Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Primele acţiuni ale Camerei Agricole Neamţ

Publicat: 26 martie 2014 - 09:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu 20 ianuarie 2014, Camera Agricolă (CA) Neamţ a angajat, prin concurs, cinci funcţionari cu normă întreagă: un manager de proiecte, un economist, un jurist şi doi consilieri.

Până pe 8 martie a.c., „caravana” de informare a fermierilor asupra obiectivelor propuse de CA s-a deplasat prin toate comunele judeţului.

Conducerea executivă lucrează la inventarierea şi reactivarea măsurilor de finanţare nerezolvate din cadrul GAL-urilor din judeţ, iar două proiecte sunt deja în curs de întocmire. Conducerea CA Neamţ, împreună cu unităţile şcolare cu profil agricol, cu Staţiunea de Cercetări Agricole Secuieni şi cu agenţii economici agricoli din judeţ, se preocupă de identificarea posibilităţilor de pregătire profesională a tinerilor pentru meseriile solicitate în sectorul agricol. Un alt demers este informarea instituţiilor publice din judeţ asupra obiectivelor şi priorităţilor CA.

După alegerile din 24 noiembrie 2013, când la vot s-a prezentat aproape 19% din electoratul judeţean, pe 5 decembrie 2013, Colegiul Camerei Agricole Neamţ şi-a desemnat structura de conducere. Preşedinte a fost ales Vasile Balcan, managerul Marsat Roman, care a candidat din partea Asociaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr. Celelalte funcţii ale colegiului permanent au fost adjudecate de Mihai Tărâţă - vicepreşedinte, Vasile Pop-Silaghi - secretar general, Cezar Sava - director executiv, Dumitru Zaharia, Radu Bălău şi Dumitru Trotuş - membri. Ceilalţi membri ai Colegiului, format din 20 de reprezentanţi, sunt: Marian Şerban, Mihai Hanganu, Iulian Bucătaru, Lazăr Latu, Alexandru Alterescu, Sorin Ulea, Dumitru Furtună, Ioan Tănasă, Vasile Ceauşu, Dinu Hârţan, Dumitru Plugaru, Doru Mazăre şi Iulian Dandu.

Vizualizat: 8371 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii