Adama
Vinasa Rompak

APIA: 2.250 de fermieri vor garanta cu subvenţia europeană creditele bancare

Publicat: 21 august 2011 - 12:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a eliberat fermierilor 2.250 de adeverinţe de acordare a creditării aferente plăţii unice pe suprafaţă pentru 2011.

Agenţia eliberează adeverinţe beneficiarilor Schemei de plată unică pe suprafaţă, pentru Campania SAPS 2011. Prin mecanismul creditării aferente plăţii prin SAPS 2011, au fost eliberate deja, adeverinţe pentru un număr de 2.250 beneficiari, pentru o suprafaţă totală de 640.000 hectare, potrivit APIA.
Astfel, pot lua adeverinţe cei care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea capitalului de lucru în vederea desfăşurării activităţilor curente. Pot fi utilizate documentele la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.

În acest context, din 18 iunie 2011 şi până în prezent, APIA a încheiat convenţii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Banca Comercială Romană, Banca Transilvania, Banca Comercială Carpatica, Banca Intesa Sanpaolo Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Procredit Bank şi Fondul de Garantare a Creditului Rural. IFN - SA şi cu Agricover Credit  IFN - SA.

Bani returnaţi_b

Adeverinţele fac posibilă accesarea creditelor

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema unică de plată pe suprafaţă pentru anul 2011 şi că s-au efectuat controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, conform reglementărilor în vigoare.

De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Băncile vor acorda beneficiarilor eligibili credite în lei în vederea finanţării capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente, iar valoarea împrumutului este de până la 80% din suma cuvenită din subvenţie, denominată în lei la cursul leu/euro comunicat de Banca Naţională a Românieila data solicitării creditului.
Sursa: Capital.ro

Vizualizat: 3958 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu primarii din şase judeţe la Satu Mare

Ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu primarii din şase judeţe la Satu Mare

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, alături de o echipă de specialişti din minister, s-a întâlnit vineri la Satu Mare cu primarii din judeţele din Regiunea de Nord-Vest, care au proiecte cu finanţare europeană.

Banca Comercială Carpatica lansează creditul APIA SAPS

Banca Comercială Carpatica lansează creditul APIA SAPS

Banca Comercială Carpatica lansează creditul APIA SAPS, produsul având scopul de a sprijini clienţii persoane juridice care îndeplinesc prevederile convenţiei privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii Schemei de plată unică pe suprafaţă – SAPS,  Campania 2011.

CE acceptă creşterea primei pentru tinerii fermieri, dar cere argumente în plus pentru sprijinul nerambursabil de 90%

CE acceptă creşterea primei pentru tinerii fermieri, dar cere argumente în plus pentru sprijinul nerambursabil de 90%

Comisia Europeană (CE) este de acord cu propunerea României de creştere a valorii primei de instalare pentru tinerii fermieri, dar cere argumente suplimentare pentru justificarea unei finanţări nerambursabile de 90% pentru anumite măsuri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

MADR: Se amână sesiunea a doua pe măsura 141

MADR: Se amână sesiunea a doua pe măsura 141

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale amână pentru 2012 cea de-a doua sesiune de depunere a proiectelor aferente măsurii 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”, programată iniţial pentru luna octombrie.

Reforma PAC: plafonarea ajutoarelor pentru agricultori

Reforma PAC: plafonarea ajutoarelor pentru agricultori

Comisia Europeană are în vedere o plafonare a plăţilor directe către marii agricultori în cadrul reformei Politicii Agricole Comune (PAC), proiect privit cu suspiciune de mai multe state membre.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii