea Comisiei Europene, privind instituirea unui plafon de 300.000 de euro la plăţile directe de bani europeni către fermele din statele membre, a declarat, recent, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

În cadrul unei conferinţe de presă, Orban a precizat că Guvernul urmează să-şi fundamenteze poziţia faţă de cadrul bugetar al Uniunii Europene, propus miercuri de Comisia Europeană.
„În ceea ce priveşte Politica Agricolă Comună, domnul Cioloş vine în ţară să susţină propunerile pe care le-a făcut, dar vă spun din start, sunt elemente cu care partea română nu este deloc confortabil”, a spus Orban.

Efectul plafonului de 300.000 de euro: fărâmiţarea suprafeţelor agricole
Plafonul propus de Cioloş este 300.000 de euro la plăţile directe către fermele mari, cu suprafaţă de peste 1.000 de hectare va duce la fărâmiţarea suprafeţelor agricole, a opinat ministrul Orban. „Este o chestiune care desigur va crea probleme serioase fermelor mari din România. Părererea mea personală este că nu vom putea înlătura pur şi simplu această plafonare a plăţilor directe, dar va trebui să negociem în ceea ce priveşte ridicarea plafonului”, a spus el.

De asemenea, România este nemulţumită şi de durata propusă pentru egalizarea nivelului plăţilor directe către statele cu vechime în UE şi statele care au aderat recent.
„Procesul de apropiere a nivelului plăţilor directe al celor din noile state membre cu cel al vechilor state membre e un proces care durează mult mai mult decât ne-am fi dorit, care se va finaliza şi se va egaliza abia undeva după 2025 şi e un lucru care nu ne satisface”, a motivat ministrul Afacerilor Europene.

Şeful MAEur a arătat, însă, că poziţia care va fi exprimată de Guvernul României se va referi în ansamblu la întregul cadru bugetar al UE, în urma consultărilor.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2520 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

WWF: Reforma PAC aduce prea multe riscuri pentru România

WWF: Reforma PAC aduce prea multe riscuri pentru România

Fondul Mondial pentru Natură (WWF) consideră că propunerea pentru viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC) prezentată de Comisia Europeană creează avantaje doar pentru fermele mari, alocând 372 miliarde de euro pentru practicile agricole intensive, iar peste 20% din totalul fermelor din România vor fi dezavantajate, se atară într-un comunicat al WWF.

Franţa şi Polonia nu susţin propunerile CE de reformă a PAC

Franţa şi Polonia nu susţin propunerile CE de reformă a PAC

Franţa a criticat miercuri propunerile Comisiei Europene de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC), anunţând că va prezenta propriile contra-propuneri la reuniunea miniştrilor europeni de resort din 20 octombrie.

CE prezintă un nou pachet legislativ

CE prezintă un nou pachet legislativ

Comisia Europeană va prezenta astăzi un nou pachet legislativ privind politica în domeniul dezvoltării. 

Marea Britanie critică propunerile de reformare a PAC

Marea Britanie critică propunerile de reformare a PAC

Executivul britanic critică recentele propuneri ale Comisiei Europene (CE) pentru reformarea PAC şi le cataloghează drept „o dare înapoi a ceasului cu mai multe decenii”, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Ce presupune reforma PAC 2014-2020? Un nou parteneriat între Europa și fermieri

Ce presupune reforma PAC 2014-2020? Un nou parteneriat între Europa și fermieri

Plafonarea plăților la hectar pentru fermieri, la 300.000 de euro/an, indiferent de suprafața terenurilor și crearea unui nou ajutor pentru instalare pentru tinerii care doresc să se implice în sectorul agricol sunt câteva din propunerile Comisiei Europene, lansate astăzi în cadrul proiectului de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada de după 2013.

Plafonarea ajutoarelor UE pentru agricultură, maxim 300.000 euro/an

Plafonarea ajutoarelor UE pentru agricultură, maxim 300.000 euro/an

Comisia Europeană are intenţia de a introduce o plafonare progresivă a ajutoarelor directe pentru exploatările agricole, începând de la 150.000 de euro, au indicat surse europene. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
paula
|
10. 18, 2011. Tuesday 11:02
Comentariu editorial

"Plafonul de 300.000 de euro la plăţile către ferme atrage nemulţumiri şi din partea României" acesta este titlul articolului.

"România nu este mulţumită de propunerea Comisiei Europene, privind instituirea unui plafon de 300.000 de euro la plăţile directe de bani europeni către fermele din statele membre, a declarat, recent, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban." este lead-ul articolului si reprezintă citarea unei declaraţii, iar la finalul articolului este menţionată "sursa: Agerpres".

3.
|
10. 17, 2011. Monday 11:58

Nu doresc sa intru intr-o polemica inutila , dar titlul articolului ("România nu este mulţumită ...") este tot "opinia altora" ? Tot "o informare utilă şi corectă" ?

2.
paula
|
10. 17, 2011. Monday 11:41
Comentariu editorial

„Atrage nemulţumiri şi din partea României”, cu trimitere la articolele: „Franţa şi Polonia nu susţin propunerile CE de reformă a PAC” şi „Marea Britanie critică propunerile de reformare a PAC”.
Referitor la „manipularea cititorilor”, menţionez că articolul nu este opinie proprie ci redarea unor declaraţii, având adăugată sursa citată. Transmiterea informaţiilor într-o formă neutră nu intenţioneză manipularea cititorilor, ci doar o informare utilă şi corectă.

1.
|
10. 17, 2011. Monday 08:42

"Atrage nemulţumiri şi din partea României" ? Adica Romania inseamna o mana de lacomi pe care nu-i mai satura decat ... pamantul ? Lacomi ai caror lachei naimiti conduc , vremelnic , Romania ? Nu va este rusine sa manipulati cititorii ?
P.S. In sfarsit o propunere justa . Din nefericire , este putin probabil sa devina regula ; dupa cum se vede , lacomii si-au mobilizat deja slugoii ...

Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii